Co se vám nelíbí na linuxu?

balki

Re:Co se vám nelíbí na linuxu?
« Odpověď #150 kdy: 23. 08. 2018, 14:38:51 »
Pred 20 az 30 ti lety ludia pozerali filmy na VHS-kach a nahravali hudbu na magnetofonové kazety. Vytacany internet stál 10 ksc za minutu. Google neexistoval, (mozno tak altavista, ktora indexovala horsie ) linux sa nosil na 70-tich disketách.  Ak chcel clovek zahranicnu papierovu knihu o pocitacoch, musel si ju pozicat cez medzikniznicnu vypozicnu sluzbu, zvysok v normalnej kniznici, ak boli.
Jak jsme to tenkrát přežili? Vono to ve skutečnosti tak hrozné nebylo. ftpsearch celkem pomáhal (kromě toho že základem bylo kouknout na ftp.cdrom.com případně pár dalších všeobecně známých), k tomu se filelisty českých BBSek šířily v echomailu, Usenet byl hodně použitelným zdrojem informací etc.
Neexistence kvalitnějšího vyhledávače vůbec problém nebyl, zvlášť když S/N byl velmi dobrý (chyběla armáda psychopatů co si říkají trollové, chyběla komerce atd.).

Jednoducho, ste asi mali male naroky, tak ste sa uspokojili s tym, co ste nasli.  Bez komunity bolo narocnejsie, nez dnes. K trollom - mate bohuzial ruzove okuliare (pripadne slabu sebareflexiu, co nepredpokladam). Dnes proste viacej ludi komunikuje "elekronicky" a stupa pocet moznych interakcii  medzi roznymi ludmi, co zedli vsetku mudrost.

Michal2

« Odpověď #151 kdy: 23. 08. 2018, 14:51:17 »
Já po 12 letech odešel z linuxu kvůli nestabilitě GUI a tearingu na multi LCD. Teď jsem na Windows 10 a jsem šokován, jak dobrý ten systém je (pokud vám kvůli aktualizaci nerestartuje když jste zrovna na WC a nemáte uloženou práci ;-) ).

Na serverech stále nedám na Linux dopustit.

Lama

« Odpověď #152 kdy: 23. 08. 2018, 15:12:55 »

pp

« Odpověď #153 kdy: 23. 08. 2018, 16:52:42 »
Co se mi nelíbí?
* Horší stabilita desktopu.
* Gnome3, které se snaží dělat vše naopak než Windows (a KDE) a kde mi práce s více aplikacemi nepřijde zrovna jako vrchol ergonomie a které se snaží vše zjednodušovat za hranici použitelnosti. 
* Množství drobných problémů různého rázu. Třeba pád Linuxu pár sekund od začátku přehrávání videa ve VLC nebo v prohlížeči, trhání zvuku při scrollování,
* Drtivá většina open source aplikací funguje na Windows (co existuje Windows Subsystem for Linux tak i konzolových), drtivá většina freewaru, sharewaru, komerčních aplikací a her pro Linux vůbec neexistuje.
* Část open source aplikací trpí tím, že není žádná autorita, která odpovídá za jejich vývoj, kvalitu a udávání směru. Důsledkem je špatná ergonomie nebo to, že vývoj ustane až to autora přestane bavit. Některé aplikace jsou zjevně jen proto, aby byly (ale to ve Windows takový prohlížeč obrázků taky)

Urvustrop

« Odpověď #154 kdy: 24. 08. 2018, 09:07:00 »
Mně se na linuxu nelíbí, že to je v podstatě jeden velký plagiát. Nevymysleli skoro nic vlastního. Začalo to jako kopie existujících unixů a pokračovalo desktopem jako vykrádačka sunu, nextu, applu a microsoftu.

Aha. Dovol, abych ti připomněl fakta:
..

Ano. Dovol, abych se zeptal, jak tvoje "fakta" souvisejí nebo obhajují neoriginalitu linuxu ? Je linux originalni ? No neni, kopie unixu. Je jeho desktop orginalni ? No neni, šlohli XWin11 od MIT a window managery od Sunu, Decu a Nextu.

Ani nehovořím o spoustě knihoven a utilit co nebyly původně vyvynuty pro linux. To že něco má nálepku GNU a ty to použiješ v linuxu neznamená, že to není šlohnutý. Už chápeš kam směřuji ? Že orginální linux-only kódy jsou rarita až nepočítám kernel (kde by se těch copy/past jistě našlo spousta taky).

Já tady nechci shazovat kvality linuxu, já jen chci poukázat na to, že je to neoriginální produkt - plagiát a to mi na něm vadí.
A že mají tvoje hodinky stejně uspořádaný ciferník, jako kukačky tvojí bábrle, to ti nevadí?

Youda

« Odpověď #155 kdy: 24. 08. 2018, 10:15:26 »
Mně se na linuxu nelíbí, že to je v podstatě jeden velký plagiát. Nevymysleli skoro nic vlastního. Začalo to jako kopie existujících unixů a pokračovalo desktopem jako vykrádačka sunu, nextu, applu a microsoftu.

..

Ano. Dovol, abych se zeptal, jak tvoje "fakta" souvisejí nebo obhajují neoriginalitu linuxu ? Je linux originalni ? No neni, kopie unixu. Je jeho desktop orginalni ? No neni, šlohli XWin11 od MIT a window managery od Sunu, Decu a Nextu.

Ani nehovořím o spoustě knihoven a utilit co nebyly původně vyvynuty pro linux. To že něco má nálepku GNU a ty to použiješ v linuxu neznamená, že to není šlohnutý. Už chápeš kam směřuji ? Že orginální linux-only kódy jsou rarita až nepočítám kernel (kde by se těch copy/past jistě našlo spousta taky).

