Odešel někdo z Macu na něco jiného?

pra

Re:Odesel nekdo z Macu na neco jineho?
« Odpověď #45 kdy: 27. 03. 2018, 21:32:53 »
Rozumim, super, dekuji. Ja jsem to zdvojeni kontaktu zazil na 4s. Mohu jeste dotaz ohledne toho exchange - byl na to nejaky klient, nebo se to nastavovalo normalne v nastaveni jak je to ted?

Zadny specialni klient. Normalne v nastaveni pod accounts.

Kkt1

Re:Odesel nekdo z Macu na neco jineho?
« Odpověď #46 kdy: 27. 03. 2018, 21:47:44 »
Rozumim, super, dekuji. Ja jsem to zdvojeni kontaktu zazil na 4s. Mohu jeste dotaz ohledne toho exchange - byl na to nejaky klient, nebo se to nastavovalo normalne v nastaveni jak je to ted?

Zadny specialni klient. Normalne v nastaveni pod accounts.
Rozumim. Dekuji.

mikrom

Re:Odešel někdo z Macu na něco jiného?
« Odpověď #47 kdy: 27. 03. 2018, 22:01:31 »
Asi 4-5 rokov som pouzival iPhone - ale po pociatocnom nadseni mi zacal liezt dost na nervy - ked som to porovnaval s Androidom. Hlavne som neznasal, ze musim pouzivat iTunes.
Nakoniec som presiel na Android a je to o moc lepsie.
Vyhoda iPhonu je HW, ktory funguje a vydrzi.
Nevyhoda je ten ich SW, ktory je clovek nuteny pouzivat.

Nakolko Windows sa s kazdou novou verziou zhorsuje, tak Macbook sa este chystam vyskusat.

anonym

« Odpověď #48 kdy: 27. 03. 2018, 22:05:13 »
Jo, u mobilů je to dost problém. Já mám pořád svůj IPhone 4S, rovněž mě sere politika, ale je to prostě pořádný stroj. Když se podívám na ty různé Made in Chine  huaveje a lg, vyblitý unisex vzhled přístroje i androidu u samsungu, tak je mi smutno. Ještě že je tady Google Nexus a Pixel, ale ty stojí ranec :( Takže můj iPhone který mám už tak 3-4 roky bude muset ještě dlouho vydržet. Naštěstí má komptibilní Kontakty a Kalendář s Googlem.

Kkt1

« Odpověď #49 kdy: 27. 03. 2018, 22:09:40 »
Asi 4-5 rokov som pouzival iPhone - ale po pociatocnom nadseni mi zacal liezt dost na nervy - ked som to porovnaval s Androidom. Hlavne som neznasal, ze musim pouzivat iTunes.

Nakolko Windows sa s kazdou novou verziou zhorsuje, tak Macbook sa este chystam vyskusat.
Takze problem byl v nutnosti pouzit itunes treba pro synchronizaci hudby? Nebo jeste neco jineho?

anonym

« Odpověď #50 kdy: 27. 03. 2018, 22:23:27 »

Takze problem byl v nutnosti pouzit itunes treba pro synchronizaci hudby? Nebo jeste neco jineho?

Ještě sandboxy jsou dost velká osina v zadku a taky nemoznost nahravat hovor, protoze to ios znemozni.

Kkt1

« Odpověď #51 kdy: 27. 03. 2018, 22:27:58 »

Ještě sandboxy jsou dost velká osina v zadku a taky nemoznost nahravat hovor, protoze to ios znemozni.
Co znamena sandboxy v pripade ios? Nahravani hovoru apple znemoznil kvuli privacy, ale chapu...

hovnex

« Odpověď #52 kdy: 27. 03. 2018, 22:47:07 »
Mac
Potkal jsem v práci MacBook (MID 2017) a starý MacBook Air. V další práci měl kolega iMaca + nějaký starší MacBook (s jeho hw jsem nepracoval). Moje zkušenosti jsou převážně negativní:

