Lowcost kamery na dům

kameraMANporusitel

Re:Lowcost kamery na dům
« Odpověď #30 kdy: 21. 02. 2018, 12:13:28 »
Jeste otazka amatera na ultraprofiky z oblasti: jak resite u venkovnich kamer zaneseni bordelem, konkretne nejakym pylem? Vznikne z toho takova vrstva, ze to jde blbe i isopropylalkoholem. Jednu kameru mam nedaleko vinne revy a ta je pravidelne "slepa". Taky mame v okoli nejake stromy (nevim ktere to delaji), ktere umi "zalepit" temer cokoliv, kdyz v obdobi opylovani zacne letat vic prachu, tak je na vsem takova hnusna vrstvicka.

U tohoto je myslim uplne jedno, jestli mam kameru za $25 nebo za $250.

alshajmr

« Odpověď #31 kdy: 02. 03. 2018, 14:31:58 »
Takze zopakuji muj puvodni dotaz: 1) jak dostat tu mini interierovou kameru ven?  2) co s tou kamerou na strese (treba na komine), provozujete to nekdo tak? Zajima mne jestli vydrzi i kvalitnejsi znacka.
1. das ji do venkovniho krytu.
2. kamer na strese jsem videl hafo a ano, provozuji se tak.
2b. zalezi co si predstavujes pod kvalitnejsi znackou viz vys

Sten

« Odpověď #32 kdy: 02. 03. 2018, 14:49:17 »
Na komíně, pokud se používá, nesmí být přidělané žádné elektrické zařízení. S něčím takovým by vás kominík měl při revizi vyrazit.

?

« Odpověď #33 kdy: 02. 03. 2018, 21:06:03 »
A na té střeše je nějaký bleskosvod nebo hodláte, v rámci úspor, mít kameru i jímač blesku v jednom?

PanKamera

« Odpověď #34 kdy: 16. 03. 2018, 09:23:34 »
Zajimave, ze ucet na ebay mam uz pres deset let a stovky obchodu a ano - najdou se smejdi, to vykryje Ebay pojisteni, prachy jsou do par dnu doma a to i v pripade ze prijde neco jineho, nefunkcniho atp. Napriklad jsem objednaval RTL2832U+R820 tunery, vetsina prvni varky ale prisla s tunerem jinym nez R820T a vysledek? Behem par dnu jsem mel vsechny prachy zpet, tunery jsem nemusel posilat zpet a hotovo.

Doba dodani? Leckdy i do tydne, coz nekdy ani CeskaPosta neda. Ale ano, ted mi dorazily dalsi spacery na 18650 po temer mesici, nebot to vtipne nenechali letet, protoze je to pry "lithitum battery related hardware", takze to prislo po zemi.

A ano, kdy budu chtit IP kameru za dve kila, tak prijde spis vtip nez vyrobek. Ale co cekat, kdyz kupujici to nema v hlave v poradku, patrne.

A vubec - na bastleni neni vubec nic spatneho - naopak ma clovek otevrene reseni, ktere si do jiste miry muze opravit/upravit a ne cekat na vyrobce nez milostive zalata diru/bug ve FW.

Je pravda, ze kamery typu Axis, za desitky tisic vyznamne chyby proste nemaji.

PanKamera

« Odpověď #35 kdy: 16. 03. 2018, 09:26:37 »
Na komíně, pokud se používá, nesmí být přidělané žádné elektrické zařízení. S něčím takovým by vás kominík měl při revizi vyrazit.

Do kominu se nesmi pouze vrtat, ale na to jsou reseni s kterym kominik, ani revizak nema problem. Pokud tedy nezabranim pristupu ke kominu, ale to da rozum.

phpkral

« Odpověď #36 kdy: 16. 03. 2018, 10:41:53 »
Na komíně, pokud se používá, nesmí být přidělané žádné elektrické zařízení. S něčím takovým by vás kominík měl při revizi vyrazit.

Do kominu se nesmi pouze vrtat, ale na to jsou reseni s kterym kominik, ani revizak nema problem. Pokud tedy nezabranim pristupu ke kominu, ale to da rozum.
99,9999 procent anten a dalsiho haraburdi je v kominech privrtana.

?

