Vjezd mimopražským do Prahy by se měl zpoplatnit, ať si satelitáři dojíždějící z venkova zvyknou na vlak. V Praze žiju celý život a kvůli náplavám, co si na hypotéku pořídí boudu za Prahou a pak zasírají dopravu, musím stávat v 6.
Ano, mohl bych jezdit MHD, ale jsem prostě pohodlnej.
V podstate s tebou souhlasim ale chce se na to divat optimisticky...taky jezdim do prace aute na cca 7 abych se vyhnul dopravni spicce ale na druhou stranu jdu pak ve 3 do zadeke a clovek z toho dne jeste neco i ma, obzvlast v letnich mesicich...
Abych byl upřímnej, já můžu být doma - mám "manažerskou" pozici a pracuju na remote agendě, ale prostě potřebuju být mezi lidma, doma mi to schází...takže v 15 neodjíždim, i protože doprava už dost zhoustla touhle dobou. Mě vadí spíše ten princip, že se všude staví sídliště, v Praze i za Prahou, a všechno se to narve na těžce přetížené silnice. Za posledních 8 let je to obrovská změna k horšímu.
Muj nazor je, ze tato zkurvena situace vznika totalni centralizaci prace do Prahy.
Prominte, ale za prumer 36 v Praze se dneska jeste da poridit bydleni a zit?
Takze lidi zdrhaj za Prahu a prace rozumna skoro jinde neni.
Co takhle pobidnout spolecnosti, aby kancl postavili na totalni periferii nebo menisch mestech v SC kraji?
Chapu, ze by to bylo omezeni a mozna by si pak par firem zvolilo PL, SK nebo HU, ale takto se z toho pojebeme.
Sorry, ale i v 9. nebo 10. decilu nemam pri dnesni situaci na dum v Praze ani omylem a na slusnej byt na slusnym miste (ne to fakt neni panelak na jiznaku, cernaku a podobny ghetta).
Ja bych tak rad bydlel v Praze na metru, ale nemame na to. Zajebat se splatkou 40k mesicne na 30 let? T radsi budu jezdit hodinu v kolone do Prace a mit barak za par let bez hypo. Potom mi to dava volnost se na to vybodnout.