Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze

Re:Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze
« Odpověď #180 kdy: 13. 09. 2018, 10:15:33 »
Já to beru tak, že kde je metro (plus minus par km), to je Praha. Diskutabilní jsou Klánovice, Běhovice apod., tam jsem párkrát musel jet a ten nápor mimopražských (ze směru Kolín) je tam šílenej, kolem 8 ráno to tam prostě prakticky stojí.

No tak typická náplava, Černý Most určitě není Praha i když tam vede metro.

Ja bych udělal vjezd do prahy jen podle rodného listu a byl by klid... Aspoň by se zas chodilo v pravo a ne po celém chodníku. Pouštěly by se starší sednout atp ...

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #181 kdy: 13. 09. 2018, 10:17:00 »
Jinak tady je popis těch vašich inženýrů ve škodovce....

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prestupky-cizincu-v-mlade-boleslavi-resi-vnitro-i-skoda-auto-straznici-nafasovali-neprustrelne-vesty-55571?dop-ab-variant=1&seq-no=1&source=hp
To jen potvrzuje má slova o tom, že sehnat normálního pracovníka do montovny je velmi složité a pro Škodovku mnohem klíčovější, než outsourcovat nějaký software (a když mluvím o celosvětové konkurenci programátorů, nemluvím jen o Indech, v tomhle oboru už dnes nikoho národnost nezajímá).

Ale jo, jasně, Škodovka dává dělníkům 100k hrubého a žádný čech tam za ty drobné nechce, tak tam musí složitě dovážet ukrajince, aby to alespoň někdo za těch 100k odvedl, mezitím má programátory za 2 dolary na hodinu rozeseté po Thajsku, Číně, Kambodže a Etiopii, ti se vždy ráno sesynchronizují přes Skype, a pak slouží dělníkům z Ukrajiny, což jsou jejich nadřízení, kteří moc dobře vědí, že zašroubovat 1.000x šroubek uchycující matici kola je prostě větší odbornost než naprogramovat svařovacího robota.

Jenom potvrzuji vaše slova  ;D :D ;)

Inkvizitor

« Odpověď #182 kdy: 13. 09. 2018, 10:18:38 »
Tak to bereš špatně. Stodůlky nebo Chodov nemají z Prahou společného vůbec nic.

Maji tyhle svetoborne plky jeste neco spolecneho s tematem nebo resi vubec neco? Prijde mi, ze uz akorat resite, komu ma ta koza jeste chcipnout a komu ji nechate. Mezitim Vam Rusaci, talianska mafie, Cinani a spol. skupuji mesto pod zadkem.

prazak

« Odpověď #183 kdy: 13. 09. 2018, 10:36:55 »
Aspoň by se zas chodilo v pravo a ne po celém chodníku. Pouštěly by se starší sednout atp ...

Taky ses všimnul, že dneska ti burani chodí všude? Asi nějaký zvyk z lesa. Nebo se to už změnilo a chodí se všude? Na přechodech to stejné. Když srážím lidi, tak se ještě dívají, co jako dělám. Tady abys jako chodec chodil v nějakém brnění, protože pořád do tebe budou vrážet dementi.

prazak

« Odpověď #184 kdy: 13. 09. 2018, 10:38:43 »

Maji tyhle svetoborne plky jeste neco spolecneho s tematem nebo resi vubec neco? Prijde mi, ze uz akorat resite, komu ma ta koza jeste chcipnout a komu ji nechate. Mezitim Vam Rusaci, talianska mafie, Cinani a spol. skupuji mesto pod zadkem.

Když na to mají? Taky bych kupoval, kdyby nebral 120 na HPP jak nějaká socka.

Rayman

« Odpověď #185 kdy: 13. 09. 2018, 10:47:34 »
Já to beru tak, že kde je metro (plus minus par km), to je Praha. Diskutabilní jsou Klánovice, Běhovice apod., tam jsem párkrát musel jet a ten nápor mimopražských (ze směru Kolín) je tam šílenej, kolem 8 ráno to tam prostě prakticky stojí.

Ja bych udělal vjezd do prahy jen podle rodného listu a byl by klid... Aspoň by se zas chodilo v pravo a ne po celém chodníku. Pouštěly by se starší sednout atp ...

