Jezdim do prace z jedne moravske zadeke, tedy mestecka. Jedu soustavou autobusu s naslednym prestupem na tramvaj, jak vymete bus vsechny zatacky a vevnitr je nacpanej upocenej dav tak casto div ze nevybleju snidani.. Ten autobus jede vzdycky kolem takovejch palacu z betonu a skla co se ted vsude tady nastavely a kde je napsany treba CGI a mohlo by byt i IBM nebo Honeywell, kolem nich se promenujou typci a holky do triceti let. Vzdycky sem touzil se vyhrabat z toho pekla kazdodeniho dojizdeni a prestupovani (pripadne auto stoji ve stejne zacpe jako autobus jen za trochu vetsi penize) a strojirenske fabriky a mit nejakou praci na urovni, kde nebudu honit peti G prikazama porad dokola pohony kolem obrobku, neco co bych delal aspon castecne z domu, protoze do najmu ve meste jsem jit nechtel - vse drahe jak blazen, otraveny vzduch spalenym benzinem a naftou davy lidi , to proste ne.
Tak jsem si rikal, ze se musim naucit neco.. aby me proste do toho nejakeho rajskeho palace treba vzali, samozrejme na nejaky pomocny prace a hajzlbabu na logy pro zacatek a pak konvertovat treba za mensi plat na home office. Tak tedy leta jsem se srotil anglictinu, par mesicu Javu,taky JS a Pascal, ... Dotahl jsem to na uroven ze napisu jednoduchy aplikace co nekdo i zaplati - asi za trojnasobek casu co by to psal profik a muzu se koukat na anglický videa nebo filmy.
Ve fabrice .... Prinesli mi 16 GB txt logu... pres TSQL meli druhej den statisku a histogramy. Potrebovali se zbavit externisty na Pascal, co mel pocit ze je nenahraditely a za par mesicu po vecerech jsem tu jeho nedostiznou docela rozsahlou apku napsal taky. Kdyz bylo treba naprogramovat cosi sloziteho, kreslil jsem si to s kolegou par tydnu v UML stavove diagramy a pak jsem vygeneroval VBskriptem z tech obrazku o vikend zaklad vysledneho assembleru pro stroj. Neni uplna sranda otevirat nejake ventily a tranzistory aby vysledek bylo kulate kolecko, hlavne kdyz se dostanete az k samemu hardware. Konec chlubeni, zas takova hitparada neni ta ma prace, poradne z toho neumim vlastne nic a hlavne akorat opisuju stack overflow a z netu.
Vstavam porad ve 4, picham v 6 na brane s Ukrajincema z lisovny ale mam kancl a firma me plati dvojnasobek prumerneho platu v CZ.
Ale furt jsem nechapal, vlastne doted - co v tech palacich ze skla a betonu delaji a koukal na ne pres zapoceny okno busu.
Tedka dekuju Rootu a vidim ze to jsou uplny sracky !! a za prachy mensi nez mam ja tam honi kurzor po RDP do Indie a ani nemuzou otevrit okno kdyz chteji vyvetrat. Ja jsem na tom lip u masin nez ti lidi v tom koroporatu.
No TWL! To snad neni ani mozny!