Nechápu, proč se lidi tohoto ražení pokoušejí o bydlení v Praze. Pochopil vůbec někdo výhody existence ve městě? Pro mě je každý dojíždějící jen parazit, kterej bere a zpátky dává hodně málo.
Ty hrozny jsou hodne kysely, co, sasulo?
Praha se stala mistem k neziti prave kvuli takovym ubozakum, jako ses ty.
Standardni prazsky ubozak (dale jen SPU) nevaha ani chvilicku, kdyz muze s nekym jinym vyjebat. A tak voli zastupitele, co mu ojeb zprostredkuji. Jenze Praha to uz tim konstantnim ojeb-stormem tak prehnala, ze uz ojeby delaj backfire a ojebavaj i ty SPU, co byli puvodnim iniciatorem ojebu.
Ja sam jsem zil v Praze 18 let (od doby, kdy jsem nastoupil na CVUT) vypadl jsem do sveho domu v malomeste za Prahou az v roce 2013. Poslednich 5 let v Praze bylo peklo gradujiciho ojebu, prakticku kazdy den prisel magorat s nejakym ojebem, ktere se vetsinou nastesti neimplementovaly pro neschopnost.
Namatkou napriklad tyto ojeby:
Az do roku 2010 regulace najemneho, SPU plati najem 2500 za 3+1, pristehovalec za to same 15000. A podle SPU je to naprosto spravnez naplavy a repani (at dodrzuju spravnou SPU terminologii) si nic jineho nezaslouzi. A magistrat se cini, logguje v parlamentu aby se pri deregulaci tohle vinstvo specialne pro Prahu (a velka mesta Brno, Plzen, Ostrava ne) prodlouzilo o dasi 2 roky. Parlament vyhovel.
Magistrat prodava SPU byty pri privatizaci za 6000kc/m (konkretne Praha 6), pricemz tato castka je mozno splatit bezurocne postupne behem 10 let. Naplavy a repani tou dobou plati za to same sestinasobek na hypoteku urocenou 5%. Tohle kradeni zastavuje az EU, protoze se jedna dotaci v nedovolene vysi, ta muze byt podle EU max 50%, od te doby SPU privatizuji az za polovinu ceny.
SPU si protlaci modre zony, s genialnim nastavenim, ze narok ma pouze obyvatel s trvalym bydlistem. A tak naplavy a repani, co zijou za sestinasobnou cenu v podnajmu bez trvaleho bydliste (ktere nedostanou, protoze tehdejsi exekucni zakon), maji podle SPU za moznost parkovani na ulici namisto 700Kc platit 36000 Kc. Me samotneho tohle nejprve vyhnalo z Vinohrad do Nusli, tam uz jsem pracoval na tom, aby se dostal ze mekky zmrdu ven. Povedlo se.
A nyni nastava situace, kdy SPU ojeby namirene na repaky a naplavy uz zpusobujou backfire primo na SPU.
SPU se rozvedl, nebo ma decka, a ted uzivaj naprosto stejneho ojebu. Ted uz nikdo byt "nezprivatizuje" za sestinu ceny. Modre zony se rozlezly po cele Praze, SPU, co byl tak natesenej, az ja, repak/naplava bydlici v podnajmu na Vinohradech budu muset vypadnout, tak ten samy SPU zaziva UPLNE STEJNY OSER prakticky po cele Praze. Vnitrni ctvrti Prahy zdechaji, Stare Mesto je turisticky skanzen s matrjoskama, Zizkov je hnus plny olezlych hospod a vecerek, Holesovice vypadaj jako by bylo 14 dni po povodnich. Zato obchodni centra na Cernaku, Chodove a Zlicine narvane k prasknuti.
Zil jsem v nekolika velkych mestech Evropy, napr. Londyn, Mnichov, Zagreb. A nikde jsem se nesetkal s fenomenem SPU. V Zagrebu jsem bydlel na ulici Kneza Branimira, nejcentrovatejsi centrum, ta ulice vede na Trg Kralja Tomislava, coz je chorvatsky Vaclavak. Bytny si ode me okopiroval pas a druhy den mi donesl parkkartu. V Praze repak/naplava bez trvaleho bydliste nema narok.
Muj pristup, vypadnout za Prahy, 2-3 dny homeoffice, se mi ukazal jako velice pohodlny a prijemny zpusob zivota.
Prahu prenecham SPU, at se tam navzajem ojebaj do kříže. Ja tuhle hru na ojeby hrat nebudu.
V malomeste, kde ted ziju, nic jako SPU fenomen neexistuje. Napriklad v mistech s exponovanym parkovanim je automat, ktery stoji 1Kc za prvnich 15 minut (na skok do obchodu), pak 10 kc na hodinu. Ucelem je tohoto nastaveni totiz zabranit celodennimu parkovani v exponovanych mistech. Ucelem SPU systemu modrych zon je ojeb a kradez.
A tak je to se vsim.