Co to meleš? Já jsem se v Praze narodil a žiju celý život, jak píšu. A ano, i ten špinavej Čerňák je Praha..ačkoli si o tom taky myslím svoje.

kkt998

« Odpověď #186 kdy: 13. 09. 2018, 10:48:07 »

Tak ti Číňani, co zkupují Prahu rozhodně nejsou programátoři, ale opravdová elita (velkolepého čínského nad) národa. Kde se na ně hrabe nějaký copypaster že stackoverflow.

prazak

« Odpověď #187 kdy: 13. 09. 2018, 11:04:59 »

Tak ti Číňani, co zkupují Prahu rozhodně nejsou programátoři, ale opravdová elita (velkolepého čínského nad) národa. Kde se na ně hrabe nějaký copypaster že stackoverflow.

To sou kecy, to budou stejně zloději jako většina našich úspěšných podnikatelů. Dnes mají peníze blbečci, ale to je dobou. Naopak vědci, učitelé a programátoři třou bídu s nouzí. Však ono se to těm blbcům vrátí, až jim nikdo nic dalšího nevymyslí a budou umírat na rýmu!

« Odpověď #188 kdy: 13. 09. 2018, 11:08:57 »

Co to meleš? Já jsem se v Praze narodil a žiju celý život, jak píšu. A ano, i ten špinavej Čerňák je Praha..ačkoli si o tom taky myslím svoje.

No to není. To že tam je značka díky nějaké Slovenské náplavě (Krnáčová) nebo moravské a (Hudeček) atp. Ještě neznamená že to je Praha... (děkuji že o městě mohou rozhodovat všichni co tu žijí třeba týden ale mají tu trvalé bydliště....)

kkt998

« Odpověď #189 kdy: 13. 09. 2018, 11:17:26 »

To sou kecy, to budou stejně zloději jako většina našich úspěšných podnikatelů. Dnes mají peníze blbečci, ale to je dobou. Naopak vědci, učitelé a programátoři třou bídu s nouzí. Však ono se to těm blbcům vrátí, až jim nikdo nic dalšího nevymyslí a budou umírat na rýmu!

Tak to se zatím neděje a vše jenom nasvědčuje tomu, že vydat se cestou učitele nebo programátora je špatně. Máš být úspěšným podnikatelem se známostmi na správných místech.

prazak

« Odpověď #190 kdy: 13. 09. 2018, 11:20:09 »
Tak to se zatím neděje a vše jenom nasvědčuje tomu, že vydat se cestou učitele nebo programátora je špatně. Máš být úspěšným podnikatelem se známostmi na správných místech.

Bych musel být stejný dement jako oni. Podnikatelé nejsou moc bystří. Ještě Elon patří k těm lepším, ale taky vidíš, že peněz zase tolik nevydělává. Programátorem se nestáváš, ale rodíš, je to poslání!

Rayman

« Odpověď #191 kdy: 13. 09. 2018, 11:23:12 »

No to není. To že tam je značka díky nějaké Slovenské náplavě (Krnáčová) nebo moravské a (Hudeček) atp. Ještě neznamená že to je Praha... (děkuji že o městě mohou rozhodovat všichni co tu žijí třeba týden ale mají tu trvalé bydliště....)

Jde o to, že lidi odsud nejsou důvodem kolon, protože většinou jezdí metrem (zrovna na Černém mostě to je IMHO tím, že tam nežijí úplně bohatý lidi). Horni Počernice a Dolní, který jsou vedle, jsou pro pár bohatých nebo těch, co tam zdědili dům a pořád velká část používá MHD. Problém je s vesničanama směrem na Poděbrady, Kolín a Boleslav, který to ráno a odpoledne ucpou. A bude hůř, protože v těchto lokalitách se pořád staví..

lopatka

« Odpověď #192 kdy: 13. 09. 2018, 11:43:06 »
Citace
Javmane, ak si teda javaman ale aj ked nie si, jediny debil si tu ty. Preco ma byt debilna upratovacka?
Tolko picusov sa nikde len tak lahko nevidi, ale staci natukat www.forum.root.cz a ocitnete sa priamo medzi nimi. Tolko sraciek co sa vypoti na roote, to snad ani nie je mozne, ze taki ludia robia programatorov a este za tolke prachy. Ale samozrejme, na internete je kazdy astronaut a milionar. Rozumni a inteligentni programatori by s takymito socanmi nikdy nestracali cas a nikdy by sa takto nevyjadrovali

Oni kluci, co se každý měsíc schází na pracáku, mají své sny, které ventilují zde na rootu a dělají z lidí de..li a nechápou, že například pro Škodovku je důležitější člověk v montovně než nějaký programátor, protože těch je na celém světě dostatek a zatímco montéra do Škodovky potřebují v ČR, programátora si mohou nalézt po celém světě, stejně tak firmu, co dodá "software" a díky celosvětové konkurenci není potřeba programátory přeplácet.

