Citace: pepa 15. 08. 2018, 16:08:33Citace: askdlksdf 15. 08. 2018, 02:57:03Citace: Trader 14. 08. 2018, 23:33:46Vždy mě šokuje, že přes 90% uchazečů vypadne už na tomhle.Mě zas šokuje že dáváte takové hloupé otázky na věc která se probírala na jedné přednášce na VŠ. Uvědomte si, že ne každý má matematický nebo statistický background a zabředával v těchto věcech celé semestry, aby si to pamatoval do konce života a hned spatra vystřelil odpověď. Důležitější je umět si poradit, pokud neznám hned řešení problému.Já na VŠ počítal fourierovy transformace, šifroval jsem RSA na papír, implementoval grafové algoritmy, ale teď už bych to z hlavy nedal. A tahle vaše otázka na pohovoru by mě opravdu naštvala, protože mi přijde zbytečná. Chvíli mi trvalo, než jsem si v hlavě problém rozložil a přišel na to že je to 36%. Opravdu, takové otázky nedávejte lidem co mají technickou VŠ, je to zbytečné.Jo take jsem si musel najit jak se pocitala pravdepodobnost sestky na dvou kostkach a upravit to. Jinak souhlas ze todle jsou otazky typu aha tak sem nechci. Pripomina mi to totiz to jak nas na VS vyhodily od zkousky protoze nam chybel v programu psanem na papir strednik. Jinak v dnesni dobe uz neni dulezite mit vsechny znalosti v hlave, ale mit spis povedomi kde je rychle dohledat a jak upravit k obrazu svemu. Tak to funguje skvěle, protože lidi s tvým lemplovským přístupem právě mají takové otázky vyloučit.
Citace: askdlksdf 15. 08. 2018, 02:57:03Citace: Trader 14. 08. 2018, 23:33:46Vždy mě šokuje, že přes 90% uchazečů vypadne už na tomhle.Mě zas šokuje že dáváte takové hloupé otázky na věc která se probírala na jedné přednášce na VŠ. Uvědomte si, že ne každý má matematický nebo statistický background a zabředával v těchto věcech celé semestry, aby si to pamatoval do konce života a hned spatra vystřelil odpověď. Důležitější je umět si poradit, pokud neznám hned řešení problému.Já na VŠ počítal fourierovy transformace, šifroval jsem RSA na papír, implementoval grafové algoritmy, ale teď už bych to z hlavy nedal. A tahle vaše otázka na pohovoru by mě opravdu naštvala, protože mi přijde zbytečná. Chvíli mi trvalo, než jsem si v hlavě problém rozložil a přišel na to že je to 36%. Opravdu, takové otázky nedávejte lidem co mají technickou VŠ, je to zbytečné.Jo take jsem si musel najit jak se pocitala pravdepodobnost sestky na dvou kostkach a upravit to. Jinak souhlas ze todle jsou otazky typu aha tak sem nechci. Pripomina mi to totiz to jak nas na VS vyhodily od zkousky protoze nam chybel v programu psanem na papir strednik. Jinak v dnesni dobe uz neni dulezite mit vsechny znalosti v hlave, ale mit spis povedomi kde je rychle dohledat a jak upravit k obrazu svemu.
Citace: Trader 14. 08. 2018, 23:33:46Vždy mě šokuje, že přes 90% uchazečů vypadne už na tomhle.Mě zas šokuje že dáváte takové hloupé otázky na věc která se probírala na jedné přednášce na VŠ. Uvědomte si, že ne každý má matematický nebo statistický background a zabředával v těchto věcech celé semestry, aby si to pamatoval do konce života a hned spatra vystřelil odpověď. Důležitější je umět si poradit, pokud neznám hned řešení problému.Já na VŠ počítal fourierovy transformace, šifroval jsem RSA na papír, implementoval grafové algoritmy, ale teď už bych to z hlavy nedal. A tahle vaše otázka na pohovoru by mě opravdu naštvala, protože mi přijde zbytečná. Chvíli mi trvalo, než jsem si v hlavě problém rozložil a přišel na to že je to 36%. Opravdu, takové otázky nedávejte lidem co mají technickou VŠ, je to zbytečné.
