Personálky nabízející 120 - 150k

DJ Flow

Re:Personálky nabízející 120 - 150k
« Odpověď #15 kdy: 10. 02. 2018, 21:12:50 »
Co to je za práci? Požadavky jsou většinou úplně normální a nehledají žádné supermany. Třeba 2 roky v Javě/Spring, Hibernate je úplná klasika. Za takový prachy? Kde je háček?
Jakej hacek? Za kolik chces delat? 120k je pro lopaty.

Já mám teď 50 na HPP, tak pro mě je to jak z jiného světa. A s těmi technologiemi pracuju přes 5 let. Tak zvažuju, jestli to nezkusit.

Těch nabídek na takové rozmezí je tolik, že mi to přijde trochu podezřelé, proč by po tom všichni neskočili. Neznám nikoho, kdo tolik bere.

dev

« Odpověď #16 kdy: 10. 02. 2018, 21:17:48 »
Určitě to zkus, za to nic nedáš. Normální švarc cena za den je 5000,- pro úplná paka. Pokud se předvedeš a praxe bude dobrá, tak 8000,- je úplně v pohodě. Máš teď nejlepší dobu za posledních deset let a ty bereš trapných 50 tisíc na HPP jak nějaký studentík hned po škole. Zkus to.

« Odpověď #17 kdy: 10. 02. 2018, 21:57:44 »
Suma okolo 100k je celkom normal pre seniora schopneho samostatne pracovat, niest zodpovednost a rychlo sa adaptovat danemu prostrediu a technologiam. Navysenie na 120-150k je kvoli zaujimavosti, vacsinou sa jedna o kontrakty na dobu urcitu ktore v CZ/SK stale nie su az tak popularne, hlavne napr. kvoli hypoteke a atd. Pokial sa chce takyto clovek napr. usadit, ktory robil poslednych par rokov na kontrakty, personalisti nan pozeraju cez dlane kedze neposobi ako "stabilny zamestnanec" - predsudky.

Taktiez aspon co som sa ja stretol s takymito ponukami, je preferovana zivnost alebo ina pravna forma, to je dalsi dovod preco mozu platit viac kedze neplatia statu vypalne za zamestnanca.

Treba ist, porozpravat sa o tom co ponukaju, pozaduju a potom sa rozhodnut na zaklade priamych informacii.

Vjnn

« Odpověď #18 kdy: 11. 02. 2018, 10:23:19 »
Ja som spravil za januar fakturu na 6600 euro co je na czk cca 167k, 300 euro manday, korporat v ba

Yoshua

« Odpověď #19 kdy: 11. 02. 2018, 15:05:16 »
Argumentace, že se v těhle korporát jobech nic nenaučíš a posuneš se dozadu, je i není správná. Jo, budeš se hrabat ve smrdutých  a proprietárních hovnech, který kdekoli jinde nevyužiješ. Ale za 150k na měsíc ti to může bejt úplně jedno. Cíl je mít za pár let našetřeno na důchod. IT se stejně nedá dělat věčně.

startupceo

« Odpověď #20 kdy: 11. 02. 2018, 15:13:48 »
To už právě záleží na každém. Pokud někdo dělá IT pro peníze, tak lepší pozice není. Nic se po tobě nechce, když to zkurvíš, tak to nevadí, protože nikdo jiný to tam dobře nedělá. Musíš se sice tvářit, že tvrdě makáš, ale to se časem naučíš. Nejde o to makat, ale vypadat, že makáš. Když se někdo zeptá, co je hotové, tak vybalíš plno nesmyslů, jaká je situace, a tazatel si to radši rozmyslí a odejde. Pro lopaty je to práce snů a ještě se dostaneš klidně skoro na dvě stovky měsíčně.

Jenže pokud něco umíš, tak nikdy do korporace nepůjdeš. Chceš být lopata, která je k ničemu a v mládí si našetřila? Ne každý to tak má. IT se věčně dělat samozřejmě dá. Jen nesmíš v 25 jít degenerovat do korporace a ve 30 být z toho na lécích.

/dev/null

« Odpověď #21 kdy: 11. 02. 2018, 18:22:27 »
Jasne kamo. Hodne lidi si rekne, wow velky prachy, tak ty sracky par let vydrzim a pak se na vsechno vyseru a budu zit jak rentier. I to byl muj plan. Vydrzel jsem to presne 10 mesicu. Good luck.

