Odešel někdo z Macu na něco jiného?

pra

Re:Odesel nekdo z Macu na neco jineho?
« Odpověď #30 kdy: 27. 03. 2018, 18:35:42 »
Dostal jsem sluzebni iphone a asi po roce trapeni jsem ho odlozil. Nejvic me trapilo:
  • Pri zmene hesla jsem musel odebrat a znovu nastavit exchange klienta. Telefon si sice rekl o "update password", ale to nikdy nefungovalo.
  • Synchronizace kontaktu nikdy poradne nefungovala. Ani z exchange ani z gmail. Kontakty nahodne mizely a zase se objevovaly.
  • Kalendar obdobne.
  • Bezne se stavalo, ze zmizelo tlacitko zaveseni hovoru a ja musel cekat az zavesi protistrana.
  • Alespon 2krat tydne se samovolne restartoval.
  • Casto prestalo fungovat gesto "zpet".

Kkt1

« Odpověď #31 kdy: 27. 03. 2018, 18:40:37 »
Dostal jsem sluzebni iphone a asi po roce trapeni jsem ho odlozil. Nejvic me trapilo:
  • Pri zmene hesla jsem musel odebrat a znovu nastavit exchange klienta. Telefon si sice rekl o "update password", ale to nikdy nefungovalo.
  • Synchronizace kontaktu nikdy poradne nefungovala. Ani z exchange ani z gmail. Kontakty nahodne mizely a zase se objevovaly.
  • Kalendar obdobne.
  • Bezne se stavalo, ze zmizelo tlacitko zaveseni hovoru a ja musel cekat az zavesi protistrana.
Mohu se zeptat o jaky iphone slo? V jakem roce? Jakou verzi ios jste mel? Ve starym ios jsem zazil ze synchronizace pres carddav u google zduplikovala kontakty, ale pak jsem se s tim uz nesetkal, presunul jsem kontakty do icloud. S exchange a iphone zkusenosti nemam. Rozhodne dekuji za feedback.

Davidk

« Odpověď #32 kdy: 27. 03. 2018, 18:57:54 »
Dekuji za nazor. Macos ma i centralni spravu v pripade podnikoveho nasazeni, obvykle se nad macos alespon v evrope neuvazuje kvuli drahemu hw.

Vím, ale to není srovnatelné s možnostmi Windows a s tím, jaký svět řešení se tím pro Windows platformu otevírá. To asi stejně není předmět této diskuse.

Raději pracuji na macu.

V pripade te zpravy se za poslednich par let apple systemy hodne zmenili a naopak win nemas veci bez kterych bych dneska svoji praci ani delat nechtel. Aktualne mam pod palcem cca 1000 zarizeni lokalne a tak 5000 po svete a ta zpravs je super. Jamf+vpp+dep je fakt super kombinace ....

síťař

« Odpověď #33 kdy: 27. 03. 2018, 19:18:48 »
Ja presel z Apple Magic Mouse na vertikalni mys z ergonomickych duvodu. Btw ta nova byla drazsi nez applacka...
"drazsi nez applacka" :o co na to holky??

?

« Odpověď #34 kdy: 27. 03. 2018, 19:31:47 »
Ještě jsem nepřešel ani na Mac, natož abych přecházel zpět. Otřesný HW, SW, služby i firemní politika.
Takze zkusenost zadna, ale vse je nahovno dle JPP. ::)

To, že něco nemám doma neznamená, že se s tím nesetkávám. Nemám doma, a nechci mít, spoustu dalších věcí, které mi nevyhovujou. Třeba nemám potřebu mít televizi ani mikrovlnou troubu. Stejně tak doma nepěstuju kaktusy ani nechovám psa.

Kkt1

« Odpověď #35 kdy: 27. 03. 2018, 19:37:55 »
Ještě jsem nepřešel ani na Mac, natož abych přecházel zpět. Otřesný HW, SW, služby i firemní politika.

To, že něco nemám doma neznamená, že se s tím nesetkávám. Nemám doma, a nechci mít, spoustu dalších věcí, které mi nevyhovujou. Třeba nemám potřebu mít televizi ani mikrovlnou troubu. Stejně tak doma nepěstuju kaktusy ani nechovám psa.
Ja se ptal ale na osobni zkusenosti, ne na kecy typu vse je na hovno.

pra

« Odpověď #36 kdy: 27. 03. 2018, 19:47:57 »
  • Kalendar obdobne.
Mohu se zeptat o jaky iphone slo? V jakem roce? Jakou verzi ios jste mel? Ve starym ios jsem zazil ze synchronizace pres carddav u google zduplikovala kontakty, ale pak jsem se s tim uz nesetkal, presunul jsem kontakty do icloud. S exchange a iphone zkusenosti nemam. Rozhodne dekuji za feedback.

5S. Dostal jsem ho asi na prelomu let 15/16 nevim presne. V te dobe uz jsem mohl mit i 6ku, ale chtel jsem neco maleho...