British Airways owner loses £170m in value after IT meltdown. Tak to dopadlo, když outsourcovali sw do Indie. Problém je v tom, že i ten šikovný programátor v Indii půjde radši tam kde dostane víc peněz a nemusí dělat za nízkou mzdu.

A ono dělat programátora opravdu nemůže každý a velice záleží na vzdělání, u nás se ještě těží z historie, ale pokud má u nás odborný asistent nástupní plat 20K hrubého (menší než prodavačka) a aby měl víc tak musí dělat prakticky druhý uvazek a projekty, tak to jednou skončí. Ti nejlepší odejdou, učit budou jenom ti kteří se jinde neuplatnili a nakonec i na těch školách zůstanou jenom naprostí dementi.

Tím chci říct, že tohle podceňování technických profesí a vzdělávání se nám jednou vymstí.

Petr

« Odpověď #193 kdy: 13. 09. 2018, 11:45:08 »
Vjezd mimopražským do Prahy by se měl zpoplatnit, ať si satelitáři dojíždějící z venkova zvyknou na vlak. V Praze žiju celý život a kvůli náplavám, co si na hypotéku pořídí boudu za Prahou a pak zasírají dopravu, musím stávat v 6.
Ano, mohl bych jezdit MHD, ale jsem prostě pohodlnej.

V podstate s tebou souhlasim ale chce se na to divat optimisticky...taky jezdim do prace aute na cca 7 abych se vyhnul dopravni spicce ale na druhou stranu jdu pak ve 3 do zadeke a clovek z toho dne jeste neco i ma, obzvlast v letnich mesicich...

Abych byl upřímnej, já můžu být doma  - mám "manažerskou" pozici a pracuju na remote agendě, ale prostě potřebuju být mezi lidma, doma mi to schází...takže v 15 neodjíždim, i protože doprava už dost zhoustla touhle dobou. Mě vadí spíše ten princip, že se všude staví sídliště, v Praze i za Prahou, a všechno se to narve na těžce přetížené silnice. Za posledních 8 let je to obrovská změna k horšímu.
Muj nazor je, ze tato zkurvena situace vznika totalni centralizaci prace do Prahy.
Prominte, ale za prumer 36 v Praze se dneska jeste da poridit bydleni a zit?
Takze lidi zdrhaj za Prahu a prace rozumna skoro jinde neni.

Co takhle pobidnout spolecnosti, aby kancl postavili na totalni periferii nebo menisch mestech v SC kraji?

Chapu, ze by to bylo omezeni a mozna by si pak par firem zvolilo PL, SK nebo HU, ale takto se z toho pojebeme.
Sorry, ale i v 9. nebo 10. decilu nemam pri dnesni situaci na dum v Praze ani omylem a na slusnej byt na slusnym miste (ne to fakt neni panelak na jiznaku, cernaku a podobny ghetta).
Ja bych tak rad bydlel v Praze na metru, ale nemame na to. Zajebat se splatkou 40k mesicne na 30 let? T radsi budu jezdit hodinu v kolone do Prace a mit barak za par let bez hypo. Potom mi to dava volnost se na to vybodnout.

lopatka

« Odpověď #194 kdy: 13. 09. 2018, 11:51:02 »
Ty jo, líp bych to nepopsal. Teď se to samé děje s malým zpožděním i v Brně. Ještě bych dodal, že na magistrátu umí proměnit pozemek prakticky ve zlato, díky systému územního plánování, což je obrovský prostor pro korupci. Kdyby tu bylo aspoň tržní hospodářství když už máme kapitalismus. Ale tady ten náš hybridní systém kdy všechno je dotované, vyvolení mají jedny ceny a k tomu úmyslně složitá byrokracie je snad ta nejhorší kombinace.

Ty hrozny jsou hodne kysely, co, sasulo?
Praha se stala mistem k neziti prave kvuli takovym ubozakum, jako ses ty.
Standardni  prazsky ubozak (dale jen SPU) nevaha ani chvilicku, kdyz muze s nekym jinym vyjebat. A tak voli zastupitele, co mu ojeb zprostredkuji. Jenze Praha to uz tim konstantnim ojeb-stormem tak prehnala, ze uz ojeby delaj backfire a ojebavaj i ty SPU, co byli puvodnim iniciatorem ojebu.

