V IT už je teď každý inženýr?

budik

Re:V IT už je teď každý inženýr?
« Odpověď #45 kdy: 21. 06. 2018, 09:13:14 »
Suhlas s tym JUDr.. Kamarat je stavebny inzinier, po skole si spravil postgradual takze je Ing. xxx yyy PhD.. Ked ho na aute zastavia policajti, tak sa zvycajne pozru do dokladov a poslu ho prec.  Raz sa ich spytal, preco ho zastavuju ked ho hned posielaju prec. Dozvedel sa ze "S vami pravnikmi je lepsie nic si nezacinat"

SB

« Odpověď #46 kdy: 21. 06. 2018, 12:10:24 »
Mgr. a Ing. jsou naprosto ekvivalentni tituly, kde je vicemene otazkou tradice, co ktera skola udeluje. (Ostatne na magisterske urovni jsou i malodoktoraty.)

Ze tu tradicne preziva nejaky pocit, ze Ing. je nejaky "hodnotnejsi" titul je spis otazka toho, ze ten titul se daval i v dobe, kdy se Mgr. u nas neudeloval.

Proti Mgr. nic nemám, jistě jde v mnoha oborech o náročnou záležitost. Mně především nedává smysl, proč by měl ekonom(!) dostávat technický titul Ing., když může dostat Mgr. (úroveň nyní stranou). Pak se s někým bavím, on řekne, že je inženýr, řeknu si supr, hodíme řeč, a nakonec z něj vypadne, že je ekonomem. :O To je pro mě inženýr asi jako Merkelová spasitelkou válečných migrantů.

Gődel

« Odpověď #47 kdy: 21. 06. 2018, 12:19:02 »
No, proto snad je bolonsky proces, takze je to vsechno level 7...
A pokud to nekdo resi do detailu, tak spis resi povest univerzity nez presnou kombinaci pismenek.
To aby som isiel studovat na Berkley, safra :)
To neexistuje.

jdusizasvym

« Odpověď #48 kdy: 21. 06. 2018, 12:31:12 »
To je normálka, říkají si inženýr a vůbec na to nemají nárok. To je podobné s profesory na střední škole. Doporučuji se těchto inženýrů zeptat na téma diplomové práce, co dělali, nebo z čeho státnicovali :D Radost na ně pohledět. :D

balki

« Odpověď #49 kdy: 21. 06. 2018, 15:42:43 »
A pokud to nekdo resi do detailu, tak spis resi povest univerzity nez presnou kombinaci pismenek.
To neexistuje.

To je jedno, na vysku uz znova ist nemienim :P 

Gődel

« Odpověď #50 kdy: 21. 06. 2018, 15:48:18 »
To neexistuje.
To je jedno, na vysku uz znova ist nemienim :P
Chápu, vyletět jednou stačí na celý život.

balki

« Odpověď #51 kdy: 21. 06. 2018, 15:56:48 »

Dalsi, co zjedol internety a ovlada ortografiu irskej anglictiny na 100%.

jdusizasvym

« Odpověď #52 kdy: 21. 06. 2018, 16:00:48 »
Já VŠ mám za sebou a absolvování mě naučilo jednu věc. Že titulovaný != expert, nadčlověk. Jen doufám, že na medicíně jsou důslednější v tom, koho nakonec nechají u státnic projít, než u mě ve škole.

Gődel

« Odpověď #53 kdy: 21. 06. 2018, 16:01:18 »
Co s tím má společného irská angličtina?  ::)

balki

« Odpověď #54 kdy: 21. 06. 2018, 16:05:31 »
Já VŠ mám za sebou a absolvování mě naučilo jednu věc. Že titulovaný != expert, nadčlověk. Jen doufám, že na medicíně jsou důslednější v tom, koho nakonec nechají u státnic projít, než u mě ve škole.

Dufat mozete, realita je ina.

balki

« Odpověď #55 kdy: 21. 06. 2018, 16:09:24 »
Co s tím má společného irská angličtina?  ::)
http://lmgtfy.com/?q=Who+was+George+Berkeley%3F

václav

« Odpověď #56 kdy: 21. 06. 2018, 16:11:56 »
Citace kolegy: "Když si představím jakej jsem já inženýr, bojím se jít k doktorovi..."

Radovan.

« Odpověď #57 kdy: 21. 06. 2018, 16:54:32 »
Já bych do celého problému nechal vnést trochu světla inženýrku Kačenovou: https://www.youtube.com/watch?v=vmDCP9v30Fc

MKzB

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 21. 06. 2018, 21:33:00 »
..."Když si představím jakej jsem já inženýr, bojím se jít k doktorovi..."
Jako veterinář mohu říci, že nás filtrovali hned zkraje.
Prvák: chemie (vypadli ti, kdo nezvládli prvotní zápřah)
Druhák: anatomie, histologie, normální fyziologie, biochemie (největší síto)
V dalších ročnících už k velkému sítu nedocházelo, maximálně se studium natáhlo.
Pro postup do šestého ročníku jsem musel mít všechny zkoušky hotové. Komu něco chybělo, čekal ho tzv. vyrovnávací ročník, kdy si to mohl dodělat.
Šesťák byl už jenom o státnicích, příp. obhajoba diplomky, kterou lékařské obory nemají povinnou. Šesťák už nebyl o semestrech, ale o státnicových blocích - výuka z daného předmětu (i praxe) a v posledním týdnu bloku státnice (nebo obhajoba diplomky). Takže já mám celkem 6 státnic.

Dle rozhovorů s humánními kolegy je to na lékařských fakultách podobné. Filtruje se to hned zkraje. Navíc lékař bez atestace nesmí pracovat samostatně, bez odborného dozoru je v podstatě k ničemu. Takže zas takový strach mít nemusíte.

balki

« Odpověď #59 kdy: 21. 06. 2018, 23:36:14 »
..."Když si představím jakej jsem já inženýr, bojím se jít k doktorovi..."
Jako veterinář mohu říci, že nás filtrovali hned zkraje.
Prvák: chemie (vypadli ti, kdo nezvládli prvotní zápřah)
Druhák: anatomie, histologie, normální fyziologie, biochemie (největší síto)
V dalších ročnících už k velkému sítu nedocházelo, maximálně se studium natáhlo.
Pro postup do šestého ročníku jsem musel mít všechny zkoušky hotové. Komu něco chybělo, čekal ho tzv. vyrovnávací ročník, kdy si to mohl dodělat.
Šesťák byl už jenom o státnicích, příp. obhajoba diplomky, kterou lékařské obory nemají povinnou. Šesťák už nebyl o semestrech, ale o státnicových blocích - výuka z daného předmětu (i praxe) a v posledním týdnu bloku státnice (nebo obhajoba diplomky). Takže já mám celkem 6 státnic.

Dle rozhovorů s humánními kolegy je to na lékařských fakultách podobné. Filtruje se to hned zkraje. Navíc lékař bez atestace nesmí pracovat samostatně, bez odborného dozoru je v podstatě k ničemu. Takže zas takový strach mít nemusíte.

No hej, ale spominane zalezitosti su kopec byflovaciek, co zrovna pozitivne svetlo na lekarov nevrha. Ak ma lekar dobru pamat, moze byt bars debil.