Nezapadnutí do pracovního kolektivu

mhi_

Re:Nezapadnutí do pracovního kolektivu
« Odpověď #15 kdy: 09. 01. 2018, 13:34:07 »
Test vyzkousim, jinak v minulosti to bylo uplne opacne, dokonce jsem byl ve tride oznacen jako nejoblibenejsi. Jenze skola skocila, kamaradi se rozutekli a v novych prostredich jaksi nijak nezapadnu.

A nebyla to nejaka specializovana trida, plna podobne myslicich lidi?

K zde popsanemu stavu vedou z meho pozorovani a co mam nacteno obvykle 2 cesty: bud' se clovek vnitrne nechce bavit s lidmi (napr. nema spolecna temata, ostatni mysli prilis banalne, casto vidi jejich spatne vlastnosti a nechce se zapletat do banalnich socialnich interakci, nebo si jednoduse vzajemne vubec nerozumi) ale nejakou spolecnost preci jen potrebuje, nebo se bavit chce a jen to porad nejde (tam vetsinou zcela absentuje ten vnitrni pocit toho nechteni a hlavne vznika stale hlubsi strach z dalsiho odmitani). Toto je potreba rozlisit a podle toho postupovat dal.

Treba Lopatin tady myslim pekne demonstroval tu prvni moznost.

Jestli to je mozne, tak by sem bylo dobre  postnout i zastoupeni kognitivnich funkci z toho testu (napr. 80% introvert, 60% iNtuition, atd.). Ten test samozrejme neni presny, ale udela to lepsi predstavu.

Danny

« Odpověď #16 kdy: 09. 01. 2018, 14:06:29 »
V zaměstnání by mělo být důležité to, jak odvádíš svoji práci. Pokud ti kolegové z pracovní stránky nedělají nějaké obstrukce, tak nad tím mávni rukou a socializuj se ve volném čase s tím, kdo ti "sedne".

Nezapadnouci

« Odpověď #17 kdy: 09. 01. 2018, 14:14:25 »
V zaměstnání by mělo být důležité to, jak odvádíš svoji práci. Pokud ti kolegové z pracovní stránky nedělají nějaké obstrukce, tak nad tím mávni rukou a socializuj se ve volném čase s tím, kdo ti "sedne".

Jo to je asi ten nejvetsi problem, ze v podstate nemam zadne pratele, tak si to moc beru.

Jinak v tom testu mi vyslo, ze jsem logik.No z popisu proste ten divnej typek, co zije ve vlastnim svete. 

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 09. 01. 2018, 14:27:44 »
Jinak v tom testu mi vyslo, ze jsem logik.No z popisu proste ten divnej typek, co zije ve vlastnim svete.

Tohle sem nekdo nedavno dal: http://www.dcc.fc.up.pt/~acm/freg2.jpg

mhi_

« Odpověď #19 kdy: 09. 01. 2018, 14:37:05 »
Takze https://www.16personalities.com/cs/intp-osobnost ?

Mozna by docela mohla pomoct tato kniha https://www.kosmas.cz/knihy/222452/zivot-s-vysokou-inteligenci/ + web autorky (ma tam ruzne zdroje) http://monikastehlikova.cz/co-nabizim/nadani/ ; Je potreba to ale brat tak, ze ona resi spis humanitni lidi (to jsou casto ruzne INFx/ENFx osobnosti). At' to bude znit jakkoliv, myslim, ze pochopeni toho co se v hlave INTx osobnosti i jinym lidem deje vyznamne zvysi socialni kvalitu zivota. Nerikal bych, ze "jsem ten divnej typek", ale "myslim jinak" (ma to i svoje vyhody, ale je potreba se naucit zit s ostatnimi lidmi).

Hodne dobra kniha o tom jak funguji ruzni lide je https://www.alza.cz/media/psychoanalyticka-diagnoza-d5211641.htm ale asi to nejde cist bez nejake predchozi literatury. Ackoliv nazev je trosku stigmatizujici, knihu uzije i 100% zdrava osobnost.

Zdravi INTJ ;-).

daemon

Re:Nezapadnuti.
« Odpověď #20 kdy: 09. 01. 2018, 14:57:24 »
lidi se bavi a ja nic.Sedim, venuji se praci

Neni to nahodu tak, ze tam chodis prave proto, aby ses venoval praci, a ne se vybavoval s kolegy?

Lama

« Odpověď #21 kdy: 09. 01. 2018, 15:00:08 »
Nezapadnouci: Bylo by dobre si udelat test https://www.16personalities.com/cs (nebo jiny obdobny) a potom se tady pochlubit jaka osobnost jste.
........................

To sou chuyský testy. Hned 1 otázka Těžko se dokážete sami od sebe představit cizím lidem. nevim jak odpovědět. Může se stát, že potkám cizího a padnem si do oka a nebude problém se představit. Ale stejně tak je spousta lidí, kterým bych se vyhnul obloukem, natož se jim představoval.

