Výběr pracovního notebooku pro vývojáře

Fanda

Re:Výběr pracovního notebooku pro vývojáře
« Odpověď #45 kdy: 14. 08. 2018, 22:54:26 »
Nebylo by lepsi tahat sebou desktop ? Bude to jiste mene nez tech 20kg a milion redukci :) prenosne bedny jsou k sehnani, hlavne pro gamersky lanparty trh.

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 15. 08. 2018, 00:00:18 »
Nebylo by lepsi tahat sebou desktop ? Bude to jiste mene nez tech 20kg a milion redukci :) prenosne bedny jsou k sehnani, hlavne pro gamersky lanparty trh.
jasne, IntelNUC, k tomu jen 18kg redukci a 19kg autobaterii ;-)

« Odpověď #47 kdy: 15. 08. 2018, 00:15:58 »
Matný displej nezminuju, to je diagnoza, prakticky s tím není žádný problém.

Prakticky s tím nemá problém člověk, co je zalezlý někde v noře. Nepotřebuju sedět před zářivkou s lesklým povrchem, když se na sebe budu chtít koukat, použiju zdrcadlo. Štěstí, že ta lesklá mánie už přešla.
Mě osobně zase přešla mánie tahat notebook na každém rohu jen abych ukáza že jsem ten "freelancer". Reálně se tak stejně dělat nedá.

A jak to souvisí?

pivni_milovnik

« Odpověď #48 kdy: 15. 08. 2018, 01:02:06 »
Hele a proc tady vsichni porad nadavate na ty macbooky? to na ne nemate nebo co?

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 15. 08. 2018, 01:50:03 »
Hele a proc tady vsichni porad nadavate na ty macbooky? to na ne nemate nebo co?
je to "kupodivu" jednoduche, protoze nevyhovujou pozadavkum...

a proc ty nutis nevyhovujici macbooky? to se citis malo c00l a 1n kdyz ho nosis po meste povesenej na krku, v ruce iPhone, na ruce iWatch? nebo mas naopak Acer netbook od Mounfielda co si dostal zadarmo k sekacce a potrebujes si lecit mindraky? ;-)

« Odpověď #50 kdy: 15. 08. 2018, 07:08:55 »

Hele: můj první Mac byl eMac s G4, prošel jsem dost modely až k 15" MacBooku Pro se čtyřjádrovým Intelem nevím kolikráté generace... Takže asi vím, co se mi líbilo a proč v tom nebudu pokračovat i z vlastní zkušenosti.

« Odpověď #51 kdy: 15. 08. 2018, 07:27:36 »
A ano, MBP je pořád slušný stroj, ale zdaleka ne unikát, co býval, a má dost problémů (ale třeba když chceš modulární desktop, tak máš u Apple smůlu úplně). MacOS je prima, zejména pokud děláš i dost administrativy, ale třeba jeho window management není můj šálek kávy. A když chceš něco měnit, chce to dost násilí.

swdev

« Odpověď #52 kdy: 15. 08. 2018, 11:55:27 »
Nechapu, proc porad tak resite, jestli je to Windows, Linux nebo MacOS. Vzdyt je to preci jedno, ne?
Pokud na nem funguje SDK a par zakladnich veci, jako je prohlizec, emai-klient, virtualka, ..., ktere potrebuji k praci,... tak at je co chce. Pracuji stejne jen u stolu s dockovaci stanici, dvema monitory, klavesnici, mysi, atd..
Dulezite je, aby to slo prenest (pracovat na vice mistech, kde mam dock + obcasna prezentace).

Nejsem WEBar ani klikac v Jave, jsem vyvojar firmware (C, ovladace, jadro, system) a "pouze s notebookem" pracovat nemuzu, potrebuji k tomu spoustu dalsich veci. Takze ve vysledku jde o "prenosny, kompaktni desktop". Proto jsem resil predevsim vykon, protoze kompilace na desktopu trva cca 8min. a kdyby to melo na NTB trvat 15min., tak je to docela pruser, protoze cas jsou penize (a ano, dobry vyvojar bere 100k+, spise bych rekl 150k+, jak uz tu nekdo zminil)...

Fanda

« Odpověď #53 kdy: 16. 08. 2018, 07:48:09 »
protoze kompilace na desktopu trva cca 8min.

Neco mas brutalne spatne... ja linux kernel na m2nvm ssd kompiluji do 3minut, tak mi nerikej ze mas neco vetsiho a zlozitejsiho.

« Odpověď #56 kdy: 16. 08. 2018, 09:48:57 »
XPSka jsou super stroje, za mě taky doporučuji. (pokud není problém objednávat ze zahraničí, tak bych možná kouknul na Razer Blade nebo LG Gram, i když druhý jmenovaný na hry není ideální)

Ten prvni XPS ma jako GPU GeForce :-/

Všechny XPSka 15" mají (bohužel) nVidii, pokud se nepletu.

swdev

« Odpověď #57 kdy: 16. 08. 2018, 12:29:09 »
GPU GeForce je spatne? Proc?

« Odpověď #58 kdy: 16. 08. 2018, 12:32:07 »
GPU GeForce je spatne? Proc?

Protoze drivery od nvidie i nouveau.

razersucks

« Odpověď #59 kdy: 16. 08. 2018, 13:12:27 »
XPSka jsou super stroje, za mě taky doporučuji. (pokud není problém objednávat ze zahraničí, tak bych možná kouknul na Razer Blade nebo LG Gram, i když druhý jmenovaný na hry není ideální)

Docela se hodí koupit s Razerem i nějaký jiný notebook, protože jinak nebudete mít na čem pracovat, když Razer bude na reklamaci...