Jak připravujete kávu?

shemale

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #30 kdy: 29. 07. 2018, 09:40:18 »
souhlas :+1

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #31 kdy: 29. 07. 2018, 10:37:42 »
V práci piju kafe při činnosti. Když jdu do kavárny, je to vždy se společností, takže tam kafe piju v klidu. Doma jak kdy.

#meneither

« Odpověď #32 kdy: 29. 07. 2018, 11:47:03 »
Skoro vsichni v mem okoli jsou dobytci zvykli pit bahno. Holt cesky mainstream: kavova a cajova kultura na urovni vinarske kultury z mimibazaru (varilky si do vina, whiskey a likeru lijou colu).

V takovem prostredi kafe pit odmitam a caj si nosim vlastni sypany (i kdyz levny, jen o fous lepsi nez seno z oxalisu), kontroluji si teplotu vody a stopuji dobu louhovani. Pro 99 % lidi jsem tedy elitarsky snob.

Aspon rodine obcas nakoupim ruzne kavy v male prazirne, melou si to sami (vzorne vyhrabali mlinky po prababickach) a pak to teda vetsinou prekapavaji. :-/

DragonMaster

« Odpověď #33 kdy: 29. 07. 2018, 11:57:20 »
Běžně si ji nechám připravit, problém je, že polovina kaváren mi místo espressa donese pochybnou kapalinu v hrnku jak prase. A když se ohradím, tak jsou ještě hubatí, že to, co chci, mají pod názvem picollo...

balki

« Odpověď #34 kdy: 29. 07. 2018, 14:49:21 »
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak přidám doplňující otázku sem:

Jak pijete kávu? Kde?

Upíjíte ji u stolu při práci? Nebo odejdete od počítače, vypijete a pak se vrátíte? Osobně si tím raději zpříjemňuji/zintenzivňuji nějakou činnost (programování, čtení knihy, trollování atd.) Ale jsou lidi, kteří odejdou na kafe, rychle ho vypijí, a pak jdou teprve zase pracovat. A pak jsou lidi, kteří ten čas prokecají s někým jiným.

Spravim si aeropressom klasickou metodou dvojity "dzus" z light roast (cize cca deci) a ten vychutnavam, ak sa mi podari moc husty, trochu zriedim teplou vodou. Aj ked pri tom niekedy pracujem, tak sa to usilujem vypit, kym je to este teple. Lebo zvetrala kava nie je az tak dobra, ako cerstva. Ked nie je nikto naokolo, tak to srkam aj s prislusnym srkavym zvukom, lebo vtedy sa najlepsie kava rozprostrie po jazyku.  Pijem kavy znacky Green plantation, goriffee, alebo coffe sheep. Ale uprednostnujem green plantantion, tam maju kavy s dosledovatelnym povodom a majitel slovensky madar zijuci v USA je dost kavovy fanatik, uz si pripravuje aj farmu. Uprednostnujem africke kavy, najradsej mam Rwandu a Etiopiu.

Mirek

« Odpověď #35 kdy: 29. 07. 2018, 22:52:33 »
Tradiční italská Mokka konvička...

MasoxCZ

« Odpověď #36 kdy: 30. 07. 2018, 09:34:09 »
Skoro vsichni v mem okoli jsou dobytci zvykli pit bahno. Holt cesky mainstream: kavova a cajova kultura na urovni vinarske kultury z mimibazaru (varilky si do vina, whiskey a likeru lijou colu).

V takovem prostredi kafe pit odmitam a caj si nosim vlastni sypany (i kdyz levny, jen o fous lepsi nez seno z oxalisu), kontroluji si teplotu vody a stopuji dobu louhovani. Pro 99 % lidi jsem tedy elitarsky snob.

Aspon rodine obcas nakoupim ruzne kavy v male prazirne, melou si to sami (vzorne vyhrabali mlinky po prababickach) a pak to teda vetsinou prekapavaji. :-/

Zvládnutí pití bahna má spoustu výhod, z nichž vynikají zejména 2:
1) při větším objemu ušetříš doslova ranec peněz
2) nemáš neurózy z toho, že nemůžeš sehnat pitelný kafe :-)
dále...
3) nepřijdeš o hromadu kamarádů kvůli takový kokotině, jako jsou hádky kvůli kvalitě kafe
4) nevypěstuješ si image debilního snoba
5) doma si můžeš pít klidně cibetkový, ale venku si můžeš (přičemž ovšem NEmusíš!) nechat nalít klidně to nejhorší bahno
6) když potřebuješ po 2000km za volantem nakopnout, oceníš dehet ze dna frenchpresu.

MasoxCZ

« Odpověď #37 kdy: 30. 07. 2018, 09:41:55 »
Jinak co se týče mě, měl jsem období kdy jsem se snažil pít jen tzv. kvalitní kafe, ale rychle mě to přešlo. Namísto toho jsem nakonec omezil objem a snažím se jen vynechávat aspoň ty nejhorší splašky jako instant, hospodskej lógrák, a podobně.

Doma, když se mi večer hodně chce, tak si umelu 2 mlýnky (keramika, i když s ocelákem problém taky nemám, důležitý je, aby to mělo drticí ořech a ne tříštivou vrtuli) ručně a nechám přes noc vylouhovat ve frenchpressu coldbrew. Když se mi večer fest nechce, tak ráno semelu jen jeden mlejnek a na indukci mám za minutu malou mocca konvičku.

V práci máme docela slušnou mašinu od deLonghi, ale zrní si nosím svoje, protože mi firemní Lavazza jednoduše nechutná.

Naopak mi chutná kafe z IKEA, což je pro většinu lidí napoprvé festovní šok. Kromě toho mají výborný i pivo, mošt, sypanej čaj, hořčici, sýry, mraženýho lososa, nakládaný sledě, a švédskej chleba. A když mě chytne mlsná, nechám si poslat něco z pražírny Nová Paka.

MasoxCZ

« Odpověď #38 kdy: 30. 07. 2018, 09:45:02 »
Běžně si ji nechám připravit, problém je, že polovina kaváren mi místo espressa donese pochybnou kapalinu v hrnku jak prase. A když se ohradím, tak jsou ještě hubatí, že to, co chci, mají pod názvem picollo...

Kámoš s oblibou trollí šašky v kavárnách s tím, že si objedná ristretto, to pak okoštuje jako víno, a poručí si aby mu to přinesli v půllitru :-) Ještě se nestalo, že by narazil na baristu s koulema, kterej by mu toho ten krýgl za cca 8 stovek skutečně udělal.

pedro

« Odpověď #39 kdy: 30. 07. 2018, 11:30:21 »
delonghi

balki

« Odpověď #40 kdy: 30. 07. 2018, 12:01:27 »
5) doma si můžeš pít klidně cibetkový, ale venku si můžeš (přičemž ovšem NEmusíš!) nechat nalít klidně to nejhorší bahno

Len pre info, cibetkova kava nie je kvalitna ;)  To je kavove hovno z nekvalitnych bobov, kvoli ktoremu naviac mucia zvierata.

Bobanek

« Odpověď #41 kdy: 30. 07. 2018, 13:42:16 »
Kávu si nepřipravuji. Nejsem schopen.

?

« Odpověď #42 kdy: 30. 07. 2018, 13:52:34 »
Kávu si nepřipravuji. Nejsem schopen.
Máš snad poruchu osobnosti?

Bobanek

« Odpověď #43 kdy: 30. 07. 2018, 13:58:13 »