Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze

PetrN

Re:Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze
« Odpověď #165 kdy: 12. 09. 2018, 22:49:27 »
Citace
Javmane, ak si teda javaman ale aj ked nie si, jediny debil si tu ty. Preco ma byt debilna upratovacka?
Tolko picusov sa nikde len tak lahko nevidi, ale staci natukat www.forum.root.cz a ocitnete sa priamo medzi nimi. Tolko sraciek co sa vypoti na roote, to snad ani nie je mozne, ze taki ludia robia programatorov a este za tolke prachy. Ale samozrejme, na internete je kazdy astronaut a milionar. Rozumni a inteligentni programatori by s takymito socanmi nikdy nestracali cas a nikdy by sa takto nevyjadrovali

Oni kluci, co se každý měsíc schází na pracáku, mají své sny, které ventilují zde na rootu a dělají z lidí de..li a nechápou, že například pro Škodovku je důležitější člověk v montovně než nějaký programátor, protože těch je na celém světě dostatek a zatímco montéra do Škodovky potřebují v ČR, programátora si mohou nalézt po celém světě, stejně tak firmu, co dodá "software" a díky celosvětové konkurenci není potřeba programátory přeplácet.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #166 kdy: 12. 09. 2018, 23:57:16 »
Oni kluci, co se každý měsíc schází na pracáku, mají své sny, které ventilují zde na rootu a dělají z lidí de..li a nechápou, že například pro Škodovku je důležitější člověk v montovně než nějaký programátor, protože těch je na celém světě dostatek a zatímco montéra do Škodovky potřebují v ČR, programátora si mohou nalézt po celém světě, stejně tak firmu, co dodá "software" a díky celosvětové konkurenci není potřeba programátory přeplácet.

Hezký blábol, ale totálně mimo realitu, kdyby to tak bylo, tak už to firmy dávno dělají a dělník ve škodovce bere 3x tolik co programátor. Nikdo neoutsourcuje klíčové technologie a klíčové know-how. Banda remote programátorů z Indie, to si rovnou vemte všechny svoje úspory a uložte si je v bance v Etiopii, protože tam jsou větší úroky ;)

Já osobně moc dobře vím, že sice ve firmě nejsem nenahraditelný, ale že můj plat je tahle rovnice - za kolik je ochoten to dělat někdo jiný + náklady na zaučení + ztráta zisku při zaučování + riziko, že někdo jiný se neuchytí nebo odejde.

A právě tady je ten váš dělník hodně slabý, protože nahrazení dělníka vůbec není složité, zrovna škodovka zaučí nového dělníka za 3 dni.

glum

« Odpověď #168 kdy: 13. 09. 2018, 03:16:31 »

Hlasim se mezi ty joudy. Praha je co do dopravy pojebane misto. Zacpa all the time dovnitr i ven. Vzdy kdyz se dokonci slavne nejakej tunel, most, obchvat, tak uz je to o 10 let pozdeji nez melo bejt a cele je to zkurvene. Nikde neubude dopravy, jen ji pribude - tranzitni zeme a kamion za kamionem (na SVK se jezdi krasne oproti tomuto vtipu okolo Prahy).
Slavne se postavi okruj, spojka a pak jedes z kanclu do blanky a cekas 20 minut kolonu a smutne koukas na 3 vterinovou zelenou, kde projedou 4 auta a z toho 2 uz na cervenou.

2-3 dny HO, okolo stovky a zit mimo. +1

Nemáš jezdit po městě autem jak debil.
Ja jezdim jen do prace a tu mam ma periferii. Coz nemeni nic na tom, ze doprava je zkurvena. Jezdival sem 8 let vlakem a jde to. Autem lepsi. Z garaze do garaze celej rok neresim bundy svetry, neni mi vedro, protoze ideal 23 v garazi. Krasa.

Nechápu, proč se lidi tohoto ražení pokoušejí o bydlení v Praze. Pochopil vůbec někdo výhody existence ve městě? Pro mě je každý dojíždějící jen parazit, kterej bere a zpátky dává hodně málo.