Vždy mě šokuje, že přes 90% uchazečů vypadne už na tomhle.
Citace: optimizer 16. 08. 2018, 17:21:59Citace: Trader 16. 08. 2018, 00:07:22Torpéda už asi stačila, na tak triviální otázku je tolik příspěvků až moc. Nadhodím jinou: Mám kostku a dostanu tolik €, kolik hodím. Nebo se můžu rozhodnout peníze nevzít a házet znovu. Jaká je nejlepší strategie?to je moc jednoduché Když je to tak jednoduché, proč zatím nikdo nedal řešení? Hint: je nutné vypočítat střední hodnotu pro jednotlivé hody.
Citace: Trader 16. 08. 2018, 00:07:22Torpéda už asi stačila, na tak triviální otázku je tolik příspěvků až moc. Nadhodím jinou: Mám kostku a dostanu tolik €, kolik hodím. Nebo se můžu rozhodnout peníze nevzít a házet znovu. Jaká je nejlepší strategie?to je moc jednoduché
Torpéda už asi stačila, na tak triviální otázku je tolik příspěvků až moc. Nadhodím jinou: Mám kostku a dostanu tolik €, kolik hodím. Nebo se můžu rozhodnout peníze nevzít a házet znovu. Jaká je nejlepší strategie?
Citace: Trader 16. 08. 2018, 19:30:20Citace: optimizer 16. 08. 2018, 17:21:59Citace: Trader 16. 08. 2018, 00:07:22Torpéda už asi stačila, na tak triviální otázku je tolik příspěvků až moc. Nadhodím jinou: Mám kostku a dostanu tolik €, kolik hodím. Nebo se můžu rozhodnout peníze nevzít a házet znovu. Jaká je nejlepší strategie?to je moc jednoduché Když je to tak jednoduché, proč zatím nikdo nedal řešení? Hint: je nutné vypočítat střední hodnotu pro jednotlivé hody.střední hodnota je 3.5, když hodíte méně, vyplatí se házet znovu. Správná odpověď už tu zazněla.
Ne, to není správně, střední hodnota této “hry” je vyšší.
Citace: Trader 16. 08. 2018, 22:59:08Ne, to není správně, střední hodnota této “hry” je vyšší.to je pravda, ale při rozhodování o druhém hodu tě zajímá střední hodnota druhého hodu a ne celé hry.
Citace: optimizer 16. 08. 2018, 23:07:29Citace: Trader 16. 08. 2018, 22:59:08Ne, to není správně, střední hodnota této “hry” je vyšší.to je pravda, ale při rozhodování o druhém hodu tě zajímá střední hodnota druhého hodu a ne celé hry. Ta je taky vyšší.
Citace: Trader 16. 08. 2018, 23:08:33Citace: optimizer 16. 08. 2018, 23:07:29Citace: Trader 16. 08. 2018, 22:59:08Ne, to není správně, střední hodnota této “hry” je vyšší.to je pravda, ale při rozhodování o druhém hodu tě zajímá střední hodnota druhého hodu a ne celé hry. Ta je taky vyšší.jak jsi na to přišel?
Viz hypotéza o očekávaném užitku.
se nedivím, že nemůžete sehnat lidi, když je vyhazujete za správné odpovědi.
Citace: optimizer 17. 08. 2018, 00:22:33se nedivím, že nemůžete sehnat lidi, když je vyhazujete za správné odpovědi. Zatím jsi správnou odpověď nenapsal.
Citace: Trader 17. 08. 2018, 00:28:05Citace: optimizer 17. 08. 2018, 00:22:33se nedivím, že nemůžete sehnat lidi, když je vyhazujete za správné odpovědi. Zatím jsi správnou odpověď nenapsal.dokaž, že moje odpověď není správná. Nebo přiznej, že plácáš nesmysly.
Citace: optimizer 17. 08. 2018, 00:34:29Citace: Trader 17. 08. 2018, 00:28:05Citace: optimizer 17. 08. 2018, 00:22:33se nedivím, že nemůžete sehnat lidi, když je vyhazujete za správné odpovědi. Zatím jsi správnou odpověď nenapsal.dokaž, že moje odpověď není správná. Nebo přiznej, že plácáš nesmysly. Dokaž, že je správná. Pak ti řeknu, kde máš v důkazu chybu.
