Proč je v BIOS ve výchozím stavu vypnutá virtualizace?

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
Re:Proč je v BIOS ve výchozím stavu vypnutá virtualizace?
« Odpověď #75 kdy: 09. 06. 2018, 18:11:01 »
Obecný dotaz - obecné odpovědi. Ale pak se to zvrtlo a namísto ukázání, že to může způsobovat problémy (a případně kde) z toho vyplynulo, že oponent chce najít specifický HW, kde se to NEprojeví a tím něco vyhraje. No, to se toho dozvíme. : - /

Já si teda myslím, že to bylo přesně opačně. Ten co to chtěl ukázat, tvrdil, že to platí obecně a pak se začal vykrucovat, že to má odzkoušené na konkrétním CPU, konkrétním čipsetu a konkrétní desce a že tu obecnou věc (že pouhé zapnutí podpory virtualizace v BIOSu sníží výkon počítače) předvede jen a pouze v tomhle specifickém případě a tím vyhraje i přesto, že to nebude schopen reprodukovat obecně jak se ze startu prsil.
On vůbec celou doby chce mít samé výhody... Oponent má platit 4× více než on, pokud je oponentů více, tak mají to samé platit taky a on to platí jen jednou. On si vybere konkrétní HW, přestože tvrdí, že to je obecný problém. Oponent si nesmí vzít někoho na analýzu jeho kódu, oponent to má brát jako školení, přestože se na něm nedoví, jestli zapnutá virtualizace způsobuje deklarovanou ztrátu výkonu nebo to je problém konkrétní desky/čipsetu/implementace a tudíž znalost, která by se od takového (drahého) školení očekávala a sice "budu vědět, jak pouze zapnutí podpory virtualizace může způsobit ztrátu výkonu a hlavně, který HW je spostižen, jestli mám tedy na výběr, protože se to např. netýká konkrétních CPU / implementací / čipsetů / výrobců desek ap."

Osobně nezpochybňuju, že Milfaus na něco přišel, otázka je ale jestli přišel na to co prezentuje a jestli to je schopen opravdu nezávisle předvést, aniž by si musel kličkami získávat výhody jen proto, aby něco vyhrál protože přece:

Já svoje prašulky vždycky dostanu, vždy, hmmm...VŽDY!

a kdyby náhodou to bylo "nerozhodně" (není mi jasné jaké jsou podmínky, kdy to je nerozhodně), tak:

Pokud bude výsledek nerozhodně, věnujeme penízky na vzdělávání nepřizpůsobivých dětí.

toho, co tomu nechtěl věřit a Milfaus by to nebyl schopen předvést to bude i tak stát 4× víc než toho mluvku.

Prostě samé kličky, výjimky a jednostranné výhody.
« Poslední změna: 09. 06. 2018, 18:13:06 od ByCzech »

xxxxx

« Odpověď #76 kdy: 09. 06. 2018, 18:11:52 »
Jj, Milfause má podivné chování. Ale také se moc nedivím. Ti oponenti (co na tu sázku reagovali) jsou z dost divného těsta. Z pohledu zaměření vlákna. Hledat skuliny, jak z toho utéci, pro zjištění z pohledu vlákna, že to má problémy (zpoždění), jsou nanic.

Případů, kdy se problémy neprojeví, budou kvanta. Jako vždy (viz spectre, ...). Pokud to chtěli zahrát do autu, tak proč tím offtopic (s prominutím) zaneřádili 3 stránky? Vyhrotili to, přišli s nesmyslem, že si najdou kdy to možná nefunguje (ten odkaz na ARM jen vypíchl ten nesmyslný požadavek - proto jsem si nakonec rýpl i já) a teď je bez šance, aby z toho vylezlo cokoli hodnotného.

No nic, zase zmizím, teď jsem zase offtopic já.

Nesouhlasím se zpracováním osobních údajů u vynuceného souhlasu v rozsahu v odkazovaném textu u checkboxu, který jde nad rámec údajů nezbytných pro technické zpracování

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 09. 06. 2018, 18:16:05 »
Jj, Milfause má podivné chování. Ale také se moc nedivím. Ti oponenti (co na tu sázku reagovali) jsou z dost divného těsta. Z pohledu zaměření vlákna. Hledat skuliny, jak z toho utéci, pro zjištění z pohledu vlákna, že to má problémy (zpoždění), jsou nanic.

Případů, kdy se problémy neprojeví, budou kvanta. Jako vždy (viz spectre, ...). Pokud to chtěli zahrát do autu, tak proč tím offtopic (s prominutím) zaneřádili 3 stránky? Vyhrotili to, přišli s nesmyslem, že si najdou kdy to možná nefunguje (ten odkaz na ARM jen vypíchl ten nesmyslný požadavek - proto jsem si nakonec rýpl i já) a teď je bez šance, aby z toho vylezlo cokoli hodnotného.

