Evidentne se k te terpedove otazce da pristoupit ruzne, coz dokazuji komenty v tomto vlakne.
Proto se vetsinou davaji otazky takove obecne, kde neni jedno spravne reseni a zjistuje se jak si clovek poradi - reakce, zamysleni se, navrh reseni atp. ja teda vetsinou dostavam otaky prakticke, ktere se tykaji budoucich ukolu/projektu a nebo uz se me nikdo ani nepta, protoze seniora se neptate vetsinou na picoviny. Vetsinou dostavam otazky typu jak presvedcite projektovy team a prosadite reseni, jak postupujete v jednani s business partnery atd. Chapu, ze pro lopaty je dulezite torpedo, ale velky kluci uz musi resit i realny zivot.
Jestli nekdo jde programovat neco, kde potrebuje matematiku, ok, ale spis mi prijde, ze autor je hovado a nasel si milovanou otazku, kde zadani je uz jen z pohledu nasi materstiny totalne zkurvene. Tazatel totiz hleda sam sebe a tedy lidi, kteri na to odpovi presne jak on pozaduje. Je irelevantni jestli existuje jedno reseni nebo ne. Me by se treba libilo, ze nekdo dokaze challengovat zadani a vzit to odjinud i za cenu toho, ze to neni spravne. Nekde se tomu rika diverzity - mit x ruznych lidi ruznych pristupu, protoze to casto generuje zajimava reseni a prirstup k praci.
Ten disrespekt k ostatnim z toho primo srci - kdyz nedas hned ted priklad na pravdepodobnost, tak si chuj, kterej nema mit diplom. Pokud vim, absolovent cehokoliv ma nejakou mnozinu veci a pozadavku, ktere musi splnit. Jestli je zrovna blbej na matiku nebo neco jineho je irelevantni.