Jak připravujete kávu?

MasoxCZ

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #45 kdy: 30. 07. 2018, 14:12:30 »
5) doma si můžeš pít klidně cibetkový, ale venku si můžeš (přičemž ovšem NEmusíš!) nechat nalít klidně to nejhorší bahno

Len pre info, cibetkova kava nie je kvalitna ;)  To je kavove hovno z nekvalitnych bobov, kvoli ktoremu naviac mucia zvierata.

Jak to vzniklo samozřejmě vím (v době, kdy zrní bylo vzhledem ke kupní síle überluxus mělo každý zrnko cenu, takže se sbíralo i to v cibetčích bobcích, načež to nějakýmu páprdovi zachutnalo a nechal si to dávat stranou), ale podstatnej je placebo-efekt. "Je to šíleně drahý, tak to prostě MUSÍ bejt úžasný, protože kdyby to byl hnus, tak by to přece nebylo tak zrůdně drahý, no ne, Máňo?"


mikrom

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #46 kdy: 30. 07. 2018, 15:29:10 »
Kavu nepripravujem. Pijem Nescafé

?

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #47 kdy: 30. 07. 2018, 15:37:40 »
Kavu nepripravujem. Pijem Nescafé
Téma je o přípravě kávy...

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #48 kdy: 30. 07. 2018, 17:08:37 »
V džezvě.

balki

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #49 kdy: 30. 07. 2018, 18:48:28 »
5) doma si můžeš pít klidně cibetkový, ale venku si můžeš (přičemž ovšem NEmusíš!) nechat nalít klidně to nejhorší bahno

Len pre info, cibetkova kava nie je kvalitna ;)  To je kavove hovno z nekvalitnych bobov, kvoli ktoremu naviac mucia zvierata.

Jak to vzniklo samozřejmě vím (v době, kdy zrní bylo vzhledem ke kupní síle überluxus mělo každý zrnko cenu, takže se sbíralo i to v cibetčích bobcích, načež to nějakýmu páprdovi zachutnalo a nechal si to dávat stranou), ale podstatnej je placebo-efekt. "Je to šíleně drahý, tak to prostě MUSÍ bejt úžasný, protože kdyby to byl hnus, tak by to přece nebylo tak zrůdně drahý, no ne, Máňo?"

Naviac, kedysi tie hovna vznikli tak, ze sa im okolo kavovniku motali cibetky.  Teraz tie cibetky stopu ako husy. Stale je to hovno, ale teraz aj spojene s utrpenim zvierat, ktore su chovane v zlych podmienkach.


MasoxCZ

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #50 kdy: 31. 07. 2018, 09:36:59 »
5) doma si můžeš pít klidně cibetkový, ale venku si můžeš (přičemž ovšem NEmusíš!) nechat nalít klidně to nejhorší bahno

Len pre info, cibetkova kava nie je kvalitna ;)  To je kavove hovno z nekvalitnych bobov, kvoli ktoremu naviac mucia zvierata.

Jak to vzniklo samozřejmě vím (v době, kdy zrní bylo vzhledem ke kupní síle überluxus mělo každý zrnko cenu, takže se sbíralo i to v cibetčích bobcích, načež to nějakýmu páprdovi zachutnalo a nechal si to dávat stranou), ale podstatnej je placebo-efekt. "Je to šíleně drahý, tak to prostě MUSÍ bejt úžasný, protože kdyby to byl hnus, tak by to přece nebylo tak zrůdně drahý, no ne, Máňo?"

Naviac, kedysi tie hovna vznikli tak, ze sa im okolo kavovniku motali cibetky.  Teraz tie cibetky stopu ako husy. Stale je to hovno, ale teraz aj spojene s utrpenim zvierat, ktore su chovane v zlych podmienkach.

Jojo, zrůdnost hned v několika směrech. Nechápu, jak za něco takovýho může někdo vysolit sto dolarů za náprstek. I když, jak kdysi pravil Richard Branson, "na penězích je nejzajímavější to, že od určité hranice bohatství přestane cena hrát roli".

Adblocek

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #51 kdy: 31. 07. 2018, 11:52:05 »
Nechám si ho donýst od někoho..

MasoxCZ

Re:Jak připravujete kávu?
« Odpověď #52 kdy: 27. 08. 2018, 07:50:44 »
Pro zajímavost včerejší poznatek...
Dělali jsme s trpaslíkama kolečko kolem zdi valdický věznice (pro pořádek: ZVENČÍ, sbírali jsme kešky), a cestou zpátky k Jičínu jsme se stavili ve Valdštejnově lodžii, protože nám došla voda. Pumprdlíci dostali levandulovou a šalvějovou domácí limču, a já si nechal spáchat ristretto denního speciálu, konkrétně zrní z Hondurasu. Jako fakt DOBRÝ, výrazně čokoládový, HODNĚ kyselý (rozpoznatelně citrónový), a hořký jen slaubounce, řeklo by se pro formu. Ale došlo mi, že tu hlavní chuťovou "linii" dávno znám, konkrétně od někdejšího kolegy z Radiokomunikací, pocházejícího odkudsi od Irkutska. Ten mě totiž před 22ti lety naučil si dělat vyprošťováka způsobem, o kterým tvrdil že se tak kafe u nich dělá už asi 200 let, a to dvoudecák silnýho lógráka (toho nepiju, dělám si buď do frenchpressu nebo v mocca konvi), do něj vyždímat půlku citrónu, přihodit dvě čajový lžičky cukru nebo polívkovou lžíci medu, zamíchat, a hotovo. BTW tenhle recept ve studený verzi opajclo Tchibo do citrónový varianty limči Mazzagrande, akorát to dělají jako chlazenou rozpustnou v perlivý vodě a mají to hodně přeslazený.