MacBook:
- OS-X mi příliš nevyhovuje, některé aplikace se otevřou fullscreen, u jiných je vidět spodní lišta (např. MS Office)
- Nikdy jsem nepochopil systém gest (možná moje blbost), "listování" mezi plochami po touchpadu, když jsem hledal kde mám jako aplikaci mi přišlo mimořádně otravné
- Nikdy se mi nepodařilo namapovat síťovou jednotku tak, aby mi zůstala jako /volume a nešel jsem na ní opět přes sambu (tzn. jako přes cestu v síti - potřeboval jsem to kvůli makrům v MS Office, opět možná moje blbost)
- Na to jak je to drahý HW na to nejde dát Kensington (fajn věc, pokud to má člověk u zákazníka v openspace apod.)
- Bez redukce k tomu nejde připojit ethernet (většině lidí to nevadí, mě to sralo)
- Jako "kus železa" se mi to líbí, ale pracovat bych s tím nechtěl (osobně mám nejraději ThinkPad a ten je úplně jinak postavený)
- Z celkem 6 kusů iZařízení, která jsem jmenoval měla přesně 1/2 nějaký problém - na iMacu odešel panel, na MacBooku touchpad (v obou případech cca po 2-3 letech) a na iPhone 4 zapínací tlačítko (cca po roce)

iPhone
- nemám ho moc rád ale od dob, co není BB jsem nenašel lepší alternativu
- iOS se mi narozdíl od OS-X dobře používá
- iPhone 6 mi čas od času s připojenou (resp. po připojení) VPN nechce posílat SMS a musí se restartovat
- celkově připojení k VPN je dost na ránu, pokud člověk nemá aktivovaný nějaký "firemní režim" (nechci vysvětlovat proč je problém to aktivovat) tak se VPN se zhasnutím displaye odpojí. Někteří klienti (cisco VPN, open VPN) se umí opět připojit to je ale asi tak všechno. Dal jsem si tu práci a ptal jsem se i na podpoře Apple ale vyjma nespecifikované bolesti v konečníku jsem si z toho nic neodnesl.
- synchronizace s exchange i caldav mi funguje dobře
- iTunes jsem nepotřeboval snad nikdy
- pokud chci zálohovat někam jinam, než do iCloudu tak mám smůlu, např. na svoje úložiště můžu zálohovat jen fotky + videa a to pouze pokud si na to stáhnou nějakou aplikaci
- od iOS 10 mi přijde, že každý update přináší víc strastí než radostí (např. s iOS 11 mi občas zmizí horní lišta co ukazuje signál atp. Podle google nejsem sám)
- super featura s podtaktováním, pokud mám starou baterii je na ránu (resp. ani snad ne, ale je na ránu že to nejde nastavit/vypnout)

Tož tak.

mikrom

« Odpověď #53 kdy: 27. 03. 2018, 22:52:12 »

Ano, na nahratie hudby do iPhone bolo treba nainstalovat iTunes na PC. iTunes mi bol vzdy strasne nesympaticky software - bolo to intuitivne asi ako teoria relativity. Ked som si raz zacas chcel nahrat novu hudbu do iPhone, vzdy som sa pri tom trapil hlavne s ovladanim iTunes.
Ked som preinstaloval PC, tym som vymazal iTunes a zrusil som aj moj music library, tak uz nebolo mozne pridat dalsiu hudbu do iPhone, iba celu music library preplacnut. Mal som tam mnoho skladieb a nebolo to lahke zrekonstruovat. Stalo sa mi to pred odletom na dovolenku, ked  som rychlo potreboval nahrat hudbu, ktoru budem pocuvat na plazi pri mori a tato komplikacia ma vtedy nasrala. Na Androide si nakopirujes adresar s hudbou na SSD kartu a nic take sa ti nemoze stat. Ked chces pridat dalsie albumy tak si ich prikopirujes. Samozrejme SD kartu do iphone nestrcis, lebo take nieco nepodporuje - radsej ta nutia, aby si si kupil drahsi model s vacsim uloziskom. Nemam rad donucovanie - preto nemam rad ani iphone. Okrem toho niektore appky, ktore boli boli payed on iphone boli free on android. Naco si mam priplacat za drahsi phone, ked potom musim dodatocne priplacat aj za appky, ktore su inde free ?
Ja som vtedy tieto issues detailne prechadzal so synom, ktory vzdy pouzival iba android a nakoniec som sa rozhodol pre android - a musim povedat, ze nelutujem - mam viac volnosti za mensiu cenu a iphone nemal nic co by mi teraz chybalo teraz v androide. Ja si uz iphone nekupim - jedine ze by do toho davali okrem i/OS aj Android. Naproti tomu vsak moja dcera stale pouziva iba iphone, vyhovuje jej to a neda nan dopustit. Ale nehadam sa s nou - vsetko je iba vec osobnych preferencii  :) 

