...
"lze dostat konektory hdmi,usb,adsl atd mimo olej" - ved tak ako som pisal: maticna nastojaka (panelom s konektormi smerom hore), a hladina oleja tesne pod nou (teda konektory su na vzduchu), alebo predlzovacky... vid. videa co som postol...
"hdd, chladič od krakenu, romka,zdroj tedy lze mit mimo obvod." - zdroj moze byt mimo ale naco? lepsie je ho ponorit... dalej preco chladit cpu krakenom, a zbytok v oleji? ked uz tak jedno, alebo druhe... spolu to nema zmysel... olej sa zohreje aj od grafiky na 80 stupnov a imho nahreje aj ten kraken - jeho chladic pojde potom vkuse na 100 % a sme na horsom ako sme boli... a necudoval by som sa keby na krakenovy vplyvom horuceho oleja nieco povolilo, kryt je plastovy, a nieje na to urcene... ja by som tam krakena rozhodne nedaval... staci obyc. vezovy chladic z hlinika, ktory bude predavat teplo do oleja, a k tomu radiator s ventilatormy a cerpadlo na precerpavanie oleja - pri masivnom teple co ten cpu+grafika vydava sa radiatoru neda vyhnut...
"akvarko pokud bude muset byt uzavrene tak v nem bude muset byt vzduch a to zvysuje tlak" - ziadne vzduchotesne uzatvaranie... to je somarina, nikto to tak nerobi... vsetky nazory o vlhkosti a vode v oleji su nezmysli.. vid. stranky pudget systems co som postol - za 5 rokov sa tam nenazberala ziadna voda v oleji vplyvom vlhkosti, a nedoslo k ziadnemu ubudaniu oleja skrz vypary a pod... toto iste potvrdzuju vsetci co si urobili taketo "olejove" pc... normalne moze byt horna strana otvorena uplne... ale to by som zas neodporucal kvoli prachu... treba potom olej menit... staci nejaky obyc. kryt bez vzduchotesneho uzatvarania... vid. stranky pudget systems...
"lze pouzit CASE https://www.czc.cz/nzxt-h440-okno-bila/180690/produkt ktery mi zatim doma lezi. "- a ako poriesite utesnenie konektorov od maticnej vzadu? imho nezmysel... do akvarka na stojaka a hotovo -> menej pracne, elegantne, overene a funkcne riesenie...
"mám možnost si pohrat se starým PC... pokud by nebylo treba dokupovani zbytecnych komponentu" - vzhladom na to cpu je pouzitie v olejovom kupeli bez radiatora totalny nezmysel... ved aj low-end pc dokaze akvarium v pohode vytopit za par hodin na 80 stupnov... nieto este uvedene pc (spolu s planovanym 1080Ti to uz je masaker)...
Celkovo robte ako myslite, zozerie to vas pc, cas a peniaze...
osobne si myslim, ze chladenie krakenom tak ako to mate (na vzduchu) je v tomto pripade lepsie... a ked uz investovat tak rovno do noveho pc, alebo do poriadneho radiatora s cerpadlom, ktore bude priebezne ten olej precerpavat a chladit...