Překvapuje mě, že tady, na ajťáckém webu, nemá 99% lidí rozjetý svůj server s webmailem a Own/NextCloudem např.
A místo toho se řeší, jestli Gmail nebo Seznam a kdo jak moc uživatele šmíruje. Přitom je to tady jeden větší odborník než druhý. Zajímavé.
dotaz zněl "Jaký freemail preferujete?" tak proč se snažit odbíhat od tématu a nutit ostatním svoje řešení s vlastní doménou a VPS případně Synology mailserverem doma ve sklepě a zasírat tím plodnou diskuzi... 
Protože do vágní definice "freemail" vlastní server krásně zapadá. Navíc splňuje přesně to, co qwertz požaduje. A nemusí to být ani Synology ve sklepě, ani placený VPS. Těch možností, jak si takovou službu k plné spokojenosti rozjet je celá řada, nemusí stát (skoro) nic kromě trochy času a minimální finanční investice, pokud už dávno vhodné zařízení nevlastním. Pro mne jako člověka od fochu to bylo první, čím jsem se zabýval, když mi z jakéhokoliv důvodu přestaly vyhovovat služby třetích stran a cca. 10 let jsem s vlastním řešením maximálně spokojen. Nedovedu si představit, že bych se vrátil k jakékoliv službě, kterou nemám plně pod kontrolou.
Vzhledem k tomu, že jsme na Rootu, nepřipadá mi má poznámka jako odbíhání a zasírání čehokoliv.