Keď mám prácu v teréne, tak ráno espresso z 18g kávy. Stroj mám jednoduchý za pár sto €, ale nameliem si kávu vždy ručne Hario mlynčekom (v rámci pracovnej doby), na každý druh kávy treba nastaviť hrúbku mletia aby tiekla cca 25s. Potom, keď mám čas, tak si zájdem aj do kaviarne, snažím sa dopredu odhadnúť či tam majú dobrú kávu, niekedy pomôže
http://map.thirdwavewichteln.com ale nie je to 1/0.
Keď mám celý deň office day resp. viem že budem celý deň programovať a pod., tak si dopoludnia spravím filter /Chemex/ z 50g kávy, tiež ručne namletej, to je na celý deň.
Inak kávy mám rád z pražiarní Londýnskej Dark Arts, Berlínskej Barn, Bratislavskej Goriffe, v Čechách Double Shot alebo Rusty Nails.. ale to sú iba príklady, je toho veľa.
Niekedy v sebe riešim obrovský problém, keď občas mám ísť s niekým na stretnutie a vyberie nejakú random zlú kaviareň

akože áno, dá sa objednať niečo fľaškové, ale nie je to ono.
P.S. Javu obchádzam ako sa len dá, radšej Python alebo C/C++ ak to má byť niečo natívne.