Inkvizitor

« Odpověď #169 kdy: 13. 09. 2018, 07:48:11 »
Nechápu, proč se lidi tohoto ražení pokoušejí o bydlení v Praze. Pochopil vůbec někdo výhody existence ve městě? Pro mě je každý dojíždějící jen parazit, kterej bere a zpátky dává hodně málo.

Jasně. On tam jenom pracuje a chtěl za to žít jako člověk.

Youda

« Odpověď #170 kdy: 13. 09. 2018, 09:01:10 »

Ty hrozny jsou hodne kysely, co, sasulo?
Praha se stala mistem k neziti prave kvuli takovym ubozakum, jako ses ty.
Standardni  prazsky ubozak (dale jen SPU) nevaha ani chvilicku, kdyz muze s nekym jinym vyjebat. A tak voli zastupitele, co mu ojeb zprostredkuji. Jenze Praha to uz tim konstantnim ojeb-stormem tak prehnala, ze uz ojeby delaj backfire a ojebavaj i ty SPU, co byli puvodnim iniciatorem ojebu.

Ja sam jsem zil v Praze 18 let (od doby, kdy jsem nastoupil na CVUT) vypadl jsem do sveho domu v malomeste za Prahou az v roce 2013. Poslednich 5 let v Praze bylo peklo gradujiciho ojebu, prakticku kazdy den prisel magorat s nejakym ojebem, ktere se vetsinou nastesti neimplementovaly pro neschopnost.

Namatkou napriklad tyto ojeby:
Az do roku 2010 regulace najemneho, SPU plati najem 2500 za 3+1, pristehovalec za to same 15000. A podle SPU je to naprosto spravnez naplavy a repani (at dodrzuju spravnou SPU terminologii) si nic jineho nezaslouzi. A magistrat se cini, logguje v parlamentu aby se pri deregulaci tohle vinstvo specialne pro Prahu (a velka mesta Brno, Plzen, Ostrava ne) prodlouzilo o dasi 2 roky. Parlament vyhovel.
Magistrat prodava SPU byty pri privatizaci za 6000kc/m (konkretne Praha 6), pricemz tato castka je mozno splatit bezurocne postupne behem 10 let. Naplavy a repani tou dobou plati za to same sestinasobek na hypoteku urocenou 5%. Tohle kradeni zastavuje az EU, protoze se jedna dotaci v nedovolene vysi, ta muze byt podle EU max 50%, od te doby SPU privatizuji az za polovinu ceny.
SPU si protlaci modre zony, s genialnim nastavenim, ze narok ma pouze obyvatel s trvalym bydlistem. A tak naplavy a repani, co zijou za sestinasobnou cenu v podnajmu bez trvaleho bydliste (ktere nedostanou, protoze tehdejsi exekucni zakon), maji podle SPU za moznost parkovani na ulici namisto 700Kc platit 36000 Kc. Me samotneho tohle nejprve vyhnalo z Vinohrad do Nusli, tam uz jsem pracoval na tom, aby se dostal ze mekky zmrdu ven. Povedlo se.

A nyni nastava situace, kdy SPU ojeby namirene na repaky a naplavy uz zpusobujou backfire primo na SPU.
SPU se rozvedl, nebo ma decka, a ted uzivaj naprosto stejneho ojebu. Ted uz nikdo byt "nezprivatizuje" za sestinu ceny.  Modre zony se rozlezly po cele Praze, SPU, co byl tak natesenej, az ja, repak/naplava bydlici v podnajmu na Vinohradech budu muset vypadnout, tak ten samy SPU zaziva UPLNE STEJNY OSER prakticky po cele Praze. Vnitrni ctvrti Prahy zdechaji, Stare Mesto je turisticky skanzen s matrjoskama, Zizkov je hnus plny olezlych hospod a vecerek, Holesovice vypadaj jako by bylo 14 dni po povodnich.  Zato obchodni centra na Cernaku, Chodove a Zlicine narvane k prasknuti.

