Ahoj,
mám doma stařičkou plazmu od Panasonicu, která zatím krásně šlape. Blíží se ale doba, kdy bude třeba přejít na novější způsob příjmu televizního signálu a TV to už nedá.
Nelíbí se mi představa set-top-boxu, což je vždycky nějakým způsobem kompromisní zařízení (nahovno EPG, nemožnost přesunu kanálů nebo jen obtížně dohledatelné v menu, žádné aktualizace, neznáma kvalita vnitřností, ...) a tak přemýšlím o DVB-T2 USB tuneru. Tady přichází otázka/prosba.
Nemáte někdo praktické zkušenosti s DVB-T2 USB tunerem v Linuxu? Rád bych koupil něco, co bude fungovat... Všichni víme, že podpora nebývá v tomhle ohledu úplně nejlepší.
Mám doma 24/7 PC s deskou Gigabyte C1037UN-EU (vcelku výkonný Celeron, žádný Atom, nicméně řada Ivy Bridge a tedy nejspíš nemá podporu h265/HEVC) a v tom velké disky, říkejme tomu NAS. Dal bych do něj USB tuner a backend k nějakému TV programu (už jsem s něčím kdysi pracoval). Backend by sloužil i k případnému nahrávání.
Otázka ale je, jak na frontend... Asi bych mohl mít Raspberry Pi a přes HDMI do TV, ale RPi neumí kodeky DVB-T2, což je jaksi naprd... Mohl bych taky vysypat výstup rovnou z toho PC, ale nějak se mi do toho osobně nechce - nejspíš taky nemá podporu kodeků.
Možná existuje něco jako RPi (Odroid? Orange Pi?) s podporou kodeků, do čeho by šel tuner vrazit přímo a případné nahrávání sypat po síti na NAS (kde je dost místa). To by bylo úplně ideální řešení, nicméně nemám zkušenost s ničím jiným, než RPi... Pokud byste někdo měl něco doma a měl ověřenou podporu h265/HEVC, tak dejte vědět. Velikost zařízení nebo spotřeba není limitující (samozřejmě se bavíme o ARM deskách o spotřebě v řádu wattů, ne, že na TV dám zezadu 2U server

)