Verzi OS nevim, ale poctive jsem updatoval.

?

« Odpověď #37 kdy: 27. 03. 2018, 20:03:09 »

Osobní zkušenost není podmíněna osobním vlastnictvím...

Kkt1

« Odpověď #38 kdy: 27. 03. 2018, 20:11:07 »
  • Kalendar obdobne.

5S. Dostal jsem ho asi na prelomu let 15/16 nevim presne. V te dobe uz jsem mohl mit i 6ku, ale chtel jsem neco maleho...

Verzi OS nevim, ale poctive jsem updatoval.
Rozumim, super, dekuji. Ja jsem to zdvojeni kontaktu zazil na 4s. Mohu jeste dotaz ohledne toho exchange - byl na to nejaky klient, nebo se to nastavovalo normalne v nastaveni jak je to ted?

Kkt1

« Odpověď #39 kdy: 27. 03. 2018, 20:13:44 »

Osobní zkušenost není podmíněna osobním vlastnictvím...
“jestli je nekdo tady kdo odesel od macu treba k win nebo lin a zajimaji me konkretni duvody”. Duvod ze vse je nahovno neni jaksi konkretni. Kdyz reknu ze win jsou na hovno tak je to sice z meho pohledu pravds, ale jaksi konkretni duvody, fakta v tom chybi. Miroslav tady psal o zkusenosti s nasazenim nekde v korporatu, rekl ze to nesplnovalo jeho pozadavky a dal konkretni odpoved na rozdil od odpovedi ze je to na hovno. Chapeme se? Nebo nemuzes uvest nejaky konkretni duvod protoze tva zkusenost je z doslechu?

Re:Odešel někdo z Macu na něco jiného?
« Odpověď #40 kdy: 27. 03. 2018, 20:41:15 »
presel jsem opacnym smerem a nevidim absolutne duvod se vracet do pekelne rise...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Hello

« Odpověď #41 kdy: 27. 03. 2018, 20:56:04 »
Na mac jsem přešel cca 4 roky na zpět (macbook pro), teď mám druhý (více paměti jinak bych neměl důvod ke změně už vůbec). Argument že se špatně spravuje v síťi je pro mně plus, nikdo mi nijak na notebook šahat nebude a už vůbec ne dementníma win politikama.

Dlouho jsem používal ubuntu/mint, ale vcelku jsem se pral v te době s hw podporou u lenova T420 (dedikovaná grafika), jinak jsem taky byl spokojený, až na pár programů vše tak nějak šlo, ale bylo s tím více práce (pro mne mínus pro ostatní možná plus). K macku mě vedla hlavně lepší otimalizace na hw, oproti té t420 jsem měl snad 3x větší výdř na baterce a systém byl pocitově taky výrazně rychlejší (bt taky nefungoval dobře, wifi také vypadávala). Trošku mi trvalo zvyknout si, ale osobně kromě jednoho firemního sw který prostě na macu nejede (ani na linuxu btw) mi vůbec nic neshází a na win se rozhodně vracet nehodlám (mám je doma na stolním pc na hraní).

Na Linux bych si asi dokázal představit se vráťit, ale mám dvě obavy, když půjdu po podobným hw a zpracování není to až zas tak brutální rozdíl (jasně je pořád znát to nepopírám, zase máte výrazně vyšší zůstatkové ceny), a hlavně optimalizace na hw je u macu uplně někde jinde, updaty jsou bez problémů sw/hw problém jsem nikdy žádný neměl. Nevím možná nejsem náročný, ale vše (krom toho dementního zvuku při bootu, ale zase vypínám jednou za několim měsíců) šlo upravit nebo jsem si zvyknul.

Když už náhodou máš iphone/ipad tak integrace taky nemá konkurenci.

Boo

« Odpověď #42 kdy: 27. 03. 2018, 20:56:08 »
Ja presel z Apple Magic Mouse na vertikalni mys z ergonomickych duvodu. Btw ta nova byla drazsi nez applacka...
"drazsi nez applacka" :o co na to holky??

To uz moc neresim, jsem zenatej. A me holky si na ni taky zvykly a pouzivaji ji. Dokonce ani syn neprotesuje. Tedy protestoval jednou, ze ten nas MS Word na Macu je ponekud jiny nez co maji v skole. Tak jsem mu rek, ze v skole maji sracku, co nadsene vsem vyzvanil vcetne ucitelky a ta to patricne okomentovala v zakajde...

L.

« Odpověď #43 kdy: 27. 03. 2018, 21:12:28 »
Asi je to k témě, hele jaké moudro jsem našel v jiné diskuzi na rootu. Tohle tesat do kamene  8)

https://www.root.cz/clanky/rawtherapee-5-4-nabizi-vylepsene-rozhrani-i-hdr/nazory/968503/

« Odpověď #44 kdy: 27. 03. 2018, 21:24:59 »
co jsi té tupé úče odpovedel?
Děkuji za možnost editace příspěvku.