anonym

« Odpověď #54 kdy: 27. 03. 2018, 23:09:00 »

Ano, na nahratie hudby do iPhone bolo treba nainstalovat iTunes na PC. iTunes mi bol vzdy strasne nesympaticky software - bolo to intuitivne asi ako teoria relativity. Ked som si raz zacas chcel nahrat novu hudbu do iPhone, vzdy som sa pri tom trapil hlavne s ovladanim iTunes.
Ked som preinstaloval PC, tym som vymazal iTunes a zrusil som aj moj music library, tak uz nebolo mozne pridat dalsiu hudbu do iPhone, iba celu music library preplacnut. Mal som tam mnoho skladieb a nebolo to lahke zrekonstruovat. Stalo sa mi to pred odletom na dovolenku, ked  som rychlo potreboval nahrat hudbu, ktoru budem pocuvat na plazi pri mori a tato komplikacia ma vtedy nasrala. Na Androide si nakopirujes adresar s hudbou na SSD kartu a nic take sa ti nemoze stat. Ked chces pridat dalsie albumy tak si ich prikopirujes. Samozrejme SD kartu do iphone nestrcis, lebo take nieco nepodporuje - radsej ta nutia, aby si si kupil drahsi model s vacsim uloziskom. Nemam rad donucovanie - preto nemam rad ani iphone. Okrem toho niektore appky, ktore boli boli payed on iphone boli free on android. Naco si mam priplacat za drahsi phone, ked potom musim dodatocne priplacat aj za appky, ktore su inde free ?
Ja som vtedy tieto issues detailne prechadzal so synom, ktory vzdy pouzival iba android a nakoniec som sa rozhodol pre android - a musim povedat, ze nelutujem - mam viac volnosti za mensiu cenu a iphone nemal nic co by mi teraz chybalo teraz v androide. Ja si uz iphone nekupim - jedine ze by do toho davali okrem i/OS aj Android. Naproti tomu vsak moja dcera stale pouziva iba iphone, vyhovuje jej to a neda nan dopustit. Ale nehadam sa s nou - vsetko je iba vec osobnych preferencii  :)

Tak to je s tim itunes sranda, mam stejnou zkusenost - dokonce jsem se asi 7x za zivot snazil pres itunes dat do ipadu video a nikdy jsem neprisel jak na to. A kdyz se mi podari prendat hudba, vzdycky se divim, jak to vlastne klaplo.

Jinak doporucuju ti vykaslat se na sd kartu a poridit si Google Play Music, je to lepsi a mas svou hudbu v zaloze v Cloudu.p a pristup k ni odkukoliv. Muzes si alba nakopirovat pro poslech offline ale muzes si to i poslouchat online jako radio, kvalitu prenosu si muzes zvolit nehlede na tu ulozenou.

gnat

« Odpověď #55 kdy: 27. 03. 2018, 23:11:43 »
Dostal jsem iPad Mini 4 a zkoušel ho 3 měsíce používat. Teď skoro rok leží v šuplíku, protože netuším, k čemu by to mohlo být dobré. iTunes mi na Linuxu nefunguje, takže když tam chci něco nahrát, tak to musím odnést na flashce do práce, mých skoro 400 vyripovaných CD do FLACu to stejně nesežere, foťák ani kameru k tomu nepřipojím a na webový terminál je to trochu drahá cihla do baťohu navíc.

