precetl jste si ten linkovanej clanek vyse z casopisu euro ? ano opravdu to v roce 2002 delali ve 3 lidech
v roce 2004 v 5 lidech, dnes maji 120+ lidi, coz uz vyplyva z te linkovane vyrocni zpravy za rok 2016
Tak v roce 2002 si pěstovali ředkvičky („dělali to“) jen ve třech, dnes pěstují i rajčata a kedlubny a ve velkém ve sklenících, tak potřebují víc lidí, no… A že nepěstují ředkvičky? Já jsem se vás výslovně ptal, co se skrývá zatím vaším „dělali to“, protože bez toho se absolutně nedá posoudit, jestli je těch lidí málo nebo moc. Ale vy to vůbec nevíte, jenom taháte nějaká čísla z klobouku, kterým vůbec nerozumíte.
Vam pripada normalni ze nejaky nikym nevoleny ani podrobujici se nejakemu vyberovemu rizeni subjekt dostane slepici ktera diky jimi samymi nastavene financni politice (predrazena domena .cz) snasi zlata vejce ?
Proč lžete? CZ.NIC se ke správě domény .cz dostal tak, že se firmy, pro které byla doména .cz životně důležitá, spolu dohodly, že i když si navzájem konkurují, je důležitější na tomhle spolupracovat a zajistit, aby doména .cz dobře fungovala a nebyla závislá na žádné konkrétní firmě. Prostě je to samospráva, řídí si to přímo ti, kterých se to týká. Lepší způsob opravdu nenajdete.
Stejně tak je lež to, že je doména .cz předražená. Podívejte se na ceny ostatních národních domén v EU, ať porovnáváte podobné věci, a vypište seznam domén, které jsou levnější, než .cz. Pak můžete psát něco o předražené doméně.
domena by klidne mohla stat tech 50 Kc/rok mozna i mene
Taky by mohla stát 10 000 Kč ročně. To by bylo podobné zkvalitnění služby, jako ta vaše doména za 50 Kč. Když nedokážete pochopit tak jednoduchou věc, jako že neplatí, že čím levnější doména, tím lépe pro vlastníky domén, o čem tady chcete diskutovat?
to uz by nemeli kazdy rok zisky zdaleka presahujici skutecne objektivni vydaje souvisejici se spravou .cz domeny
V tržním prostředí se cena vytváří na trhu a vám jako kupujícímu není nic do toho, jaké má prodávající náklady. Pokud se vám cena nelíbí, kupte si jinou doménu, na výběr jich je spousta.
oni vlastne udelali z nouze ctnost - kdyz uz si jim hromadili ty miliony tak "vymysleji" neco (pres rozsireni predmetu cinnosti) jak je utratit (a z vyrocni zpravy plyne ze drtiva vetsina vydaju jsou Osobni vydaje tedy na mzdy), nikdo se jich o nic dalsiho neprosil, radsi ty miliony meli dat na charitu ...
Pořád jste neodpověděl na otázku, jak jste přišel na to, že zrovna vy jste ten jediný privilegovaný, kdo má rozhodovat o tom, jak se bude s doménou .cz zacházet. Je mi líto, že vám seberu iluzi, ale doména .cz není vaší osobní doménou, je to doména, která patří českému internetu. Takže o tom, jak má fungovat, nerozhodujete vy, ale to, co chce většina lidí na českém internetu. Že na to máte jiný názor je v pořádku, já třeba taky nesouhlasím s tím, jak CZ.NIC pohřbívá IDN. Co v pořádku není je skutečnost, že se tváříte, jako by to byl zločin dělat něco jinak, než chcete vy.
ano opravdu si myslim ze sprava narodni domeny by mela byt sluzba statu obcanovi
Já si myslím, že daleko lepší je, když si to občani zařídí sami a stát k tomu nepotřebují. Kdyby to nefungovalo, byl bych pro, aby se o to postaral alespoň stát. Ale my máme to štěstí, že ta samospráva funguje perfektně.
pripomina mi to jako kdyby podobne bylo zachazeno s frekvencemi pro mobilni operatory, take by Vam to pripadalo normalni ?
Pokud by fungovalo něco jako samospráva mobilních sítí, kde by byli provozovatelé sítí, poskytovatelé služeb v sítích i konzumenti služeb, naše mobilní sítě patřily ke světové špičce a měli bychom jedny z nejlevnějších cen, bral bych to všema deseti.
podle mne to ma historicke koreny, kdy staty v zacatku podcenili vyznam internetu a ani pravni rady na internet nijak nepamatovali a kdyz se vzpamatovali tak uz bylo pozde, nevim proc by mel nejaky ICAAN mluvit do vnitrnich zalezitosti CR
ICAAN do našich vnitřních záležitostí nemluví – prostě existoval jediný subjekt, který byl ochotný tu doménu spravovat, tak jí dostal do správy.Později to bylo neúnosné, dohodly se firmy působící na českém internetu, dohodly se i s původním správcem, nikdo jiný doménu .cz provozovat nechtěl, tak zase nebyl důvod, aby to ICAAN nějak řešil, prostě nechal spravovat doménu ten jediný subjekt, který byl ochotný to dělat a na němž se zároveň shodnul český internet. Kdyby do toho česká vláda chtěla nějak zasahovat, mohla by to udělat, ale proč ničit něco, co perfektně funguje?