Lama

« Odpověď #22 kdy: 09. 01. 2018, 15:14:21 »
Často druhým závidíte. - To dost záleží mezi jakými lidmi se pohybuju, což ne vždy může člověk ovlivnit.
Nevymyslel to Novej?

v

« Odpověď #23 kdy: 09. 01. 2018, 15:19:43 »
mi vyšlo "Hmm, we cannot connect to our server", celkem to sedí

mhi_

« Odpověď #24 kdy: 09. 01. 2018, 15:40:10 »
Ty otazky z toho testu nejsou tak uplne hloupe vymyslene jak se muze na prvni pohled zdat. Jsou jini lide, kteri "funguji" jinak, a na tyto nejasne otazky maji pomerne jasnou odpoved'. A mimochodem je tam i stredni hodnota, kdyz clovek nevi jak to ma. Nicmene chapu, ze lidem logicky uvazujicim to muze prijit zavadejici :-). Jako osobni meritko kvality toho testu bych videl, zda vysledne "hodnoceni" clovek povazuje za sobe vlastni (vidi se v tom hodnoceni), nebo ne.

Treba ja mam jasno jestli bych se sel predstavit i jestli zavidim, nemusim o tom ani vterinu premyslet. Ale mam nejasno napr. v "V diskuzi by pravda měla být důležitější než ohleduplnost vůči druhým. " (driv bych rekl, ze ANO, dnes uz "nevim"). Souvisi to s tim, jak premyslim a jake strukutry mozku (resp. funkce sve mysli) pouzivam.

kate

Re:Nezapadnuti.
« Odpověď #25 kdy: 09. 01. 2018, 15:52:23 »

Neni to nahodu tak, ze tam chodis prave proto, aby ses venoval praci, a ne se vybavoval s kolegy?
Jojo, to by tak hrálo, aby někoho bavila jeho práce, nebo dokonce dělal v pro něj příjemném kolektivu…

Lama

« Odpověď #26 kdy: 09. 01. 2018, 15:58:48 »
Notyvole, tak mi vyšlo, že prej sem architekt... no to mě poser.... ??? :o

cydreb

« Odpověď #27 kdy: 09. 01. 2018, 16:12:53 »
Drž sa tohoto a nemáš problém zapadnúť do hocijakého kolektívu ...

PRINCIPLES

Fundamental techniques in handling people
- Don't criticize, condemn or complain.
- Give honest and sincere appreciation.
- Arouse in the other person and eager want.

Ways to make people like you
- Become genuinely interested in other people.
- Smile.
- Remember that a person's name is to that person the sweetest and most important sound in any language.
- Be a good lister. Encourage others to talk about themselves.
- Talk in terms of the other person's interests.
- Make the other person feel important and do it sincerely.

Win people to your way of thinking
- The only way to get the best of argument is to avoid it.
- Show respect for the other person's opinions. Never say, "You are wrong.".
- If you are wrong, admit it quickly and emphatically.
- Begin in a friendly way.
- Get the other person saying "yes, yes" immediately.
- Let the other person do a great deal of talking.
- Let the other person feel that the idea is his or hers.
- Try honestly to see things from other person's point of view.
- Be sympathetic with the other person's ideas and desires.
- Appeal to the nobler motives.
- Dramatize your ideas.
- Throw down a challenge.

Be a leader: How to change people without giving offense or arousing resentment
- Begin with praise and honest appreciation.
- Call attention to people's mistake indirectly.
- Talk about your own mistakes before criticizing the other person.
- Ask questions instead of giving direct orders.
- Let the person save face.
- Praise the slightest improvement and praise every improvemenet. Be "hearty in your approbation and lavish in your praise.".
- Give the person a fine reputation to live up to.
- Use encouragement. Make the fault seem easy to correct.
- Make the other person happy about doing the thing you suggest.

Z knihy: https://www.amazon.com/How-Win-Friends-Influence-People/dp/0671027034

cibeba

« Odpověď #28 kdy: 09. 01. 2018, 16:30:50 »
Nelam si tym hlavu. Poloz si otazku: "obohati ma nejak diskusia s nimi? Prinesie mi to nieco do profesijneho zivota, posunie ma to niekam?" Stracat cas vykecavanim o nezmysloch nema naozaj cenu a nemusis sa trapit. Kedysi som pracoval vo firme, kde vsetci kecali pre mna o nezmyselnych veciach. Riesit nejaku odbornu debatu som ich nikdy nepocul, ktora by mi nieco dala. Ja som si siel svojou cestou a vzdelaval sa sam, zatial co oni prekecali o blbostiach. Co mam informacie, tak este stale tam pracuju ti isti a to uz som 5 rokov odtial. O niecom to svedci :)

pythonista

« Odpověď #29 kdy: 09. 01. 2018, 16:38:40 »
Drž sa tohoto a nemáš problém zapadnúť do hocijakého kolektívu ...

když se bude řídit poučkami, tak bude vypadat směšně.