Kedy ste sa dostali za vodu?

jpu

Re:Kedy ste sa dostali za vodu?
« Odpověď #30 kdy: 25. 04. 2018, 13:51:01 »
200k beru uzko specializovani borci a take joby nemaju permanentne. Ze niekto sedi v korporate za 200k, tak klame, nakolko vieme dobre, ze do korporatu moc inteligentov nechodi, tak preco im tolko platit, ze ano. Proste na roote su trollovia a ojebavaci, ktori su radi, ze maju 40k mesacne.

ggeg

« Odpověď #31 kdy: 25. 04. 2018, 14:06:24 »
Chtel bych videt firmu kde senior bere 200 tisic. Kolik pak bere team leader nebo technicky architekt, senior analytik? 300 tisic? Co maj za business model, ze muzou takto kralovsky platit?
Další závistivec z Horní dolní ... .

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 25. 04. 2018, 14:13:03 »
Laskavě se věnujte tématu! O žádný offtopic tady nikdo nestojí, spamujte někde jinde!
Jdi k šípku paskudo!
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

anonym

« Odpověď #33 kdy: 25. 04. 2018, 14:25:18 »
Nesouhlasím s premisou autora topicu. Pokud musíte chodit do práce, nikdy nebudete za vodou. Jestli chodíte do práce, máte 200 tisíc měsíčně čistého, výdaje 190 tisíc měsíčně, jste ve skutečnosti chudý jak kostelní myš a ještě víc finančně negramotný. Vysoká mzda neznamená být za vodou, za vodou jste ve chvíli, kdy vaše existence není závislá na tom, že ráno musíte vsát a jít do práce, abyste vydělali na své životní náklady.

Fakt miluji tyhle "rozumbrady", hoodrich get rich quick scheme jako vedoucí zaměstnanec v IBM.

CoffeeMan

« Odpověď #34 kdy: 25. 04. 2018, 14:33:46 »
Nesouhlasím s premisou autora topicu. Pokud musíte chodit do práce, nikdy nebudete za vodou. Jestli chodíte do práce, máte 200 tisíc měsíčně čistého, výdaje 190 tisíc měsíčně, jste ve skutečnosti chudý jak kostelní myš a ještě víc finančně negramotný. Vysoká mzda neznamená být za vodou, za vodou jste ve chvíli, kdy vaše existence není závislá na tom, že ráno musíte vsát a jít do práce, abyste vydělali na své životní náklady.

Fakt miluji tyhle "rozumbrady", hoodrich get rich quick scheme jako vedoucí zaměstnanec v IBM.

Aneb no money, no problem ;D

grg

« Odpověď #35 kdy: 25. 04. 2018, 15:48:19 »
To je staré príslovie, bohatý nie je ten čo má veľa, ale čo málo potrebuje...

CoffeeMan

« Odpověď #36 kdy: 25. 04. 2018, 16:00:43 »
To je staré príslovie, bohatý nie je ten čo má veľa, ale čo málo potrebuje...

Těch jsou plné eldéenky.

JardaH

« Odpověď #37 kdy: 25. 04. 2018, 16:20:53 »
Ještě jsem se za vodu nedostal :(

Bydleli jsme v Praze, příjem rodiny (já a manželka) byl okolo 100.000 Kč čistýho měsíčně. Počet dětí nula, počet nemovitostí nula, počet aut dlouho nula, ale pak jsme si koupili Dacii Duster (chtěl jsem nový auto a Landrover Defender je docela drahej :P. Byl to pohodlný život, plný dovolených, luxusních restaurací a nepřemýšlení o tom, kolik tento měsíc utratíme.

Pak jsme emigrovali za vodu do US, čistý příjem rodiny okolo 150.000 Kč čistýho měsíčně. Počet dětí jedno, počet nemovitostí jedna, počet aut dvě. A musím se secsakramenstsky ohánět a sledovat účty, abychom vyžili...