Já se LarryLinovi nedivím, že to chtěl upřesnit, protože do toho měl vložit 40 tisíc. To že to tu je přehlíženo, protože z toho přece chtějí něco mít i ti co to neplatí mi přijde zvláštní...

Milfaus

« Odpověď #78 kdy: 09. 06. 2018, 20:01:10 »
a teď je bez šance, aby z toho vylezlo cokoli hodnotného.

Ta šance tu nikdy nebyla ;)
ARM? AMD? No ještě nikdo nechtěl, abych to ukázal i na Sparc ::)

A proč jsem tam psal takovou částku?
Mimo jiné protože se ty informace dají vygooglovat, pravda, chce to dotaz položit trochu komplikovaněji, ale dají.
Jinak šance, že bych z nich něco vyrazil, byla od počátku nulová, tak proč tam nenapsat čtyřicet tisíc, žejo :-)

Nedávám souhlas se zpracováním osobních údajů.

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 09. 06. 2018, 20:42:04 »
a teď je bez šance, aby z toho vylezlo cokoli hodnotného.

Ta šance tu nikdy nebyla ;)
ARM? AMD? No ještě nikdo nechtěl, abych to ukázal i na Sparc ::)

ARM ani Sparc nikdo nechtěl, to jen někdo rýpal. LarryLin, který byl ochoten se s tebou vsadit to sám korigoval, že se jedná o x86 platformu a já osobně to mám úplně stejně...

A proč jsem tam psal takovou částku?
Mimo jiné protože se ty informace dají vygooglovat, pravda, chce to dotaz položit trochu komplikovaněji, ale dají.

Vygooglovat, jasně, třeba:

https://linustechtips.com/main/topic/773041-does-enabling-hardware-virtualization-affect-performance-in-any-way/

nebo

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3434285/virtualization-impact-performance.html

nebo

https://serverfault.com/questions/770267/performance-impact-enabling-intel-vt-x

kde všichni svorně tvrdí, že to měřitelný dopad žádný nemá. Moje osobní zkušenosti jsou stejné, s tím, že si dokážu představit situace, kdy nějaký testovací software úmyslně [zne|vy]užije zapnutou podporu takovým způsobem, že daný kód pak zdánlivě jede o ty deklarované 1 - 3 % pomaleji (mimochodem 1 % jak jsi se tu snažil natlačit do sázky už není dopad v řádech JEDNOTEK %, protože plurál). Takové triky se dají dělat i bez zapnutí/vypnutí virtualizace a říkat tomu rychlostní dopad zapnuté technologie. Vážně "miluju" syntetické testy s nulovou vypovídací hodnotou...

Jinak šance, že bych z nich něco vyrazil, byla od počátku nulová, tak proč tam nenapsat čtyřicet tisíc, žejo :-)

Děkuje za přiznání, že jsi od počátku hrál falešnou hru a že když jsme si toho všimli a dle toho reagovali a snažili jsme se tvé manipulativní jednání potvrdit či zjistit, jestli to přece jen není tak, jak se nás snažíš (nepravdivě) přesvědčit. Když chceš blafovat, musíš to umět, tohle bylo jak vidno slabé - a to že ti na to někteří skočili a při tvém jednání dostatečně nezpozorněli z tebe mistra v blafování neudělá ;).

Takže žádné překvápko, že se ukázalo, že to byl jen další troll co nemá nic odborného k diskuzi...

LarryLin

« Odpověď #80 kdy: 10. 06. 2018, 00:23:05 »
Já myslím, že v tom mám jasno. To co Milfaus naměřil byl úbytek výkonu na Win se zaplým Hyper-V. Když jsme ho na to upozornili, tak neměl odvahu svůj omyl přiznat a hrál pana tajemného.

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 10. 06. 2018, 02:21:40 »
Já myslím, že v tom mám jasno. To co Milfaus naměřil byl úbytek výkonu na Win se zaplým Hyper-V. Když jsme ho na to upozornili, tak neměl odvahu svůj omyl přiznat a hrál pana tajemného.

Taky to vidím podobně. Kdyby se ta akce totiž nakonec konala a já bych se jí případně mohl účastnit, tohle byla jedna z věcí, které bych kontroloval - že ten "benchmark" nedělá náhodou to, že spustí nějaký hypervisor, který způsobí deklarovanou ztrátu výkonu, přestože nepoběží žádný virtuální stroj, musí mu část procesorového času CPU věnovat, musí odcházet do RING -1 a zpět, atd...

Pokus o blafování byl u Milfause opravdu do očí bijící, jeden z okamžiků byl právě ten... ;)

Jablkoň

« Odpověď #82 kdy: 10. 06. 2018, 13:40:27 »
Měření musí být nezávislé a tedy pod ARM a možná i tím Sparc!