Zil jsem v nekolika velkych mestech Evropy, napr. Londyn, Mnichov, Zagreb. A nikde jsem se nesetkal s fenomenem SPU. V Zagrebu jsem bydlel na ulici Kneza Branimira, nejcentrovatejsi centrum, ta ulice vede na Trg Kralja Tomislava, coz je chorvatsky Vaclavak. Bytny si ode me okopiroval pas a druhy den mi donesl parkkartu. V Praze repak/naplava bez trvaleho bydliste nema narok.

Muj pristup, vypadnout za Prahy, 2-3 dny homeoffice, se mi ukazal jako velice pohodlny a prijemny zpusob zivota.
Prahu prenecham SPU, at se tam navzajem ojebaj do kříže. Ja tuhle hru na ojeby hrat nebudu.

V malomeste, kde ted ziju, nic jako SPU fenomen neexistuje. Napriklad v mistech s exponovanym parkovanim je automat, ktery stoji 1Kc za prvnich 15 minut (na skok do obchodu), pak 10 kc na hodinu. Ucelem je tohoto nastaveni totiz zabranit celodennimu  parkovani v exponovanych mistech. Ucelem SPU systemu modrych zon je ojeb a kradez.
A tak je to se vsim.

Rayman

« Odpověď #171 kdy: 13. 09. 2018, 09:16:18 »
Vjezd mimopražským do Prahy by se měl zpoplatnit, ať si satelitáři dojíždějící z venkova zvyknou na vlak. V Praze žiju celý život a kvůli náplavám, co si na hypotéku pořídí boudu za Prahou a pak zasírají dopravu, musím stávat v 6.
Ano, mohl bych jezdit MHD, ale jsem prostě pohodlnej.

glum

« Odpověď #172 kdy: 13. 09. 2018, 09:16:23 »

Ty hrozny jsou hodne kysely, co, sasulo?
Praha se stala mistem k neziti prave kvuli takovym ubozakum, jako ses ty.
Standardni  prazsky ubozak (dale jen SPU) nevaha ani chvilicku, kdyz muze s nekym jinym vyjebat. A tak voli zastupitele, co mu ojeb zprostredkuji. Jenze Praha to uz tim konstantnim ojeb-stormem tak prehnala, ze uz ojeby delaj backfire a ojebavaj i ty SPU, co byli puvodnim iniciatorem ojebu.

Ja sam jsem zil v Praze 18 let (od doby, kdy jsem nastoupil na CVUT) vypadl jsem do sveho domu v malomeste za Prahou az v roce 2013. Poslednich 5 let v Praze bylo peklo gradujiciho ojebu, prakticku kazdy den prisel magorat s nejakym ojebem, ktere se vetsinou nastesti neimplementovaly pro neschopnost.

Namatkou napriklad tyto ojeby:
Az do roku 2010 regulace najemneho, SPU plati najem 2500 za 3+1, pristehovalec za to same 15000. A podle SPU je to naprosto spravnez naplavy a repani (at dodrzuju spravnou SPU terminologii) si nic jineho nezaslouzi. A magistrat se cini, logguje v parlamentu aby se pri deregulaci tohle vinstvo specialne pro Prahu (a velka mesta Brno, Plzen, Ostrava ne) prodlouzilo o dasi 2 roky. Parlament vyhovel.
Magistrat prodava SPU byty pri privatizaci za 6000kc/m (konkretne Praha 6), pricemz tato castka je mozno splatit bezurocne postupne behem 10 let. Naplavy a repani tou dobou plati za to same sestinasobek na hypoteku urocenou 5%. Tohle kradeni zastavuje az EU, protoze se jedna dotaci v nedovolene vysi, ta muze byt podle EU max 50%, od te doby SPU privatizuji az za polovinu ceny.
SPU si protlaci modre zony, s genialnim nastavenim, ze narok ma pouze obyvatel s trvalym bydlistem. A tak naplavy a repani, co zijou za sestinasobnou cenu v podnajmu bez trvaleho bydliste (ktere nedostanou, protoze tehdejsi exekucni zakon), maji podle SPU za moznost parkovani na ulici namisto 700Kc platit 36000 Kc. Me samotneho tohle nejprve vyhnalo z Vinohrad do Nusli, tam uz jsem pracoval na tom, aby se dostal ze mekky zmrdu ven. Povedlo se.

