Přijde mi bizardní, že DHCP zjevně přidělí IP adresu a default GW, ale přidělená default GW (192.168.1.1) pak neodpoví na ping, a traceroute se taky tváří jako že IP stack neví, kam má vůbec odeslat "sondovací pakety".
Ještě by mě pro dokreslení zajímal výpis 'arp -a' .
Dál bych osobně asi ještě zkusil, poštvat na to wifi rozhraní wireshark - abych viděl, jestli vůbec Windows tomu adaptéru posílají nějaký traffic, a jestli přichází ze sítě nějaký cvrkot (broadcasty od ostatních - třeba DHCP a ARP dotazy).
Taky by stálo za pokus, připojit ten noťas do LAN metalickým kabelem. Pro srovnání s wifinou.
Napadá mě, jestli se nemohlo stát, že je v síti "rogue DHCP server". Jako že tam jsou dva, a jeden servíruje halušky. To se stane když lama správcuje domácí síť a přidá krabičku na dokrytí wifi do dalšího kouta, a zapomene vypnout DHCP servisku. Pravda ale je, že tyhle krabičky obvykle jako default GW servírují striktně samy sebe, takže by pak měla dotyčná krabička reagovat na ping (přestože třeba pak už dál nemá WAN konektivitu do divokého internetu).
Pak jsem taky viděl v jedné podnikové LANce klienty se "socksified winsock2.dll" - proběhlo DHCP, ale všechen užitečný provoz se pak vyměněný Winsock snažil posílat skrz centrální "socks proxy" (router). Těžko ale říct, kde by k tomu tazatelka přišla. (Inu třeba tak, že ten noťas je služební, a ve firemní LANce mají "socks proxy". Ale to by na něm asi nebyly Visty, že ...)
Jinak mě zpočátku taky napadlo, jestli prostě jenom není v Exploreru nakonfigurovaná explicitní HTTP proxy, ale ta by se týkala jenom webu, základní ping a traceroute by fungoval.