S byty pro mladé je to tragedie a pokud bydlíte v Praze nebo Brně, tak buďte rádi

V Praze jsou třeba byty podle mě úplně super, když to srovnám s Ostravou. Já kvůli bytům třeba zdrhám do Prahy, protože v Ostravě se slušně bydlet nedá jinak, než postavit si RD. Nechtěl jsem se stěhovat nikam, ale prostě pud sebezáchovy mě dohnal, když jsem viděl, jaký hrozný byt bych si tak tady mohl dovolit. V Praze sice jsou tak 3x dražší byty, ale to jednak dorovná vyšší mzda (alespoň teda pro nás v IT těch 10k čistého navíc rozhodně dorovná dražší bydlení) a ty byty jsou krásné. V Ostravě kdybych chtěl normální pěkný byt v pěné oblasti, ne komunistické sídliště, tak mě bude stát tak minimálně 2000000,- , kdežto v Praze jsou takové byty naprosto běžné a stojí okolo 3500000,- . Rozdíl je, že s ostravskýma penězma na ten byt za 2M nedosáhnu, s těma pražskýma ale jo. Je mi 28.
Nicmnéně ani za peníze v IT se nepovažuju za moc úspěšnho občana ČR. Nejúspěšnější je u mě člověk, kterému se podařilo odstěhovat se pryč z jakéhokolov velkého města, ideálně někam úplně na venkov, a tam si dovede vydělat sluyšné peníze. Mě by tak 30tis. čistého na venkově stačilo ke štěstí bohatě. Podívejte se, kolik v různých zapadákovech u lesíka stojí rodinné domy, to je nádhera. Na takovém místě bych chtěl žít, ne ve městech