Kedy ste sa dostali za vodu?

CoffeeMan

Re:Kedy ste sa dostali za vodu?
« Odpověď #45 kdy: 25. 04. 2018, 20:40:14 »
Tohle je fakt pošahaná debata. Znám spoustu lidí, co maj kulový  a jsou v pohodě a znám dost lidí, co maj peněz jak šlupek a jsou úspěšně v hajzlu... :D  Být za vodou je o životní pohodě a tam je provázanost s penězi velmi volná a jde spíš o životní pohled než o nějaké absolutní číslo.

Znám plno lidí jako vy, co tvrdí, že jsou i přes to prd co mají v pohodě a tajně navštěvují psychiatra a bůhví co ještě. A vůbec jsou to exoti.
Od jistého životního mezníku už se na takové lidi pouze směji a myslím si svoje. A hlavně jim nevěřím.

mam podobnu skusenost. zufali ludia robia zufale veci a v tomto pripade to plati dvojnasobne.a na takych ludi si treba davat 3x vacsi pozor co su akoze vzdy nad vecou a v pohode.

Nejenom lidé. Zrovna dneska jsem pracovně narazil na jednu firmu. Vysmátý kusadla od ucha k uchu. Chvíli jsem si myslel, že jsem potkal nový Google nebo minimálně pracují na změnění běhu lidstva. Samozřejmě na bankovních účtech kulové, zadlužení, že by je jejich matky zmlátily, kdyby o tom věděly.

CoffeeMan

« Odpověď #46 kdy: 25. 04. 2018, 20:43:32 »
Teď se ještě všemožně vymýšlí, že lidi nebudou muset prakticky platit své osobní dluhy. Občas je mně tady z toho šoufl.

Advokát

« Odpověď #47 kdy: 25. 04. 2018, 20:59:35 »
Tak jsem znal jednoho, co byl za vodou do doby, než se rozvedl, vypořádal majetek a dostal ze svých "za vodou" příjmů vyměřené alimenty na dvě děti a exmanželku v domácnosti.

Znal jsem taky jednoho, co byl za vodou do doby, než jeho dítě těžce onemocnělo a platil několik set tisíc měsíčně za léčbu v zahraničí, kterou zdravotní pojišťovna odmítla proplácet.

A jednoho, co byl těžce za vodou do doby, než Babišova finanční správa vydala zajišťovací příkaz na majetek jeho firmy.

Tak kluci hoňte dál... a hlavně za míň než za 1/4 mega měsíčně nevstávejte z postele...  ::)

CoffeeMan

« Odpověď #48 kdy: 25. 04. 2018, 21:31:59 »
Tak jsem znal jednoho, co byl za vodou do doby, než se rozvedl, vypořádal majetek a dostal ze svých "za vodou" příjmů vyměřené alimenty na dvě děti a exmanželku v domácnosti.

Znal jsem taky jednoho, co byl za vodou do doby, než jeho dítě těžce onemocnělo a platil několik set tisíc měsíčně za léčbu v zahraničí, kterou zdravotní pojišťovna odmítla proplácet.

A jednoho, co byl těžce za vodou do doby, než Babišova finanční správa vydala zajišťovací příkaz na majetek jeho firmy.

Tak kluci hoňte dál... a hlavně za míň než za 1/4 mega měsíčně nevstávejte z postele...  ::)

Nemusí zrovna onemocnět těžce dítě na léčbu v zahraničí. Stačí rodiče. A pokud není člověk asociální neempatický dement, tak to s lidmi tak zaháže, že už vlas v polévce za kilo bude jako uprdnutí.

Kkt1

« Odpověď #49 kdy: 25. 04. 2018, 21:36:53 »
Chtel bych videt firmu kde senior bere 200 tisic. Kolik pak bere team leader nebo technicky architekt, senior analytik? 300 tisic? Co maj za business model, ze muzou takto kralovsky platit?
Ja mam treba 2k€ za hodinovou konzultaci... kdyz me zakaznik sere, reknu si klidne o 3k. Specificky byznis.