« Odpověď #37 kdy: 16. 03. 2018, 11:04:27 »
Tak to, že se něco praktikuje neznamená, že se to smí. A to, že se něco nesmí neznamená, že je to špatné.

Existuje spousta nesmyslných nařízení a zákazů, které kecají do toho, co si smím a nesmím dělat se svým domem na svém pozemku.

PetrM

« Odpověď #38 kdy: 16. 03. 2018, 11:18:48 »
Jenom se zeptám, jaký to celý šaškování má smysl?

1) Pokud tam ta kamera bude "nelegálně", dá se použít záznam z ní v případě krádeže atd., nebo jenom bengám řeknete, že jste někoho viděli z okna a nebudete mít odpověď, proč jste je nevolali hned, když se tam motal?
2) Pokud to bude low cost (320i při dobré viditelnosti), dá na 100m vzdušnou čarou ze střechy použitelný výsledek?
3) Pokud je to řešení na střeše, jak budete řešit přechod LPZ0 - LPZ1? Nebude to dražší, než ta kamera?
4) Dokáže ten kamerový systém zabránit vyšší škodě, než je jeho cena?
5) Dokáže ten kamerový systém reálně snížit rizika a zvýšit šanci na odškodnění od pojišťovny (např. něco na komíně = pojišťovna neproplatí požár)...
6) Stojí ty provozní náklady za to? (napájení kamer a DVR, topení a svícení,...)

kameraMANporusitel

« Odpověď #39 kdy: 16. 03. 2018, 11:23:49 »
:-) Zrovna to s tim kominem docela chapu, hlavne kdyz nejde o moderni komin. Zvazoval jsem, ze bych to vyresil pomoci https://www.bramac.cz/produkty/odvetravani/odvetravaci-taska-classic-protector-plus-kopie , ani bych pak nemusel delat strisku.

Jinak na te fotce u montazni sady na komin (viz vyse) je zrovna jimac udelany blbe, podle stare normy.

Mimochodem, lowcost H264 cinska kamerka s novym zdrojem funguje obstojne. Jediny problem ktery vyvstal je, ze se okolo ni zacal ted' rojit v noci nejaky hmyz (je u ni zrejme teplo z IR prisvitu).

kameraMANporusitel

« Odpověď #40 kdy: 16. 03. 2018, 11:38:38 »
1) Pokud tam ta kamera bude "nelegálně", dá se použít záznam z ní v případě krádeže atd., nebo jenom bengám řeknete, že jste někoho viděli z okna a nebudete mít odpověď, proč jste je nevolali hned, když se tam motal?
2) Pokud to bude low cost (320i při dobré viditelnosti), dá na 100m vzdušnou čarou ze střechy použitelný výsledek?
3) Pokud je to řešení na střeše, jak budete řešit přechod LPZ0 - LPZ1? Nebude to dražší, než ta kamera?
4) Dokáže ten kamerový systém zabránit vyšší škodě, než je jeho cena?
5) Dokáže ten kamerový systém reálně snížit rizika a zvýšit šanci na odškodnění od pojišťovny (např. něco na komíně = pojišťovna neproplatí požár)...
6) Stojí ty provozní náklady za to? (napájení kamer a DVR, topení a svícení,...)

postupne: 1), 4), 5) nemam ocekavani, ze to pomuze zabranit naplanovanemu zlocinu, pripadne ze vsech vznikne dukaz pouzitelny pro pojistovnu nebo OCTR.

2) ty starsi sice jsou mene kvalitni, ale to co mam nove nainstalovano nebo je "na ceste" je 720p a vyse (do 1080p).

3) LPZ0-LPZ1 je bohuzel jiz poruseno inet pripojkou a TV antenou, satelitem ... driv jsem mel bleskojistku u coaxu o anteny, ale od doby co mistni ISP ma all-in-one reseni, jsem na to rezignoval (pravda, moje chyba. Na CAT5 kabelu mam alespon nekolik smycek :-) )

6) provozni naklady jsou relativne male a ano, stoji to za to. V minulosti to uz nekolikrat pomohlo. Nova h264/rtsp kamera navic funguje pekne ve VLC na androidu. V minulosti bych to urcite nekolikrat vyuzil kdyz "se venku neco delo" a nebyl cas na nic vic nez maximalne sahnout po tom tabletu a par kliky se ven podivat.