Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)

Medo

Re:Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)
« Odpověď #45 kdy: 01. 12. 2017, 07:49:30 »
1 - nie. Zavadzaju, resp v horsom pripade rovno klamu.

2 - vnimam to ako nezaujem ziskat cloveka. Recruiter dostane poziadavky na noveho cloveka, nejakto kompetentny tam hodi milion veci, ktore uchadzat musi vediet, aby sa zbavili na pohovore "odpadu", v skutocnosti kazdy normalny uchadzac po precitani ponuky sa chyti za hlavu, zanadava, a hodi to do kosa ... Treba realne zvazovat potreby, a spacifikovat zakaznika ... (pretoze v opacnom pripade ide recruiter s uspesnostou zohnat cloveka sam proti sebe)

3) Vyhovuje vám u příjímacího pohovoru praktická zkouška typu naprogramovat dle zadání na časový limit nebo vysvětlit algoritmus na whiteboardu?
3 -vysvetlit staci ... je jedno ci sa poskriabe pravou rukou za lavym uchom, ale nech si lubovolne vie poradit ... Improvizacia nevadi.

4- kolega z hotline mal xbox, nikto zo zvysku firmy nechapal ako mu to jeho sef toleruje - "napriek tomu, ze sa hra, ma najviac zdvihnutych telefonatov a uzatvorenych ticketov". bodka ... Odvtedy od toho nerypal nikto.
(jo, mal tam tento isty aj yorkshira, a bola z toho na firme naramna pr.del, pes sa stal maskotom firmy, celkom to myslim ludom zdvihalo naladu, v podstate sa psovi ani nemusel venovat, lebo stale pri nom bol niekto iny z  firmy)
Auto sa da povazovat za benefit, telefon a notas je dobry nato, aby si ta zaviazali makat aj doma..
Sick day, dovolenka naviac (ak ti ju aj umoznia vybrat !) ano ...

5) Jak moc je pro vás problematická nezveřejněná mzda u inzerátu?
5-Naco mrhat dovolenkou ? Uz sa ma baba opytala po telefone ako si predstavujem nastupny plat. Nasledne ma pozvali na pohovor ... Uprimnost ocenujem.

6) A na závěr: co byste vzkázali nám recruiterům? Snažíme se naši práci dělat co nejlépe, ale jsme všichni jen lidé, že. Je něco, co vás poslední dobou při kontaktu s recruiterem potěšilo nebo naopak znechutilo?
6-z trhu by mali zmyznut ludia, ktory si myslia, ze ked odpoviem na ponuku, tak nemam pracu, a tu pracu potrebujem !
To je omyl ... Potom to tak vyzera - tlacia na pilu..
Casto sa hra na kvantitu (zohnali sme cloveka, mame prachy), a za 2 mesiace je na to miesto vyberove konanie zase ...

uf

« Odpověď #46 kdy: 01. 12. 2017, 08:36:09 »
1) Vyhovuje vám aktuálně převažující struktura inzerátů od IT společností typu požadujeme-plus je-nabízíme?
Struktura ano, obsah té struktury je občas nicneříkající.

2) Klienti často požadují znalost velkého množství technologií, ...
Vnímám to tak, že co napsali, to chtějí. Že spousta technologií leckoho odradí? To je pravděpodobné.

3) Vyhovuje vám u příjímacího pohovoru praktická zkouška ...
Ne.

4) Co říkáte na současně nabízené firemní benefity?
Práci nehledám kvůli benefitům. Je důležitá forma pracovní doby (pružná apod.). Všechny ostatní benefity se dají pořídit za peníze, zaměstnavatel k tomu není vůbec potřeba. Takže případné nabízené benefity si stejně přepočítám na jedno číslo přičtené ke mzdě a tím dostanu výsledek použitelný při rozhodování (pokud ty "benefity" ovšem nejsou přímo odrazující (obvykle jsou)).

Inzerát MUSÍ obsahovat mzdu. Jinak dál ani nečtu.

Naturlich

« Odpověď #47 kdy: 01. 12. 2017, 09:23:07 »
1) Nevyhovuje, přesně jak uvádíte, chybí protihodnota.

2) Nikdo neumí všechno, full-stack je nesmysl.

3) Programovat na místě je nesmysl, to se někdo v HR musel praštit do hlavy, když s něčím takovým přišel. Pokud, tak jedině časový limit a zadání úkolu k řešení přes email. Vysvětlení algoritmu na tabuli je akceptovatelné, pokud sháníte tiskového mluvčího, ale ne pokud chcete kvalitního programátora. Kvalitní programátor je introvert trpící lehkým autismem a komunikačními nedostatky.