Kkt1

« Odpověď #50 kdy: 25. 04. 2018, 21:40:44 »

Nemusí zrovna onemocnět těžce dítě na léčbu v zahraničí. Stačí rodiče. A pokud není člověk asociální neempatický dement, tak to s lidmi tak zaháže, že už vlas v polévce za kilo bude jako uprdnutí.
Asi tak, pokud clovek nema mesicne z pasivnich prijmu 300-500k tak za vodou neni. Posrat se muze cokoliv, jakmile je clovek zavisly na tom ze musi do prace, je v <>.

Kkt1

« Odpověď #51 kdy: 25. 04. 2018, 21:41:39 »
200k beru uzko specializovani borci a take joby nemaju permanentne. Ze niekto sedi v korporate za 200k, tak klame, nakolko vieme dobre, ze do korporatu moc inteligentov nechodi, tak preco im tolko platit, ze ano. Proste na roote su trollovia a ojebavaci, ktori su radi, ze maju 40k mesacne.
Korporatu je kopec, jsou specificke pozice, kde si clovek vydela klidne vice penez...

Fantomas

« Odpověď #52 kdy: 25. 04. 2018, 21:45:22 »
Nejsem za vodou, jsem v zadeki!  >:(

balki

« Odpověď #53 kdy: 25. 04. 2018, 22:01:37 »
V kolkych rokoch ste sa ako dostali do takej fazy ze si mozte povedat ze ste za vodou? tzn.   ziadny stres v praci, vyplata chodi 2x (a viac) taka ako potrebujete na kludny zivot  plus vase investicie su zaplatene a  generuju pasivne prijmy vdaka ktorym mozte odist na pol roka cestovat po svete a vratite sa bez toho aby ste siahli na uspory?

Ja som za vodou kazdy den. Chodim po moste cez Dunaj.

j

« Odpověď #54 kdy: 25. 04. 2018, 22:24:27 »
...nicméně spím v jedné posteli, sežeru jeden řízek a jezdím v jednom autě...
Sou ovsem lidi co maj 1,2,3ti manzelku, k tomu jeste 1,2,3ti milenku, aby to vsechno ukocirovali potrebujou samozrejme i to 5, a 6ty auto (a 7,8,9 pro sychr) ...

Chtel bych videt firmu kde senior bere 200 tisic. Kolik pak bere team leader nebo technicky architekt, senior analytik? 300 tisic? Co maj za business model, ze muzou takto kralovsky platit?
Tos toho moc nevidel ... konzultant SAP ... 8-12kKc/hod ... to mas +-1M7/mesic. Myslis si, ze takovej clovek (kterej samozrejme vi kolik si za nej firma fakturuje) bude delat za 50k? Pripadne z jinyho salku ... nastrkani HW do racku a zapojeni/zprovozneni ... 3-6kKc/hod.

... Ze niekto sedi v korporate za 200k, tak klame...
Myslis? Firmy o velikosti radove 50-100lidi ... na managorskych pozicich naprosto bezne zaklad kolem 100k hrubyho + 50k premie +samosebou firemni auto i pro soukromy vyuziti a dalsi.

... Do prace vacsinou chodia aj bohati ludia ...
To se pletes, taci nechodej do prace, taci delaj to, co je bavi, klidne chodej sousedum sekat travu a zcela zdarma, protoze je to bavi. Pak sou lidi, kteri chodej do prace a ta prace je zaroven bavi => nejaky prijem potrebujou, ale nezijou z ruky dohuby, takze kdyz je to bavit prestane, nemaj problem klidne jit delat neco uplne jinyho. Teprve pak je tu tak vetsina lidi, ktery chodej jen do prace, a jedinej okamzik z celyho dne kterej je vazne potesi, je pichnuti odchodu na pichackach.

