Jak odpovědět: Proč jste odešel z předchozího zaměstnání?

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Chci teď odejít od svého zaměstnavatele, je to zajímavé místečko, nikdo tam nic moc nedělá, dost se politikaří, a management když mluví včetně mého šéfa, tak to je jenom hromada "prázdných keců", všichni vidí dokončený projekt někde jako úspěšný mrakodrap v Abu Dhabi, přičemž je to spíše svařená ocelová konstrukce v bažině nafintěná ve stylu vesničky "Slunce, Seno, ..." s hezkými kulisami, která nikdy fungovat nebude, projekt už má asi rok zpoždění, a není moc viditelné, že by se hnul tento rok někam dál.

Přiznám se, že to, že se u zaměstnavatele nic nenaučím mě po dobu co tam jsem (2 roky) moc netrápilo, hlavně že mám pohodičku a home office, ale v poslední době si zaměstnavatel vymýšlí čím dál víc ptákovin, a jak projekt klesá do bažin, tak vidí řešení, že se budu účastnit různých meetingů a dávat ocelové trámy do bažiny, což už je i na mě moc, navíc se mi za 2 roky nezvedli prachy, přičemž se platy zvedly o 20%, tak jsem už se zaměstnavatelem začal probírat to, že zvednu kotvy, protože status quo (flákárna) mu přestává vyhovovat, a já ty ptákoviny opravdu realizovat nechci.

Teď dotaz, uvažuji co při dalších pohovorech říct, proč jsem odešel z předchozího zaměstnání. Četl jsem si různé rady na internetu od redaktorů, že je potřeba to doplnit dostatečně prázdnými keci "víte můj zaměstnavatel je super, ale já se prostě potřebuji v kariéře posunout o stupínek dál", ale moc mi tyhle rady od pochybných redaktorů nesedí. Přijde mi to omšelé a prázdné, ale možná se mýlím, a je to prostě standard na pohovorech nakvákat co nejvíc prázdných líbivých slov, ale nakonec si říkám, že to stejně skončí u technických znalostí, a tam se nebojím, jen to nechci vysloveně posrat a zase tam nechci kvákat jak vypatlanej manažer.

armabeton

Re:Jak odpovědět: Proč jste odešel z předchozího zaměstnání?
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2018, 20:04:11 »
z jakyho jsi mesta? Jen me napadlo, jestli ciste nahodou nejsme kolegove :)

Fernet

« Odpověď #2 kdy: 08. 02. 2018, 20:18:13 »
A co třeba odpovědět pravdu? Ne tak emočně zabarvenou, jako v tomhle postu, ale prostě pravdu.

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2018, 20:19:07 »
dej si nejaky pivka, ubal špeka, vopíchej svoji starou nebo nejaký jiný mařky a prosim te hlavne uz neres tyhle picoviny tady. to fakt dneska mlady nemaji nic lepsi na praci?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

sixstar

« Odpověď #4 kdy: 08. 02. 2018, 20:19:25 »
Ses v IT... 10 volnych mist na 1 cloveka. Myslis, ze nekdo bude resit duvod odchodu? Pokud ses aspon prumernej, utrhnou ti vsude ruce, jen abys tam sel.

Proste rekni, ze projekt spadnul do sracek, ztratil jsi duveru v management a je to. Pokud to nekomu bude vadit, tak dalsi volnej spot je par metru vedle.

programator

« Odpověď #5 kdy: 08. 02. 2018, 20:23:59 »
A co třeba odpovědět pravdu? Ne tak emočně zabarvenou, jako v tomhle postu, ale prostě pravdu.
Tak budoucí zaměstnavatel nemůže vědět jestli je to pravda a "házet na někoho špínu", to se nedělá. Byl by to velký důvod proč u pohovoru vyhořet.

jpu

« Odpověď #6 kdy: 08. 02. 2018, 20:35:45 »
Povedz to narovinu, ale bez emocii a slusne. Moze sa stat, ze to v tej novej firme bude podobne :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. 02. 2018, 20:39:40 »
Nejlepsi je tradicni zvast o hledani dalsiho profesniho rustu, ne? To nejde napadnout. O tom, ze stagnovala mzda bych se radsi moc nerozpatlaval, aby si to potencialni zamestnavatel nevylozil tak, ze uchazec predchozimu zamestnavateli za to nestal, protoze treba za moc nestoji. Nebo ze je to nekdo, s kym muzou orat i hlubokou zimni orbu.

tazatel

« Odpověď #8 kdy: 08. 02. 2018, 20:40:41 »
Pouzil jsem s uspechem “Na danou vec mam subjektovni nazor.” nebo “Povazujete danou otazku za relevantni?” nebo “Hledam takovy a makovy bedefit”

qwertz

« Odpověď #9 kdy: 08. 02. 2018, 20:50:14 »
Tahle otazka je nahodou skvela. S oblibou vhodnou formou vyjmenuji, co me na predchozi praci sralo. Nema smysl diskutovat o praci se zamestnavatelem, ktery vakazuje stejne pro vas negativni parametry ne?

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 08. 02. 2018, 20:53:44 »
dal jsem si pár pivek, musím se uklidnit... největší sranda na celé věci je fakt, že beze mě se v tom budou další rok potápět jak v bahně, ale vůbec si to neuvědomují a nepřipouštějí, si říkám jo, nechám je v tom žít...

V jedné z prací, kde jsem odešel se v tom tak utopil šéf, že ho nakonec vyhodili, takže si říkám, vlastně fajn.
« Poslední změna: 08. 02. 2018, 20:55:47 od kojot4 »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 08. 02. 2018, 20:58:05 »
dal jsem si pár pivek, musím se uklidnit... největší sranda na celé věci je fakt, že beze mě se v tom budou další rok potápět jak v bahně, ale vůbec si to neuvědomují a nepřipouštějí, si říkám jo, nechám je v tom žít...

V jedné z prací, kde jsem odešel se v tom tak utopil šéf, že ho nakonec vyhodili, takže si říkám, vlastně fajn.
S Tebou se v tom ale zjevně budou potápět taky, nebo ne?

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 08. 02. 2018, 21:00:55 »

S Tebou se v tom ale zjevně budou potápět taky, nebo ne?

oni se potápí sami, já je jen držím, aby nenarazili na dno, což teď skončí

pepa z depa

« Odpověď #13 kdy: 08. 02. 2018, 21:01:40 »
Po pravde/uprimne? Nechapu, jak muzes ocekavat, pokud si budes sam vymyslet, ze se k tobe bude jinej chovat uprimne.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 08. 02. 2018, 21:05:21 »
Po pravde/uprimne? Nechapu, jak muzes ocekavat, pokud si budes sam vymyslet, ze se k tobe bude jinej chovat uprimne.

jo, přesně nad tímhle jsem taky uvažoval. Asi řeknu pravdu, to je, že hledám práci kde bych se mohl technologicky více rozvíjet a odcházím i kvůli různým jiným náhledům na práci. A nebudu se v tom dál šťourat ani se k tomu víc vyjadřovat.