Jak připravujete kávu?

Kožená Kšiltovka

Jak připravujete kávu?
« kdy: 27. 07. 2018, 22:47:00 »
Překapávač/V60, vacuum pot, air press, french press, firemní automatický kávovar, český turek, džezva, moka? Nosí vám ho sekretářka? Nebo si snad vozíte kyblík „amerikána“ metrem přes půl města?

mistrvpitiPopraci

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #1 kdy: 27. 07. 2018, 23:14:52 »
Kafe nepiju.

Ocas

« Odpověď #2 kdy: 27. 07. 2018, 23:19:30 »
Taky kafe nepiju, výjimečně s litrem klika a hafo cukrem

aaa

« Odpověď #3 kdy: 28. 07. 2018, 00:30:05 »
Bud french press nebo prekapavac, podle nalady. Detaily neznam, mam na to sefa. Kavu delal sef v minule praci a dela to i aktualni.

m

« Odpověď #4 kdy: 28. 07. 2018, 00:56:03 »
Nijak. Taky kafe nepiju.

Kit

« Odpověď #5 kdy: 28. 07. 2018, 01:18:37 »

bekheir

« Odpověď #6 kdy: 28. 07. 2018, 02:46:07 »
frenčpres

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28. 07. 2018, 08:29:35 »
Jura Z8.

balki

« Odpověď #8 kdy: 28. 07. 2018, 08:41:29 »
Svetle prazenie v aeropresse. Mam k tomu aj taky debilny rucny mlyncek. (Teda on je dobry, prenosny kvalitny australsky, len sa mi to nechce krutit) Zaujimalo by ma, co na to Jirsak.

Jyrki

« Odpověď #9 kdy: 28. 07. 2018, 08:59:23 »
kavu melu rucne a nasledne pripravuji ve frenchpressu nebo, nejcasteji, v moka konvicce. Moka konvicku mam od Bialetti Brikka s ventilem, diky cemuz ma kavu krasnou penu.
Obcas zpenim mleko a udelam kapucino, nekdy delam espresso. V lete, zejmena manzelce pro zmenu frappe.

Míla Rozner

« Odpověď #10 kdy: 28. 07. 2018, 09:21:02 »
Mam k tomu aj taky debilny rucny mlyncek. (Teda on je dobry, prenosny kvalitny australsky, len sa mi to nechce krutit)

Připoj to na vrtačku s pomalým chodem a rázem máš elektrický mlýnek (a kvalitní - na rozdíl od těch tříštivých šmejdů ze supermarketu).

balki

« Odpověď #11 kdy: 28. 07. 2018, 09:29:03 »
Mam k tomu aj taky debilny rucny mlyncek. (Teda on je dobry, prenosny kvalitny australsky, len sa mi to nechce krutit)

Připoj to na vrtačku s pomalým chodem a rázem máš elektrický mlýnek (a kvalitní - na rozdíl od těch tříštivých šmejdů ze supermarketu).

O tom som uz uvazoval :) Len sa bojim, ze ho tak znicim a rozprdaju sa mi tam tie keramicke kamene. Predsa len, moja paprca ma iny krutivy moment, nez ta vrtacka. Ale asi to skusim na nejakom lacnejsom, pripadne z druhej ruky :)

nikdo

« Odpověď #12 kdy: 28. 07. 2018, 09:29:43 »
Ja kafe nepiju a tak ho nepripravuji. To pokladam za pro vsechny dulezitou informaci.

A kdyz si ho vyjimecne dam tak neznam nic lepsiho nez poradne turecke kafe. Jedna lzicka kafe do velkeho hrnku, zalit az po okraj a kdyz upiji tak pridam ctyri cukry.

Míla Rozner

« Odpověď #13 kdy: 28. 07. 2018, 09:37:21 »

O tom som uz uvazoval :) Len sa bojim, ze ho tak znicim a rozprdaju sa mi tam tie keramicke kamene. Predsa len, moja paprca ma iny krutivy moment, nez ta vrtacka. Ale asi to skusim na nejakom lacnejsom, pripadne z druhej ruky :)

Mám tu vrtací šroubovák a když na něm dám nejpomalejší chod tak je to o dost pomalejší, než jak kroutím rukou, takže bych se toho nebál. Ale většinou vařím kafe jen pro sebe nebo pro dva lidi, tak toho není moc a dá se to i ručně, není to zase tolik práce a aspoň má člověk nějaký pohyb :-D

cppman

« Odpověď #14 kdy: 28. 07. 2018, 09:40:20 »
https://www.youtube.com/watch?v=seAk9w6hZtE

Někteří lidé by s jejich způsobem přípravy a aditivy mohli pít klidně vývar z pražených bukvic nebo kaštanů a výsledek by byl stejný - pro ně je kafe škoda.