Tohle je fakt pošahaná debata. Znám spoustu lidí, co maj kulový  a jsou v pohodě a znám dost lidí, co maj peněz jak šlupek a jsou úspěšně v hajzlu... :D  Být za vodou je o životní pohodě a tam je provázanost s penězi velmi volná a jde spíš o životní pohled než o nějaké absolutní číslo.

Ono je to dost casto naopak, cim vic penez mas, tim vic mas vetsinou i dalsich majektu a tim vic starosti s tim mas, a vic se bojis ze o to prijdes. Kdyz mas hovno nemas o co prijit, a mozna jeste lepsi je dluzit kam se podivas, protoze pak uz je ti to doslova urite ;D. Ve finale stejne skoncis v popelnici tak co.

Teď se ještě všemožně vymýšlí, že lidi nebudou muset prakticky platit své osobní dluhy. Občas je mně tady z toho šoufl.
Sak viz vejs, teprve pak budou vsici naprosto vpohode ... pucis si na vanoce, udelas mejdlo, rozfofrujes to, stejne ses na davkach ... takze ti vzit nic nemuzou.

anonym

« Odpověď #55 kdy: 25. 04. 2018, 22:42:31 »
Nesouhlasím s premisou autora topicu. Pokud musíte chodit do práce, nikdy nebudete za vodou. Jestli chodíte do práce, máte 200 tisíc měsíčně čistého, výdaje 190 tisíc měsíčně, jste ve skutečnosti chudý jak kostelní myš a ještě víc finančně negramotný. Vysoká mzda neznamená být za vodou, za vodou jste ve chvíli, kdy vaše existence není závislá na tom, že ráno musíte vsát a jít do práce, abyste vydělali na své životní náklady.

Fakt miluji tyhle "rozumbrady", hoodrich get rich quick scheme jako vedoucí zaměstnanec v IBM.

a kde si vycital ze pisem toto co si vydedukoval? Do prace vacsinou chodia aj bohati ludia , za prve sediet doma nechces a za druhe nechces vypadnut zo spolocnosti a stratit socialne kontakty. Ale inak sa vstava do prace ked musis a inak ked chces lebo si vlastne prilepsis. Prave preto som pisal, ze mas splatene investicie, ktore ti generuju zisk a mozes v klude odcestovat dajme tomu na pol roka do sveta a vratis sa bez toho aby si mal siahnute na uspory.
Na co mně budou sociální kontakty, když budu po většinu roku cestovat po světě? Proč bych chodil do práce, když nemusím, jsem už přece za vodou.

To co píšete fakt nedává smysl. Mám své jisté, lidi mně jsou úplně u zádele a do práce fakt už nikdy nepáchnu, nejsem blázen, věnuji se pouze správě vlastního majetku, a to tak, aby mě správa nezaměstnala v průměru na více než dvě hodiny týdně. Peněz je dost, můžu se věnovat tomu, co chci jen já sám, žádné nahánění obratu, marží, zakázek, otravování se s lidma, už bylo dost. Teď mám jen klid a pravidelnou rentu.

Kkt1

« Odpověď #56 kdy: 25. 04. 2018, 22:53:16 »
Nesouhlasím s premisou autora topicu. Pokud musíte chodit do práce, nikdy nebudete za vodou. Jestli chodíte do práce, máte 200 tisíc měsíčně čistého, výdaje 190 tisíc měsíčně, jste ve skutečnosti chudý jak kostelní myš a ještě víc finančně negramotný. Vysoká mzda neznamená být za vodou, za vodou jste ve chvíli, kdy vaše existence není závislá na tom, že ráno musíte vsát a jít do práce, abyste vydělali na své životní náklady.

Fakt miluji tyhle "rozumbrady", hoodrich get rich quick scheme jako vedoucí zaměstnanec v IBM.

a kde si vycital ze pisem toto co si vydedukoval? Do prace vacsinou chodia aj bohati ludia , za prve sediet doma nechces a za druhe nechces vypadnut zo spolocnosti a stratit socialne kontakty. Ale inak sa vstava do prace ked musis a inak ked chces lebo si vlastne prilepsis. Prave preto som pisal, ze mas splatene investicie, ktore ti generuju zisk a mozes v klude odcestovat dajme tomu na pol roka do sveta a vratis sa bez toho aby si mal siahnute na uspory.
Na co mně budou sociální kontakty, když budu po většinu roku cestovat po světě? Proč bych chodil do práce, když nemusím, jsem už přece za vodou.