Jediny, jak se tam da vydrzet, je brat utlumujici sedativa nebo si nechat udelat lobotomii.

sadsad

« Odpověď #22 kdy: 11. 02. 2018, 20:06:51 »
Jasne kamo. Hodne lidi si rekne, wow velky prachy, tak ty sracky par let vydrzim a pak se na vsechno vyseru a budu zit jak rentier. I to byl muj plan. Vydrzel jsem to presne 10 mesicu. Good luck.

Jediny, jak se tam da vydrzet, je brat utlumujici sedativa nebo si nechat udelat lobotomii.

blbost :) moc to prezivas, prides o deviatej, odides o piatej, hodina na obed, potom prazdna hlava.

/dev/null

« Odpověď #23 kdy: 11. 02. 2018, 20:11:50 »

blbost :) moc to prezivas, prides o deviatej, odides o piatej, hodina na obed, potom prazdna hlava.

To těžko, když tě hoděj do skypový skupiny a nějakej aktivní magor tam píše ještě hodinu před půlnocí. Když si po 5 vypneš skype, tak ti dá každej pěkne najevo, jak nejseš týmovej hráč.

A i bez toho je potřeba speciální mindset, kdy si uvědomíš, že ses stal otrokem ve skleněným pekle, nic z toho, co děláš, nemá hodnotu jak pro tebe tak pro ostatní. A když si budeš někdy chtít najít normální job, tak možná zalituješ.

Tomáš Roll

« Odpověď #24 kdy: 11. 02. 2018, 20:33:23 »

To těžko, když tě hoděj do skypový skupiny a nějakej aktivní magor tam píše ještě hodinu před půlnocí. Když si po 5 vypneš skype, tak ti dá každej pěkne najevo, jak nejseš týmovej hráč.

Nesmíš se tím nechat semlít. Já dělám někdy i na hodně sračkových projektech a zatím to zvládám. Ostatní mne hodnotí pozitivně a myslím, že jsem dobrý v tom, co dělám – a tam, kde jsem, jsem mj. proto, že si tu práci tolik nepouštím k tělu, držím si odstup, a nenechávám ji zasahovat do svého osobního života. Kdybych vysedával na nějakém podelaném Skypu dokonce mimo pracovní dobu, tak bych byl asi do půl roku v Bohnicích nebo by minimálně moje produktivita drasticky klesla a pracovní výsledky by nestály za nic. Člověk si prostě potřebuje odpočinout. Ono i těch osm hodin práce za den je až až. A zasírat si tím hlavu ještě ve volném čase by fakt nic dobrého nepřineslo.

hans

« Odpověď #25 kdy: 12. 02. 2018, 08:57:54 »
Ja som spravil za januar fakturu na 6600 euro co je na czk cca 167k, 300 euro manday, korporat v ba
Pekne. Este nam prosim povedz kolko ti ostane z toho v cistom, t.j. ked odvedies dane (prip. odvody, poistne, ...) do statnej kasicky.

Vjnn

« Odpověď #26 kdy: 12. 02. 2018, 09:12:10 »
Dan je 21 percent. Chces aj vynasobit 6600 s 0.79?

zamestanenc

« Odpověď #27 kdy: 12. 02. 2018, 11:27:06 »
Pekne. Este nam prosim povedz kolko ti ostane z toho v cistom, t.j. ked odvedies dane (prip. odvody, poistne, ...) do statnej kasicky.

ak si zivnostnik odvody+dane tvoria 50-60% z prijmu
ak mam sro a sam seba zamestnas na minimalku (4hod alebo dohoda) tak je to cca 30-40%

jpu

« Odpověď #28 kdy: 12. 02. 2018, 11:31:14 »
zalezi, aky je dotycny sikovny a ako vie optimalizovat dane :)

hans

« Odpověď #29 kdy: 12. 02. 2018, 11:34:36 »
Dan je 21 percent. Chces aj vynasobit 6600 s 0.79?
OK, to je iba dan z prijmu pravnickej osoby -> 5214. Treba to este asi vybrat z firmy - asi ako dividendu, to bude asi minus dalsich 7% -> 4849.02. Mozno este si potrebujeme zaplatit odvody, soc. poistovnu, ... Samozrejme si mozme danovy zaklad zoptimalizovat, cez naklady.
Realne ma zaujima kolko si dokaze uliat stat z tvojho hrubeho prijmu, kym ho dostanes do ruky. 30-40%?