Já tady nechci shazovat kvality linuxu, já jen chci poukázat na to, že je to neoriginální produkt - plagiát a to mi na něm vadí.

OMG, zkus si nastudovat rozdil mezi plagiatem a implementaci  prumysloveho standardu, mamlase.

X11 okno ze Solarisu si otevru na linuxu prave proto, ze drzi standardy.
POSIX dtto, ostatne ten solaris si v /usr/xpg4 drzi GNU verze binarek zakladnich toolu, protoze origo solaris je zabugovany bordel.

A kdy tu mektas o Linuxu, predpokladam ze je rec o GNU/Linuxu, samotny linux je jenom kernel.

V realu GNU zvalcovalo POSIX svet a je dnes default vsude, od woken (linux subsystem) po Os X, i kdyz tam je hodne BSD sveta.

Youda

« Odpověď #156 kdy: 24. 08. 2018, 10:21:13 »

..

Apropos, pokud je neco GNU, taxi muzes bejt kurwa jistej, ze to kradene neni.

A ze se Mykosoft a jim uplaceny SCO setsakra snazili, u soudu pohoreli jak papirovi certi.

V realu jsou GNU nastroje implementaci standardu s jejich vlastnimi extenzemi, ktere sw stavaji defacto standardy, jak se postupne vsichni stehuji na GNU varianty.

TurboB

« Odpověď #157 kdy: 24. 08. 2018, 11:49:17 »
OMG, zkus si nastudovat rozdil mezi plagiatem a implementaci  prumysloveho standardu, mamlase.

Ok tak ve vaší krasomluvě to řeknu takhle: Na (GNU)Linuxu mi vadí, že je to obyčejná implementace průmyslového standardu, nic nové, nic vlastní.

Lama

« Odpověď #158 kdy: 24. 08. 2018, 14:22:55 »
A když někdo  vymyslí něco vlastního, tak lidi jako ty mu vyčtou, že neni kompatibilní s ostatníma... ::) :D

jano

« Odpověď #159 kdy: 24. 08. 2018, 15:04:24 »
Hmmm ... je celkom zaujímavé sledovať v diskusii, koľko spokojných a oddaných uživateľov Win si musí chodiť merať pipíka na server venovaný Linuxu. Ak sa mi čosi nepáči, tak sa na to jednoducho vykašlem a neotravujem ludí po kadejakých serveroch s tým, že podľa mňa sú Win totálny hnoj, nekompatibilný ani sám zo sebou ... Linux používam dlhšie ako je životná dráha dobrej polovice trollov z tejto diskusie - a prevádzkoval som ho už na všetkom možnom aj nemožnom, ale nie je to pre tých čo majú v hlave naondiaté. Pre nejakou dobou sme vyhodili jeden zo serverov - praveký krám s nejakou špeciálnou datábazou pre kolegu, starý hádam 20 rokov - prvé z pentií ... roky tam bežal Linux bežal bez vážnejšieho zásahu ...

Urvustrop

« Odpověď #160 kdy: 24. 08. 2018, 15:44:05 »
Podle diskuze:
- Linux je na prd, že není jako Windows a má některé věci řešené jinak.
- Linux je na prd, že je jako Windows a má některé věci řešené stejně.

Pochopitelně.

Neviditelný

« Odpověď #161 kdy: 24. 08. 2018, 19:07:19 »
Ok tak ve vaší krasomluvě to řeknu takhle: Na (GNU)Linuxu mi vadí, že je to obyčejná implementace průmyslového standardu, nic nové, nic vlastní.
Celé jádro a spousta technologií v něm jsou originální produkce. Třeba Wayland, D-Bus nebo systemd jsou taky původně z GNU/Linuxu. K čemu by bylo dobré, kdyby se GNU/Linux snažil vymyslet všechno odznovu a „jinak”? Třeba BeOS, Fuchsia a nakonec i Windows jsou částečně POSIX kompatibilní.

anonym

« Odpověď #162 kdy: 24. 08. 2018, 19:13:26 »
Na Linuxu se mi nelíbí hlavně to, jak je to hnusný. Sračkoidních aplikací co věčně nefungujou mám dost už v práci. A taky se mi nelíbí komunita - sorry tu say ale kolem linuxu se točí hrozní blbečkové.

mmm

« Odpověď #163 kdy: 24. 08. 2018, 19:28:21 »
sorry tu say ale kolem linuxu se točí hrozní blbečkové.

obecně v diskuzích o operačních systémech. Probuďte se. Je rok 2018. Dnes je možné pracovat na počítači aniž byste věděli co je na něm za systém.

Vlado

« Odpověď #164 kdy: 24. 08. 2018, 19:54:03 »
Mne na Linuxe nevadí nič. Windows používam na hry, na web development používam Ubuntu s VS Code a Git Kraken, Node, Nginx a Docker, a na serveroch dokonca používam výlučne Linux. Linux na vývoj či na serveri je proste lepší, na hry je zas lepší Windows. A Win10 je podľa mňa super, ani na ňom mi nič nevadí. Teda, až na ten tracking užívateľa, ale v tom je MS rovnaká kurva ako Google, nič nové pod slnkom. A vôbec nechápem na čo je toto vlákno dobré. Keby ako prieskum, že poďme zlepšiť Linux, tak chápem. Ale toto je typický flamewar blbečkov bez skúseností a vlastného názoru, googliach argumenty predtým ako sem napíšu, v snahe vyzerať inteligentne. Na fórum na roote mám čoraz horší názor. Pseudointelektuáli pojebaný...