Sirénu a podobná zvěrstva bych neaplikoval, byť i mě tyhle hovory nebetyčně... obtěžují, zvlášť, pokud jsem v práci.
Pokud je volající slušný, tak se s ním slušně rozloučím. Pokud je to exot, který začíná hovor stylem "Komu jsem se dovolááál?", tak buď beze slova zavěsím, nebo dotyčnému laskavě vysvětlím, že pokud někomu volám a nevím komu, tak bych si měl o tom pohovořit s odborníkem.
V případě, že volající má od začátku styl komunikace daleko za hranou asertivity (i to se občas stane), tak k jsem k němu zdvořilý zhruba jako Obelix k Římanům.
Volající údajně mají "povinnost" nezavěsit první, nicméně na tohle mi zabralo taktní upozornění "ale ano, i já si tento hovor nahrávám pro zkvalitnění vašich služeb, pokud s tím nesouhlasíte, ukončete tento hovor". Po lehkém zavzdušnění a následném odvzdušnění dotyčný volající hovor ukončil a velmi uctivě se omluvil za obtěžování.
Tak jako tak, nemálo dnešních telefonů má možnost hovory blokovat a pokud ne, tak je k dispozici velké množství aplikací, které toto umí, včetně těch, které už byly zmíněny v diskuzi.