Pokud bych teď vyhrál, řekněme 10.000.000 USD, splatil hypotéku, kreditky a auto, seknul z prací, koupil si jachtu a jen se flákal, pak bych si konečně připadal za vodou...

linux-kral

« Odpověď #38 kdy: 25. 04. 2018, 16:23:51 »

a kde si vycital ze pisem toto co si vydedukoval? Do prace vacsinou chodia aj bohati ludia , za prve sediet doma nechces a za druhe nechces vypadnut zo spolocnosti a stratit socialne kontakty. Ale inak sa vstava do prace ked musis a inak ked chces lebo si vlastne prilepsis. Prave preto som pisal, ze mas splatene investicie, ktore ti generuju zisk a mozes v klude odcestovat dajme tomu na pol roka do sveta a vratis sa bez toho aby si mal siahnute na uspory.

linuxovýkrál

« Odpověď #39 kdy: 25. 04. 2018, 18:54:57 »
Nesouhlasím s premisou autora topicu. Pokud musíte chodit do práce, nikdy nebudete za vodou. Jestli chodíte do práce, máte 200 tisíc měsíčně čistého, výdaje 190 tisíc měsíčně, jste ve skutečnosti chudý jak kostelní myš ...
Tak tohle bude asi úvaha roku 8)

Plyšák

« Odpověď #40 kdy: 25. 04. 2018, 19:09:15 »
Tohle je fakt pošahaná debata. Znám spoustu lidí, co maj kulový  a jsou v pohodě a znám dost lidí, co maj peněz jak šlupek a jsou úspěšně v hajzlu... :D  Být za vodou je o životní pohodě a tam je provázanost s penězi velmi volná a jde spíš o životní pohled než o nějaké absolutní číslo.

CoffeeMan

« Odpověď #41 kdy: 25. 04. 2018, 19:15:38 »
Tohle je fakt pošahaná debata. Znám spoustu lidí, co maj kulový  a jsou v pohodě a znám dost lidí, co maj peněz jak šlupek a jsou úspěšně v hajzlu... :D  Být za vodou je o životní pohodě a tam je provázanost s penězi velmi volná a jde spíš o životní pohled než o nějaké absolutní číslo.

Znám plno lidí jako vy, co tvrdí, že jsou i přes to prd co mají v pohodě a tajně navštěvují psychiatra a bůhví co ještě. A vůbec jsou to exoti.
Od jistého životního mezníku už se na takové lidi pouze směji a myslím si svoje. A hlavně jim nevěřím.

Plyšák

« Odpověď #42 kdy: 25. 04. 2018, 20:02:05 »

Znám plno lidí jako vy, co tvrdí, že jsou i přes to prd co mají v pohodě a tajně navštěvují psychiatra a bůhví co ještě. A vůbec jsou to exoti.
Od jistého životního mezníku už se na takové lidi pouze směji a myslím si svoje. A hlavně jim nevěřím.

Jste hňup, ale od exota jako jsem já to nemůže být až taková rána...:D Klidně si žijte s pocitem vědmy, co všechno ví a všechno zná, já jdu na terapii... :D

linux-kral

« Odpověď #43 kdy: 25. 04. 2018, 20:11:16 »

mam podobnu skusenost. zufali ludia robia zufale veci a v tomto pripade to plati dvojnasobne.a na takych ludi si treba davat 3x vacsi pozor co su akoze vzdy nad vecou a v pohode.

Plyšák

« Odpověď #44 kdy: 25. 04. 2018, 20:22:57 »

mam podobnu skusenost. zufali ludia robia zufale veci a v tomto pripade to plati dvojnasobne.a na takych ludi si treba davat 3x vacsi pozor co su akoze vzdy nad vecou a v pohode.

Já se fakt bavím a opravdu jsem rád, že jsem IT svět a programování  opustil a root si čtu jen z čirého zájmu, ale zřejmě diskuze budu zase ignorovat. Dovolil jsem si říci svůj názor, že prostě "za vodou" neznamená jen velké číslo v bance a už jsem za exota a navíc je potřeba si na mě dávat pozor.... To je prostě pecka, co z toho všechno hned víte, ta genialita, ta analytika, jsem v úžasu. Chlapci, chlapci.... až dospějete a budete třeba jednou za vodou, pochopíte, že to opravdu není čislo, ale možná jste prostě jen mladí, než abyste to pochopili...:D