Omlouvam se za rozbitou citaci v predchozim prispevku.
udelam tri doporuceni
- misto mysi "prstovy" trackball -- Kensington Orbit nebo Logitech Trackman Marble -- protoze je uplne stacionarni (neuhne ti pod rukou a nehybes ani zapestim, ani pazi), muzes stridat ruce (osobne jsem bolesti ruky vyresil stridanim levacky a pravacky) a ma fajn uhel ca. 45°
Diky nejen tobe (za na root forum nevidane) hodnotnou diskuzi.
U tech trackbalu - pro Logitech sem si precent v clanku od Krmare - https://blog.root.cz/petrkrcmar/zahodil-jsem-mys-a-pouzivam-trackball/ ale jak to je s Kensingtonen pro skrolovani (nebo napr zoom v gimpu)? To se nak toci koleckem kolem kulicky? A middle-click?
Taky jsem pro Logitech cetl o spatnych driverech pro Win, je to tak? Budu stridat mezi gentoo a Win.
Kensington Orbit ma nekolik verzi. Co ja vim, tak vsechny maji jenom dve tlacitka, ale nektere navic k tomu krouzek kolem koule, kterym se posouva jako koleckem. Je to malicko podobne mleti kafe.
Uz jsem dlouho nepouzival nic jen se dvema tlacitky, ale toho casu bylo mozne nastavit, aby soucasny stisk obou tlacitek vygeneroval stisk tretiho tlacitka ("kolecka"). Pouzival jsem to primarne s trackpointem od Dellu. Pak slo pouzivat automaticke posouvani (softwarove napr. ve Firefoxu, nebo emulaci "kolecka" EmulateWheelButton popsanou v tom blogu o logitechu).
Dalsi co stoji za zvazeni, je vubec pouzivani klavesnice. Klavesovych zkratek (zatim nemam vybranou nahradu za Vimperator) nebo emulace mysi na klavesnici (pomoci premapovani, protoze skoky o radek/stranku muzou byt nekdy nevhodne).