Já bych se místních vývojářů v SAPu chtěl zeptat, zda si při vývoji lze plně vystačit s tím, co umí API (librfc), neboť toho umí docela hodně. (?)
A mám namysli spíš interní věci, a implementace vlastních RFC funkcí, a tak.
Zkrátka jestli je do SAPu ještě nějaká jiná cesta (pro vývoj), kde je potřeba použít něco jiného, a s API to nelze udělat?
díky
Te otázce moc nerozumím. RFC je jedna možnost jak komunikovat s vnějškem, ale je jich víc. Záleží, k čemu to má sloužit a co je na druhé straně.
No řekněme, že mě zkrátka zajímá, zda ta možnost komunikace prostřednictvím RFC stačí na to, aby šlo implementovat libovolné zadání. Na druhé straně je jednak, klient, ale to není zajímavé, ale když bude navíc i server, zda to řešení může žít samo o sobě? Plně "custom" řešení, vlastní UI, atd.
Ahoj,
custom reseni muzes napsat ale budes limitovan a odkazan na volani funkci a reportu,ktere ma v sobe SAP. Absolutne ted vynecham otazky jako pristupova prava uzivatele,ktery tam poleze apod. Nakonec tam (do SAPu) bude muset nekdo vlezt a naprogramovat/nastavit to co potrebujes at uz delas remote client nebo server app. coz dle narocnosti zase povede k uvaze zda to uz cele neudelat v SAPu. SAP je takovy samostatny svet IT v IT... :-)
Ad: K trial verzim. Byvaly na CD k vyukovym kniham. Idealni je demo v podobe IDES distribuce. Vecer se podivam jake jsou momentalni legalni moznosti pro lidi,kteri nemaji S-Usera s pristupem.