Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci

OB

Re:Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci
« Odpověď #60 kdy: 22. 11. 2017, 17:13:02 »
Začít se učit hrát na hudební nástroj, ideálně smyčcový. Smyčec vyžaduje disciplínu (jeden vynechaný den se tři dny dohání), času to sežere libovolně, a při home office se dá cvičit průběžně (stejně je nejlepší chvíli hrát, chvíli dělat něco jiného, pak zase hrát - nechat ruce i mozek odpočinout). Jednou týdně hodina u dobrého učitele, bez toho nejsou pokroky, a navíc to dává motivaci ani jeden den nevynechat :)
Je to dřina a řehole - ale ten pocit, když se po pár letech začnou z pod smyčce linout i jiné než skřípavé zvuky, ten je úžasný :)
A ta disciplína a to soustředění se pak hodí i jinam do života.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 22. 11. 2017, 22:37:40 »
Začít se učit hrát na hudební nástroj, ideálně smyčcový.

Ano, kazdy prece vi, jak skvele vysledky to neslo v pripade Sherlocka Holmese.

Livermore

« Odpověď #62 kdy: 29. 11. 2017, 17:03:57 »
Lol rady typu "zacni hrat world of warcraft" doufam nemyslite vazne...

OP gratuluji sedis na zlatem vejci. Vyuzij toho dokud muzes, nic netrva vecne. Snaz se seberealizovat mas skvelou prilezitost vyzkouset nove konicky a zjistit co opravdu od zivota chces. Nauc se neco o investovani, balit zensky, podnikat na sebe ale predevsim hned prestan hulit a zacni cvicit (jinak brzo skoncich na antidepresivach). Prace je scam v podstate vetsinou pracujes pro to aby si udelal stastnym nekoho jineho (majitele firmy, akcionare). Jina vec je Altruismus a pomahat tem kteri to skutecne potrebuji z takove prace budes mit nejvetsi satisfakci. good luck

karbous

« Odpověď #63 kdy: 29. 11. 2017, 17:46:45 »
Začít se učit hrát na hudební nástroj, ideálně smyčcový.

Ano, kazdy prece vi, jak skvele vysledky to neslo v pripade Sherlocka Holmese.

Ty vysledky mel spis kvuli tomu ze bral koks...

anton

« Odpověď #64 kdy: 09. 12. 2017, 13:05:21 »
Ja mam v praci tiez flakarnu. Niekedy cele dni nic nerobim, tak sa snazim samovzdelavat. Ale je to znicujuce byt v takejto spolocnosti. Ani sa nemam v praci od koho vzdelavat, hoci su tam aj starsi odo mna. Vidim to na ich pristupe k praci. Momentalne sa mi ale naskytla moznost robit nieco na part-time, tak som rozmyslal, nakolko v praci nic nerobim, zobrat to a venovat sa tomu popri normalnej praci. Myslite, ze to stoji za vyskusanie? Obavam sa len toho, ze pride sef a zada mi ulohu, potom by ten parttime bol troska problem. V podstate ide o cca. 60h za mesiac.

fubar

« Odpověď #65 kdy: 09. 12. 2017, 16:36:59 »
neni nejvetsi problem v tom, ze zamestnavatel ma technicky prava k tomu, co vytvoris v pracovni dobe?

anton

« Odpověď #66 kdy: 09. 12. 2017, 21:49:18 »
To si teda nemyslim, ze ma prava na to, co vytvorim pocas prac. doby. Teoreticky aj ked vyseriem hovno v pracovnej dobe, tiez ma na to prava?

« Odpověď #67 kdy: 09. 12. 2017, 22:02:51 »
To si teda nemyslim, ze ma prava na to, co vytvorim pocas prac. doby. Teoreticky aj ked vyseriem hovno v pracovnej dobe, tiez ma na to prava?

Pokud je lejno Vaším autorským dílem, pak k němu zaměstnavatel má implicitně plný výkon práv.

Autorský zákon: 121/2000 Sb., https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-121
autorské dílo: § 2
zaměstnanecké dílo: § 58

Autorské dílo může mít jak hmotnou (obraz, socha, lejno), tak nehmotnou (software, nebo hovno dělané v práci).

Spláchnutím de facto ničíte, ať už hmotný, či nehmotný, majetek zaměstnavatele, a neměl byste to činit bez jeho jasného pokynu - směrnice. Pokud směrnice neexistuje, měl byste se k majetku zaměstnavatele chovat s péčí řádného hospodáře. (Složitější na vysvětlení, viz https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9%C4%8De_%C5%99%C3%A1dn%C3%A9ho_hospod%C3%A1%C5%99e)

Patrně jednodušší by bylo vyměšovat mimo autorský zákon.

romanz

« Odpověď #68 kdy: 10. 12. 2017, 20:20:18 »
Lol rady typu "zacni hrat world of warcraft" doufam nemyslite vazne...

ne, takovou blbost nikdo nemůže myslet vážně, ale EVE-Online už by byla hodnotná zábava na zabití pár let času..  :)

anonym

« Odpověď #69 kdy: 11. 12. 2017, 13:26:08 »
kup si grafárnu a zahrej si Battlefield 4 multiplayer. Protip: můžeš jezdit i v tanku.