mikrom

« Odpověď #56 kdy: 27. 03. 2018, 23:17:14 »
Este co sa tyka toho iTunes. Medzitym som uz presiel doma z Windows na Linux a iTunes zrejme na linuxe nie je, takze to by som musel kvoli iPhone prevadzkovat zasde windows (asi vo Virtual Boxe) - takze iphone nie.

mikrom

« Odpověď #57 kdy: 27. 03. 2018, 23:26:16 »
...
Jinak doporucuju ti vykaslat se na sd kartu a poridit si Google Play Music, je to lepsi a mas svou hudbu v zaloze v Cloudu.p a pristup k ni odkukoliv.
...
Dik za odpoved, zneje to velmi zaujimavo. V googli mam aj kontakty a je to super.
A je ta sluzba Google Play Music zadarmo, alebo za poplatok? Mozes si tam dat hociaku hudbu, alebo len tu ktora tam je k dispozicii ? Pretoze ja pocuvam v dnesnej dobe dost zriedkavu hudbu - 80-90 roky

xnu-4570.41.2~1

« Odpověď #58 kdy: 27. 03. 2018, 23:28:55 »
Je to tak trochu otázka ve stylu "už někdo z vás přešel ze šroubováku na kladivo?".

Počítač (operační systém) je přece nástroj, který volím podle toho, co chci dělat, co mi vyhovuje a kolik jsem za to ochoten dát peněz.

Pokud chci kvalitní hardware (tím nemyslím výkon, ale zpracování, ergonomii, promyšlenost, kvalitu komponent, i ten vzhled, atd.), připlatím si bez ohledu na operační systém.

Pokud chci stříhat video, bude jablíčko ideální volba. Pokud jsem účetní, je to volba už méně ideální.

Pokud chci vyladěný systém, který přímo na úrovni OS podporuje RAW většiny foťáků a JPEG2000, Windows i Linux mi jsou k ničemu.

Pokud chci recentní verzi bashe nebo spouštět programy psané pro Windows 3.11, mám s jablíčkem smůlu.

Dnes navíc žijeme v době, kdy je normální mít  více počítačů, které nutně nemusí mít stejný operační systém.

Já prošel zatím DOS - Windows 3.11 - OS/2 v3 (ten měl dle mého dosud nepřekonané GUI) - Windows NT 4 - Linux (všechny možné variace) - Mac.

Každý ve své době splňoval v rámci možnosti požadavky na něj kladené a když splňovat přestal a zároveň se objevilo něco jiného, nadějného, šel jsem dál.

Takže přechod z Macu bych řekl bude jednou podobný jako přechod z čehokoliv jiného - vyjasnit si proč už nevyhovuje, v čem je konkrétně náhrada lepší, jestli splňuje a dokáže to co chci, jak tam přenesu ty hory dat. Pak se chvíli rozkoukávat v novém prostředí, najít optimální software pro tu či kterou činnost, nějaké to zvykání si a hotovo :)

Kkt1

« Odpověď #59 kdy: 27. 03. 2018, 23:38:12 »

Rozumim, dekuji za odpoved. Kdyz jsem si poridil svuj prvni iphone, to jsem mel klasicky windows desktop a s itunes jsem pochodil stejne. Rozdrbane vse a musel jsem si delat knihovnu od 0. Kdyz jsem zmigroval na maca, rozchodil jsem si itunes a tu library mam doted. V pripade pruseru ji obnovim z timemachine a funguji dal. Stalo se mi to 2x, jednou s beatunes a jednou kdyz jsem vse migroval na nas. Od te doby spokojenost. Mam v itunes asi 1tb koupene muziky, k tomu apple music pro rodinu a do toho asi 20tb filmu a serialu z dvd/bluray co mam. Kdyz shlednu epizodu nejakeho serialu, na wifi se mi po pripojeni k wifi zesynchronizuji dalsi dily na ipad, nova muzika na iphone, takze je to pro me maximalne pohodlne.