Chci teď odejít od svého zaměstnavatele, je to zajímavé místečko, nikdo tam nic moc nedělá, dost se politikaří, a management když mluví včetně mého šéfa, tak to je jenom hromada "prázdných keců", všichni vidí dokončený projekt někde jako úspěšný mrakodrap v Abu Dhabi, přičemž je to spíše svařená ocelová konstrukce v bažině nafintěná ve stylu vesničky "Slunce, Seno, ..." s hezkými kulisami, která nikdy fungovat nebude, projekt už má asi rok zpoždění, a není moc viditelné, že by se hnul tento rok někam dál.
Přiznám se, že to, že se u zaměstnavatele nic nenaučím mě po dobu co tam jsem (2 roky) moc netrápilo, hlavně že mám pohodičku a home office, ale v poslední době si zaměstnavatel vymýšlí čím dál víc ptákovin, a jak projekt klesá do bažin, tak vidí řešení, že se budu účastnit různých meetingů a dávat ocelové trámy do bažiny, což už je i na mě moc, navíc se mi za 2 roky nezvedli prachy, přičemž se platy zvedly o 20%, tak jsem už se zaměstnavatelem začal probírat to, že zvednu kotvy, protože status quo (flákárna) mu přestává vyhovovat, a já ty ptákoviny opravdu realizovat nechci.
Teď dotaz, uvažuji co při dalších pohovorech říct, proč jsem odešel z předchozího zaměstnání. Četl jsem si různé rady na internetu od redaktorů, že je potřeba to doplnit dostatečně prázdnými keci "víte můj zaměstnavatel je super, ale já se prostě potřebuji v kariéře posunout o stupínek dál", ale moc mi tyhle rady od pochybných redaktorů nesedí. Přijde mi to omšelé a prázdné, ale možná se mýlím, a je to prostě standard na pohovorech nakvákat co nejvíc prázdných líbivých slov, ale nakonec si říkám, že to stejně skončí u technických znalostí, a tam se nebojím, jen to nechci vysloveně posrat a zase tam nechci kvákat jak vypatlanej manažer.