Na OSU jsem nestudoval, i tak si dovolím komentář.
Po maturitě jsem naivně šel na MFF. Po prvním semestru mě prakticky vyrazili. Tu zkušenost (prostředí s extrémně chytrými lidmi a náročnost abstraktní látky) si nesmírně cením, dalo mi to určitou perspektivu. Měl jsem kamarády na FJFI, to pomáhá. Je dobré zažít to, když je člověk jeden z "nejslabších" mezi nadanými.
Pak jsem vystudoval na regionální škole podle toho, co tu čtu, podobné OSU. Ze spolužáků se už nestýkám až na pár výjimek s nikým, kdo nepokračoval na Mgr. na stejné nebo lepší škole... nejcennější kontakty byly z řad doktorandů a externích lektorů (na dobrovolných seminářích).
Nejvíc do života mi daly 1. těžké teoretické předměty (algebra, logika, funkcionální programování), 2. dobrovolné předměty z části z filosofické fakulty (jazyky, metodologie a filosofie přírodních věd, sociologie Orientu, psychologie), 3. mezioborová závěrečná práce (z vlastní iniciativy). Ve volném čase jsem četl přírodovědné knížky. Kdybych si to mohl zopakovat, přidal bych si dobrovolnickou činnost a debatní kroužek. Tam jde poznat další zajímavé lidi. A ještě, kdybych si mohl znovu vybrat, šel bych na Aplikovanou informatiku na MUNI, kde je největší flexibilita tvorby rozvrhu a mnoho příležitostí.