Nezapadnutí do pracovního kolektivu

Digi

Re:Nezapadnutí do pracovního kolektivu
« Odpověď #30 kdy: 09. 01. 2018, 18:25:30 »
Mě přijde divný, že už v novým kolektivu tě někdo setře...
Nejsi jen moc citlivý?

« Odpověď #31 kdy: 09. 01. 2018, 18:39:40 »
Taky jsem to zkusil a vyšlo "profi žvanil" :) možná na tom něco bude... trošku jsem potlačoval agresi, ale to jsem se prostě naučil životem a časem.

Notyvole, tak mi vyšlo, že prej sem architekt... no to mě poser.... ??? :o
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #32 kdy: 09. 01. 2018, 18:57:00 »
Jinak v tom testu mi vyslo, ze jsem logik.No z popisu proste ten divnej typek, co zije ve vlastnim svete.

Tohle sem nekdo nedavno dal: http://www.dcc.fc.up.pt/~acm/freg2.jpg
Pěkný komiks, rozhodně doporučuju. Trochu mne straší ty odkazy na knihy typu: a 'https://www.kosmas.cz/knihy/222452/zivot-s-vysokou-inteligenci/' Měli jsme kolegu, nikam nezapadl -- jeho `vysoká inteligence` zapříčinila to, že málem položil celé oddělení -- nulová emoční inteligence a deptání všech kolegů -- měl ale tři magistry a než ho vyhodili dodělal si PhD. (prý z logiky :D)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 09. 01. 2018, 19:28:20 »
Pěkný komiks, rozhodně doporučuju. Trochu mne straší ty odkazy na knihy typu: a 'https://www.kosmas.cz/knihy/222452/zivot-s-vysokou-inteligenci/'

Nadmerna inteligence se da resit. Alkohol, toluen, kokain.... Lze se dopracovat temer libovolneho stupne blbosti.

Kit

« Odpověď #34 kdy: 09. 01. 2018, 19:53:19 »
Nadmerna inteligence se da resit. Alkohol, toluen, kokain.... Lze se dopracovat temer libovolneho stupne blbosti.

https://www.youtube.com/watch?v=8n3Z5gDDtO0

L.

« Odpověď #35 kdy: 09. 01. 2018, 23:20:19 »

Evidentně s tím máš osobní zkušenost. :D

Ivan Nový

« Odpověď #36 kdy: 09. 01. 2018, 23:46:49 »
Často druhým závidíte. - To dost záleží mezi jakými lidmi se pohybuju, což ne vždy může člověk ovlivnit.
Nevymyslel to Novej?
No když už mě voláte. Vtip je v tom, že třeba jiného člověka taková věc ani nenapadne, že by se měl s někým srovnávat, a tedy by záleželo na tom, mezi kým se pohybuje .-)))

Nezapadnouci

« Odpověď #37 kdy: 10. 01. 2018, 09:09:51 »
Procetl jsem si tu knihu Zivot s vysokou inteligenci a opravdu jakoby to bylo o me. Je to spis o nadanych lidech, neni to primarne o lidech, co maji vysoke IQ.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 10. 01. 2018, 09:26:36 »
asi bych začal kupovat časopisy jako Žena a život, květy, zaregistroval se na mimibazaru :_)
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Nezapadnouci

« Odpověď #39 kdy: 10. 01. 2018, 10:58:00 »
asi bych začal kupovat časopisy jako Žena a život, květy, zaregistroval se na mimibazaru :_)

nevim, nemam to tak nastudovany jako ty:)

pepa

« Odpověď #40 kdy: 10. 01. 2018, 11:01:10 »
Nezapadnuti ma sve vyhody. Aspon se clovek nemusi tvarit, ze se ucastni zvastu o fotbale a nemusi chodit na "team buildingy" v putyce u piva.

Jo tak na TB jsem nebyl.Nechtelo se mi tam, ale to protoze jsem vedel, ze bych tam byl jak paty kolo u vozu, sedel bych a koukal, nic prijemnyho.

No tak se pak nediv, jasne na začátku tam budeš sedět a čumět něco popíjet. Po nějaké době k tobě některý ze stáda příjde a něco prohodí. Po pár pivech a panácích si poklábosej i zarytí nepřátelé. Proto se ty akce dělají.

« Odpověď #41 kdy: 10. 01. 2018, 12:41:01 »
Procetl jsem si tu knihu Zivot s vysokou inteligenci a opravdu jakoby to bylo o me. Je to spis o nadanych lidech, neni to primarne o lidech, co maji vysoke IQ.

Jste tedy nadaný a máte problémy v kolektivu -- tak to vidíte? Tipl bych si, že váš kolektiv si myslí opak. Jde o docela vzdělané lidi? Pak bych se spíš zamyslel, proč vás opravdu ostatní neberou.

mhi_

« Odpověď #42 kdy: 10. 01. 2018, 15:12:24 »

Ono to je spolu propojene. Pokud budete studovat dalsi literaturu, zjistite, ze jsou i jine korelujici jevy, treba vyber partneru, problemy s partnery, nachylnost k urcitym dusevnim porucham. Jsou to vsechno teorie (hypotezy) a neberte to ted' nijak patologicky, snazim se pouze rict, ze to determinuje jak se Vase mysl chova, dusevni porucha je pak az extremni situace ktera vubec nemusi nastat. Myslim, ze by Vam hodne mohlo pomoct si precist nejakou dalsi literaturu, protoze pokud to mate jako ja, potrebujete pochopit jak mysli ostatni a zmenit sve vlastni chovani, aby bylo se zbytkem populace kompatibilnejsi.

Ostatni se k Vam nejspis chovaji blbe, protoze Vam nerozumi jak myslite, a Vy nechapete jak mysli oni (projektujete do nich sve mysleni, ale oni ho maji jine). V partnerskem vztahu to same.

Ostatni to asi nechteji cist, ale pokud mi nejak dorucite svuj e-mail, tak muzu poslat dalsi doporucenou literaturu.

mhi_

« Odpověď #43 kdy: 10. 01. 2018, 15:21:02 »

Jste tedy nadaný a máte problémy v kolektivu -- tak to vidíte? Tipl bych si, že váš kolektiv si myslí opak. Jde o docela vzdělané lidi? Pak bych se spíš zamyslel, proč vás opravdu ostatní neberou.

Nemyslim si, ze to je jak pisete. Pro kolektiv (z pohledu kolektivu) muze byt "proste ten divny, se kterym se nebavime". Treba uz jen proto, ze muze spouste lidem delat (nevedomky a neumyslne) negativni emoce. Obrana ostatnich lidi pred temi negativnimi emocemi potom muze byt jednoduse se dotycnemu vyhybat a uz je tady pozitivni zpetna vazba vedouci k odlouceni od spolecnosti. Ty negativni emoce muze delat uz jen treba tim, ze mysli moc rychle (u jinych lidi tim muze vznikat pocit menecennosti, ztraci sebeuctu).

Berte to prosim tak, ze jen davam moznosti, vubec to tak nemusi byt, distancne se dost tezko diagnostikuje. A hlavne nemam psychologicke vzdelani.

Dr.No

« Odpověď #44 kdy: 10. 01. 2018, 18:14:46 »
* Kriple:)
* Ty jsi vul:D
* Procetl jsem si tu knihu Zivot s vysokou inteligenci a opravdu jakoby to bylo o me.

Z tvých devíti příspěvků v tomto vlákně jsem vybral tři nahoře uvedené ...
Asi budeš fakt nějakej divnej ...