Citace: petr 16. 08. 2018, 16:10:50Evidentne se k te terpedove otazce da pristoupit ruzne, coz dokazuji komenty v tomto vlakne.Proto se vetsinou davaji otazky takove obecne, kde neni jedno spravne reseni a zjistuje se jak si clovek poradi - reakce, zamysleni se, navrh reseni atp. ja teda vetsinou dostavam otaky prakticke, ktere se tykaji budoucich ukolu/projektu a nebo uz se me nikdo ani nepta, protoze seniora se neptate vetsinou na picoviny. Vetsinou dostavam otazky typu jak presvedcite projektovy team a prosadite reseni, jak postupujete v jednani s business partnery atd. Chapu, ze pro lopaty je dulezite torpedo, ale velky kluci uz musi resit i realny zivot.Jestli nekdo jde programovat neco, kde potrebuje matematiku, ok, ale spis mi prijde, ze autor je hovado a nasel si milovanou otazku, kde zadani je uz jen z pohledu nasi materstiny totalne zkurvene. Tazatel totiz hleda sam sebe a tedy lidi, kteri na to odpovi presne jak on pozaduje. Je irelevantni jestli existuje jedno reseni nebo ne. Me by se treba libilo, ze nekdo dokaze challengovat zadani a vzit to odjinud i za cenu toho, ze to neni spravne. Nekde se tomu rika diverzity - mit x ruznych lidi ruznych pristupu, protoze to casto generuje zajimava reseni a prirstup k praci.Ten disrespekt k ostatnim z toho primo srci - kdyz nedas hned ted priklad na pravdepodobnost, tak si chuj, kterej nema mit diplom. Pokud vim, absolovent cehokoliv ma nejakou mnozinu veci a pozadavku, ktere musi splnit. Jestli je zrovna blbej na matiku nebo neco jineho je irelevantni. Spíš to zní tak, že jsi věčná lopata, teď navíc v hluboké duševní krizi, protožes nevyřešil ani to primitivní torpédo (proto hledáš chyby u všech kromě sebe a díky pochybování o sobě samým se uchyluješ k urážkám).
Evidentne se k te terpedove otazce da pristoupit ruzne, coz dokazuji komenty v tomto vlakne.Proto se vetsinou davaji otazky takove obecne, kde neni jedno spravne reseni a zjistuje se jak si clovek poradi - reakce, zamysleni se, navrh reseni atp. ja teda vetsinou dostavam otaky prakticke, ktere se tykaji budoucich ukolu/projektu a nebo uz se me nikdo ani nepta, protoze seniora se neptate vetsinou na picoviny. Vetsinou dostavam otazky typu jak presvedcite projektovy team a prosadite reseni, jak postupujete v jednani s business partnery atd. Chapu, ze pro lopaty je dulezite torpedo, ale velky kluci uz musi resit i realny zivot.Jestli nekdo jde programovat neco, kde potrebuje matematiku, ok, ale spis mi prijde, ze autor je hovado a nasel si milovanou otazku, kde zadani je uz jen z pohledu nasi materstiny totalne zkurvene. Tazatel totiz hleda sam sebe a tedy lidi, kteri na to odpovi presne jak on pozaduje. Je irelevantni jestli existuje jedno reseni nebo ne. Me by se treba libilo, ze nekdo dokaze challengovat zadani a vzit to odjinud i za cenu toho, ze to neni spravne. Nekde se tomu rika diverzity - mit x ruznych lidi ruznych pristupu, protoze to casto generuje zajimava reseni a prirstup k praci.Ten disrespekt k ostatnim z toho primo srci - kdyz nedas hned ted priklad na pravdepodobnost, tak si chuj, kterej nema mit diplom. Pokud vim, absolovent cehokoliv ma nejakou mnozinu veci a pozadavku, ktere musi splnit. Jestli je zrovna blbej na matiku nebo neco jineho je irelevantni.