A nyni nastava situace, kdy SPU ojeby namirene na repaky a naplavy uz zpusobujou backfire primo na SPU.
SPU se rozvedl, nebo ma decka, a ted uzivaj naprosto stejneho ojebu. Ted uz nikdo byt "nezprivatizuje" za sestinu ceny.  Modre zony se rozlezly po cele Praze, SPU, co byl tak natesenej, az ja, repak/naplava bydlici v podnajmu na Vinohradech budu muset vypadnout, tak ten samy SPU zaziva UPLNE STEJNY OSER prakticky po cele Praze. Vnitrni ctvrti Prahy zdechaji, Stare Mesto je turisticky skanzen s matrjoskama, Zizkov je hnus plny olezlych hospod a vecerek, Holesovice vypadaj jako by bylo 14 dni po povodnich.  Zato obchodni centra na Cernaku, Chodove a Zlicine narvane k prasknuti.

Zil jsem v nekolika velkych mestech Evropy, napr. Londyn, Mnichov, Zagreb. A nikde jsem se nesetkal s fenomenem SPU. V Zagrebu jsem bydlel na ulici Kneza Branimira, nejcentrovatejsi centrum, ta ulice vede na Trg Kralja Tomislava, coz je chorvatsky Vaclavak. Bytny si ode me okopiroval pas a druhy den mi donesl parkkartu. V Praze repak/naplava bez trvaleho bydliste nema narok.

Muj pristup, vypadnout za Prahy, 2-3 dny homeoffice, se mi ukazal jako velice pohodlny a prijemny zpusob zivota.
Prahu prenecham SPU, at se tam navzajem ojebaj do kříže. Ja tuhle hru na ojeby hrat nebudu.

V malomeste, kde ted ziju, nic jako SPU fenomen neexistuje. Napriklad v mistech s exponovanym parkovanim je automat, ktery stoji 1Kc za prvnich 15 minut (na skok do obchodu), pak 10 kc na hodinu. Ucelem je tohoto nastaveni totiz zabranit celodennimu  parkovani v exponovanych mistech. Ucelem SPU systemu modrych zon je ojeb a kradez.
A tak je to se vsim.

To je ale frustrace...

glum

« Odpověď #173 kdy: 13. 09. 2018, 09:21:05 »
Vjezd mimopražským do Prahy by se měl zpoplatnit, ať si satelitáři dojíždějící z venkova zvyknou na vlak. V Praze žiju celý život a kvůli náplavám, co si na hypotéku pořídí boudu za Prahou a pak zasírají dopravu, musím stávat v 6.

Tak ono záleží, co je mimopražskej. V zásadě by měli platit všichni dementi, co bydlej za hranicemi Velké Prahy, jak byla vymezena v roce 1922. V později anektovaných územích totiž nic smysluplného nikdy nevzniklo, jen sídelní kaše a v o málo lepším případě paneláková ghetta.

Rayman

« Odpověď #174 kdy: 13. 09. 2018, 09:25:51 »

Tak ono záleží, co je mimopražskej. V zásadě by měli platit všichni dementi, co bydlej za hranicemi Velké Prahy, jak byla vymezena v roce 1922. V později anektovaných územích totiž nic smysluplného nikdy nevzniklo, jen sídelní kaše a v o málo lepším případě paneláková ghetta.