Ja sam jsem zil v Praze 18 let (od doby, kdy jsem nastoupil na CVUT) vypadl jsem do sveho domu v malomeste za Prahou az v roce 2013. Poslednich 5 let v Praze bylo peklo gradujiciho ojebu, prakticku kazdy den prisel magorat s nejakym ojebem, ktere se vetsinou nastesti neimplementovaly pro neschopnost.

Namatkou napriklad tyto ojeby:
Az do roku 2010 regulace najemneho, SPU plati najem 2500 za 3+1, pristehovalec za to same 15000. A podle SPU je to naprosto spravnez naplavy a repani (at dodrzuju spravnou SPU terminologii) si nic jineho nezaslouzi. A magistrat se cini, logguje v parlamentu aby se pri deregulaci tohle vinstvo specialne pro Prahu (a velka mesta Brno, Plzen, Ostrava ne) prodlouzilo o dasi 2 roky. Parlament vyhovel.
Magistrat prodava SPU byty pri privatizaci za 6000kc/m (konkretne Praha 6), pricemz tato castka je mozno splatit bezurocne postupne behem 10 let. Naplavy a repani tou dobou plati za to same sestinasobek na hypoteku urocenou 5%. Tohle kradeni zastavuje az EU, protoze se jedna dotaci v nedovolene vysi, ta muze byt podle EU max 50%, od te doby SPU privatizuji az za polovinu ceny.
SPU si protlaci modre zony, s genialnim nastavenim, ze narok ma pouze obyvatel s trvalym bydlistem. A tak naplavy a repani, co zijou za sestinasobnou cenu v podnajmu bez trvaleho bydliste (ktere nedostanou, protoze tehdejsi exekucni zakon), maji podle SPU za moznost parkovani na ulici namisto 700Kc platit 36000 Kc. Me samotneho tohle nejprve vyhnalo z Vinohrad do Nusli, tam uz jsem pracoval na tom, aby se dostal ze mekky zmrdu ven. Povedlo se.

A nyni nastava situace, kdy SPU ojeby namirene na repaky a naplavy uz zpusobujou backfire primo na SPU.
SPU se rozvedl, nebo ma decka, a ted uzivaj naprosto stejneho ojebu. Ted uz nikdo byt "nezprivatizuje" za sestinu ceny.  Modre zony se rozlezly po cele Praze, SPU, co byl tak natesenej, az ja, repak/naplava bydlici v podnajmu na Vinohradech budu muset vypadnout, tak ten samy SPU zaziva UPLNE STEJNY OSER prakticky po cele Praze. Vnitrni ctvrti Prahy zdechaji, Stare Mesto je turisticky skanzen s matrjoskama, Zizkov je hnus plny olezlych hospod a vecerek, Holesovice vypadaj jako by bylo 14 dni po povodnich.  Zato obchodni centra na Cernaku, Chodove a Zlicine narvane k prasknuti.

Zil jsem v nekolika velkych mestech Evropy, napr. Londyn, Mnichov, Zagreb. A nikde jsem se nesetkal s fenomenem SPU. V Zagrebu jsem bydlel na ulici Kneza Branimira, nejcentrovatejsi centrum, ta ulice vede na Trg Kralja Tomislava, coz je chorvatsky Vaclavak. Bytny si ode me okopiroval pas a druhy den mi donesl parkkartu. V Praze repak/naplava bez trvaleho bydliste nema narok.

Muj pristup, vypadnout za Prahy, 2-3 dny homeoffice, se mi ukazal jako velice pohodlny a prijemny zpusob zivota.
Prahu prenecham SPU, at se tam navzajem ojebaj do kříže. Ja tuhle hru na ojeby hrat nebudu.

V malomeste, kde ted ziju, nic jako SPU fenomen neexistuje. Napriklad v mistech s exponovanym parkovanim je automat, ktery stoji 1Kc za prvnich 15 minut (na skok do obchodu), pak 10 kc na hodinu. Ucelem je tohoto nastaveni totiz zabranit celodennimu  parkovani v exponovanych mistech. Ucelem SPU systemu modrych zon je ojeb a kradez.
A tak je to se vsim.