Mám vyměnit baterii u UPS Eaton?

Behemot

Re:Mám vyměnit baterii u UPS Eaton?
« Odpověď #45 kdy: 16. 03. 2018, 00:18:46 »
V GESu nabízejí dlouhoživotnostní akumulátor Panasonic, standartní velikost do UPSky, tedy 12V a 7.2Ah. V UPSce to nevdrží asi tolik, ale při normálnějším používání a teplotě 20°C výrobce udává až 10 let. A pozor, pouhé zvýšení teploty o 5°C z 20 na 25°C způsobí zkrácení životnosti na polovinu, tedy 5 let dle katalogového listu výrobce. Akumulátor stojí 999,- Jinak jsem četl, že "baterka" do auta má ráda teplotu cca 15°C, nejvíce dostává zabrat v zimě a pak také v horkých letních teplotách. Nejlépe je tedy olověným akumulátorům dle mě v rozmezí 15-20°C.
To je vtip ta 7,2ka za litra? Nebo vám někdo drží na krku nůž že furt lezete do takovejch kriplobchodů jako todle, nebo zelená čúza apod.? Devítku mám o dvě kila levněj ::)

bat

Re:Mám vyměnit baterii u UPS Eaton?
« Odpověď #46 kdy: 16. 03. 2018, 06:29:02 »
Behemote, litr je cena v obchodech pro koncaky = ti co se v tom nevyznaj  ;)  Baterie do UPS jsou (relativne) specializovanejsi produkt nez tuzkova baterka do vibracniho analniho koliku, UPS baterie se v GESu/GM/zelenym skretu nekupuji  ::)
7.2Ah Panasonic se bezne prodava na pul ceste od 4 do 5 stovek (bez dane), 9Ah Panasonic o 2 stovky draz (+- naky procenta v zavislosti na saskarnach EU a CNB s kurzem € a Kč vuci $). Za par kusu v jedny krabici do jedne UPS.
Pokud clovek odebira kvanta po paletach do vetsiho mnozstvi UPS a battery packů, jdou ty ceny pekne dolů a privezou ti to vcetne slozeni kam chces s cervenou stuhou a usmevem na tvari  8)