Já to beru tak, že kde je metro (plus minus par km), to je Praha. Diskutabilní jsou Klánovice, Běhovice apod., tam jsem párkrát musel jet a ten nápor mimopražských (ze směru Kolín) je tam šílenej, kolem 8 ráno to tam prostě prakticky stojí.

linux_kral

« Odpověď #175 kdy: 13. 09. 2018, 09:39:32 »
Jinak ja uz se smiruju s tim, ze nikdy nebudu bohaty. Myslel jsem si, ze kdyz budu brat prachy v 10. decilu, tak ze proste budu mit ty Mercedesy a zit si budu pohadkove.
No poviem ti tajomstvo.Je uplne jedno kolko zarabas, z prace bohaty NIKDY nebudes. Ak sa chces stat bohaty tak musis zo zarobenych penazi kupovat nehnutelnosti, prenajimat. Co robi bohatych ludi bohatymi je pocet nehnutelnosti ktore vlastnia a "pasivne" prijmy z viacerych miest. Praca  by mala byt len prostriedkom k nadobudnutiu veci, ktore ti budu zarabat peniaze pasivne a zaroven zvysovat svoju hodnotu zaroven s inflaciou. Toto plati uz x storoci a zrejme este dlho sa na tom nic menit nebude. A ak si si nasadil zivotny standard, ze si si kupil dom, oktavku na lizing a chodis na dovolenky s tym ze si si myslel, ze tak zije elita naroda tak si proste nepochopil pointu zhodnocovania majetku a zivot bohatych ludi. Neplati ze kolko zarabas taky bohaty si, ale plati ze ukaz mi kolko mas nehnutelnosti a potom sa mozme bavit o tom ci si bohaty.

XXX

« Odpověď #176 kdy: 13. 09. 2018, 09:44:07 »

V podstate s tebou souhlasim ale chce se na to divat optimisticky...taky jezdim do prace aute na cca 7 abych se vyhnul dopravni spicce ale na druhou stranu jdu pak ve 3 do zadeke a clovek z toho dne jeste neco i ma, obzvlast v letnich mesicich...

Rayman

« Odpověď #177 kdy: 13. 09. 2018, 09:48:22 »

V podstate s tebou souhlasim ale chce se na to divat optimisticky...taky jezdim do prace aute na cca 7 abych se vyhnul dopravni spicce ale na druhou stranu jdu pak ve 3 do zadeke a clovek z toho dne jeste neco i ma, obzvlast v letnich mesicich...

Abych byl upřímnej, já můžu být doma  - mám "manažerskou" pozici a pracuju na remote agendě, ale prostě potřebuju být mezi lidma, doma mi to schází...takže v 15 neodjíždim, i protože doprava už dost zhoustla touhle dobou. Mě vadí spíše ten princip, že se všude staví sídliště, v Praze i za Prahou, a všechno se to narve na těžce přetížené silnice. Za posledních 8 let je to obrovská změna k horšímu.

PetrN

« Odpověď #178 kdy: 13. 09. 2018, 09:49:02 »
Jinak tady je popis těch vašich inženýrů ve škodovce....

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prestupky-cizincu-v-mlade-boleslavi-resi-vnitro-i-skoda-auto-straznici-nafasovali-neprustrelne-vesty-55571?dop-ab-variant=1&seq-no=1&source=hp
To jen potvrzuje má slova o tom, že sehnat normálního pracovníka do montovny je velmi složité a pro Škodovku mnohem klíčovější, než outsourcovat nějaký software (a když mluvím o celosvětové konkurenci programátorů, nemluvím jen o Indech, v tomhle oboru už dnes nikoho národnost nezajímá).

glum

« Odpověď #179 kdy: 13. 09. 2018, 10:03:35 »

Já to beru tak, že kde je metro (plus minus par km), to je Praha. Diskutabilní jsou Klánovice, Běhovice apod., tam jsem párkrát musel jet a ten nápor mimopražských (ze směru Kolín) je tam šílenej, kolem 8 ráno to tam prostě prakticky stojí.

Tak to bereš špatně. Stodůlky nebo Chodov nemají z Prahou společného vůbec nic.