Používám asi 5 let tohoto číňana
To vypadá dobře, ale já u myší trvale zápasím s tím, že jsou strašně malé - mám 197 cm a velikost ruky tomu odpovídá. Drží se dobře i v ohromné ruce?
Pridavam se, ze to zalezi na uchopu. Tuzky take nejsou jinak velke pro 2metrove uzivatele.
Na druhou stranu viz vyse, znackove ergonomicke mysi -- Contour, Evoluent, Handshoe... -- se delaji ve vice velikostech.
Mě před časem bolely ruce (žádný doktor na nic nepřišel...asi to nebyly karpály)
Co maji vsichni porad s temi karpaly? Tunelu je vic nez jen karpalni, napriklad ulnarni. Take je caste namozeni tendonu, problemy s klouby,...
nicméně zkusil jsem ten logitech trackball a moc to doporučit nemůžu - zanáší se to, to ovládání palcem nic moc.
Neni "ten" logitech trackball.
Logitech ma nekolik produktovych rad a vyrabi pro jine firmy (pokud mate u serveru v racku klavesnici s trackballem, je dost mozna od Logitechu). Ty produktove rady:
- palcove -- MX Ergo, M570, driv TrackMan Wheel a jenom TrackMan -- se jedine ovladaji palcem a vypadaji trochu jako mys
- prstove -- TrackMan Marble, driv Marble Mouse -- se ovladaji prsty a palcem/prstenickem se klika, jde stridat ruce
- "ergonomicke" prstove -- (Cordless) TrackMan Optical, Marble FX -- byly jenom do prave ruky
Za sebe palcove nedoporucuji, ale je to casto lepsi nez mys. Na rozdil od mysi to muzu vybalit ve vlaku, na lodi, v kresle, posteli... neresim rovnou plochu a povrch, neni problem s kliknutim/posunutim omylem. Da se
upevnit pod uhlem / vertikalne, kdyz nekdo chce.
Nakonec jsem zkusil logitech MX Performance a od té doby mám klid (dneska je myslím lepší verze MX Master). Cenovka té myši moc příjemná není, ale toho nákupu fakt nelituju.
Koupil jsem verzi Revolution. Az na operku palce je to ergonomicky stejne jako obycejna mys. Nic proti tomu, ale neodpovida to na otazku.
Mě dost bolela horní strana dlaně, mezi kloubama a zápěstím. Podložením předloktí o cca 5cm jsem docílil sklopení dlaně k myši dolů (namísto nahoru když zápěstí leží na stole) a bolest přešla za pár dnů. Myš držím v prstech, ne v dlani.
Zároveň používám myš s vyšším rozlišením a pohybuji s ní na ploše tak 5x5 cm.
Fakt to zabralo...
To je dost jasne. Ohyb nebo opreni zapesti zhorsuje proudeni krve, tlaci na nervy, udrzuje svaly mimo klid.
Zadejte si "neutral wrist posture" na Google Images...