To co píšete fakt nedává smysl. Mám své jisté, lidi mně jsou úplně u zádele a do práce fakt už nikdy nepáchnu, nejsem blázen, věnuji se pouze správě vlastního majetku, a to tak, aby mě správa nezaměstnala v průměru na více než dvě hodiny týdně. Peněz je dost, můžu se věnovat tomu, co chci jen já sám, žádné nahánění obratu, marží, zakázek, otravování se s lidma, už bylo dost. Teď mám jen klid a pravidelnou rentu.
Ty socialni kontakty ale nemusi znamenat chodit do prace. Investuji penize, mam obdobi kdy cestuji, mam obdobi kdy jsem v Praze, nebo v Italii, nebo.. obcas potkam zname, sdilime napady, myslenky, obcas domluvime spolu nejakou spolupraci. Bavi me to co delam, kdyz mohu tim vydelat vice penez a nestresuje me to, proc bych to nedelal? Rozdil mezi byt a nebyt za vodou je v tom, ze nemusim do prace. Ale mohu. Mam absolutni svobodu v tom co muzu. 2 hodiny tydne? To nemas moc majetku. Ja mam problem sehnat dost kvalitnich projektu kam bych sve prijmy investoval.

anonym

« Odpověď #57 kdy: 25. 04. 2018, 23:03:09 »
2 hodiny tydne? To nemas moc majetku. Ja mam problem sehnat dost kvalitnich projektu kam bych sve prijmy investoval.
Příliš mnoho diverzifikace škodí. Musíš být pánem svého času a umět věci delegovat. Nechceš přece celej život podnikat s plným nasazením 12 hodin denně... Já jsem v akciích, dluhopisech, fondech a realitách, správu zajišťuje externí firma. 2 hodiny týdně jsou na podpisy nových smluv, případně vyřízení některých složitějších faktur a smluvních vztahů, nebo zadání nových příkazů na nákup a prodej CP. Jestli máš dvě hospody, tři hotely, jednu továrnu na parátka, druhou na hrací automaty a ještě advokátní a znaleckou kancelář s deseti koncipienty, případně manželku a tchýni, asi děláš něco blbě, to bych si to raději "hodil"...

pravda

« Odpověď #58 kdy: 25. 04. 2018, 23:07:59 »
Arbeit macht frei - vsechno ostatni sou kecy

Kkt1

« Odpověď #59 kdy: 25. 04. 2018, 23:16:24 »
2 hodiny tydne? To nemas moc majetku. Ja mam problem sehnat dost kvalitnich projektu kam bych sve prijmy investoval.
Příliš mnoho diverzifikace škodí. Musíš být pánem svého času a umět věci delegovat. Nechceš přece celej život podnikat s plným nasazením 12 hodin denně... Já jsem v akciích, dluhopisech, fondech a realitách, správu zajišťuje externí firma. 2 hodiny týdně jsou na podpisy nových smluv, případně vyřízení některých složitějších faktur a smluvních vztahů, nebo zadání nových příkazů na nákup a prodej CP. Jestli máš dvě hospody, tři hotely, jednu továrnu na parátka, druhou na hrací automaty a ještě advokátní a znaleckou kancelář s deseti koncipienty, případně manželku a tchýni, asi děláš něco blbě, to bych si to raději "hodil"...
Asi se nerozumime, muzu se na vse vykaslat a pobezi to, ale me to bavi... bavi me potkavat lidi co maji napad, bavi me ucastnit se veci ktere jsem jeste nevidel atd. Investovat jenom do akcii me nebavi, na reality mam taky firmu, ale investovat do napadu, do lidi je daleko vetsi zabava nez nakoupit zase akcie.