LarryLin

« Odpověď #83 kdy: 10. 06. 2018, 14:40:10 »
Místo prudění s ARMem bys měl dohledat tu dokumentaci Intelu o které jsi mluvil - https://forum.root.cz/index.php?topic=18692.msg268386#msg268386 . Milfaus taky psal o tajemném odkazu schovaném hluboko v Matrixu, který se zjeví jen po zadání velice specifického dotazu. Na prvních 6 stránkách jsme řešili "tajemné specifické testy", tak na dalších 6 stránkách můžeme hledat "tajemný odkaz". Ale pochybuji, že to ještě někoho v této diskuzi bude bavit.

PS: Vůbec bych se nedivil kdyby Milfaus a Jablkoň byl jeden a tentýž člověk. :)

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 10. 06. 2018, 17:43:57 »
Milfaus taky psal o tajemném odkazu schovaném hluboko v Matrixu, který se zjeví jen po zadání velice specifického dotazu. Na prvních 6 stránkách jsme řešili "tajemné specifické testy", tak na dalších 6 stránkách můžeme hledat "tajemný odkaz". Ale pochybuji, že to ještě někoho v této diskuzi bude bavit.

Ony ty odkazy nejsou nic tajemného, např. tady:

https://serverfault.com/questions/54852/does-adding-hyper-v-role-affect-host-server-performance-when-no-guests-are-runni

akorát to je přesně to co se tady tvrdí od začátku, a sice, že Wokna s nainstalovaným Hyper-V i bez spuštěných guestů mají problém s výkonem :D.

Všude jinde se píše, že pouhé zapnutí virtualizace žádná výkonností dopad nemá. Běžící hypervisor (a ještě blbě udělaný jak je u MS zvykem) samozřejmě nějaké procento výkonu ubrat může, právě protože běží a CPU musí s tímto programem, běžícím v RING -1 ztrácet nějaký čas, což ale není žádná záhada.

PS: @Jablkoň: S tím ARMem a Sparcem to nebylo vtipné ani poprvé natož opakovaně...

MasoxCZ

« Odpověď #85 kdy: 10. 06. 2018, 22:27:35 »
Místo prudění s ARMem bys měl dohledat tu dokumentaci Intelu o které jsi mluvil - https://forum.root.cz/index.php?topic=18692.msg268386#msg268386 . Milfaus taky psal o tajemném odkazu schovaném hluboko v Matrixu, který se zjeví jen po zadání velice specifického dotazu. Na prvních 6 stránkách jsme řešili "tajemné specifické testy", tak na dalších 6 stránkách můžeme hledat "tajemný odkaz". Ale pochybuji, že to ještě někoho v této diskuzi bude bavit.

PS: Vůbec bych se nedivil kdyby Milfaus a Jablkoň byl jeden a tentýž člověk. :)

Jsem si jist, že o tom článku rozhodně naprosto přesně ví soudruh prezident republiky. Viděl ho vlevo dole.

LarryLin

« Odpověď #86 kdy: 10. 06. 2018, 22:50:21 »
Milfaus taky psal o tajemném odkazu schovaném hluboko v Matrixu, který se zjeví jen po zadání velice specifického dotazu. Na prvních 6 stránkách jsme řešili "tajemné specifické testy", tak na dalších 6 stránkách můžeme hledat "tajemný odkaz". Ale pochybuji, že to ještě někoho v této diskuzi bude bavit.
Ony ty odkazy nejsou nic tajemného, např. tady:
https://serverfault.com/questions/54852/does-adding-hyper-v-role-affect-host-server-performance-when-no-guests-are-runni
akorát to je přesně to co se tady tvrdí od začátku, a sice, že Wokna s nainstalovaným Hyper-V i bez spuštěných guestů mají problém s výkonem :D.
Tak v tom případě je i poslední Milfausova hádanka rozluštěná :)

@MasoxCZ: jj, taky mně ta asociace napadla. :)

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 11. 06. 2018, 00:27:51 »
Jsem si jist, že o tom článku rozhodně naprosto přesně ví soudruh prezident republiky. Viděl ho vlevo dole.

@MasoxCZ: jj, taky mně ta asociace napadla. :)

Třeba je Jablkoň mluvčáček Milfause a teď ten článek hledá a nemůže najít :D

Harik

« Odpověď #88 kdy: 11. 06. 2018, 09:34:11 »
Milhaus s Jablkoněm tvrdí, že je to tak, kdo se přiklání k druhé variantě?

Nobody
ByCzech
MasoxCZ
LarryLin

Zapomněl jsem na někoho?

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 11. 06. 2018, 09:54:54 »
Milhaus s Jablkoněm tvrdí, že je to tak, kdo se přiklání k druhé variantě?

Nobody
ByCzech
MasoxCZ
LarryLin

Zapomněl jsem na někoho?

Vilith
Jan Forman