4) Z benefitů pouze opce na akcie, případně samotné akcie. Místo stravenek raději peníze navíc, místo školy, raději peníze navíc, místo služebního auta, poukázek, slev na výprodej ponožek, raději peníze navíc, místo bytu, raději peníze navíc.

5) Hodně.

6) Jste pěkný idioti a vaši práci by mohl dělat ve stejné kvalitě každý zametač chodníků, přidaná hodnota HR pro podnik je diskutabilní a metody, které používáte jsou nanejvýš otravné.

« Odpověď #48 kdy: 01. 12. 2017, 10:18:18 »

1) Je to v poradku, je to boj. Je na uchazecich, aby si protihodnotu vybojovali. Kdyz to nedelam je to muj problem, protoze cekam, ze firma mi nahradi rodice. kdyz chci vybojovat moc velkou protihodnotu, nez jini uchazeci, muzu se dostat do out of interest, je to muj problem. kdyz bojuju za protihodnotu, ale neni vule to akceptovat, je konec a nema cenu dal ztracet cas.

2) Bohuzel tuhle situaci vytvarime my vyvojari sami. Nejsme schopni pouzivat jeden genericky jazyk pro vsechny ucely, nebo jejich pocty eliminovat nejakymi fuzemi. Naopak generujeme nove a nove. Nad jazyky nejsme schopni vytvorit dostatecne genericke frameworky, takze dalsi vrstva kombinaci. Babylón. Fullstack je jen symbol, jez je ruzne chapan, a ma ruzny vyznam v kontextu architektury a zameru zakaznika. Kazdy vyvojar je morestack, pisu cuda jadra v c a pak to volam z javy, napr.... fullstack je instance morestack podle aktualnich potreb.

3) U algoritmu typu sort je to asi jedno, jak komplexita stoupa, whiteboard je resenim. dalsim resenim je zadani ulohy a nechat uchazece ulohu vypracovat doma s nejakym terminem odevzdani, napr. tyden

4) Kdyz jsem delal v Sony, tak jsme si mphli hrat behem pracovni doby, takze zalezi. Benefity by nemely byt plosne, ale na miru cloveku. Nekdo chce penize, nekdo auto, nekdo xbox....

5) Je to jen jeden krok zdrzeni, pokud se mi nabidka v zasade libi, tak v prvnim dotazu rovnou uvadim, co je muj target. Bud se bavime dal, nebo nebavime.

6) Ne vsichni, ale dost naboraru nevi vubec o cem mluvi...

Ondro

« Odpověď #49 kdy: 01. 12. 2017, 10:43:16 »

6) Jste pěkný idioti a vaši práci by mohl dělat ve stejné kvalitě každý zametač chodníků, přidaná hodnota HR pro podnik je diskutabilní a metody, které používáte jsou nanejvýš otravné.

Nesuhlasim. Casto to plati ale nie na 100%. Aktualne si hladam pracu a absolvoval som par pohovorov. Niekde to platilo,co pises ale bol som na jednom pohovore, kde v prve kolo pre zamestnavatela zabezpecovala HR agentura. Mal som u nich pohovor so senior HR a bol to pre mna sok, v dobrom slova zmysle. Vedela sa co a ako sa pytat, ked videla, ze to niekde drhne, tak zareagovala, ked som mal problem nieco vyjadrit, tak aktivne pomahala a na konci sme boli obaja spokojny. Ja preto, lebo(aj s jej pomocou) som jej podal vsetky informacie tak ako som chel a o na preto, lebo mala vsetky informacie, co potrebovala a v potrebnej kvalite. V zivote som nesiel spokojnejsi z pohovoru. Druhe kolo uz so zastupcami buduceho zamestnavatela(sef IT pobocky a celoslovensky sef IT) bola ale tragedia a bol to krasny kontrast s tym prvym kolom. Ked sme sa niekde zasekli(ja alebo oni) alebo som narychlo nevedel najst spravne slova, tak to drhlo a mali sme problem pohnut sa dalej. Z pohovoru som odchadzal s velmi zlym pocitom, hlavne preto, lebo ten pohovor im nedal o mne spravny/uceleny obraz a co najhorsie nie len mojou vinou.

K bodom

1.Nevyhovuje, casto su tam neuplne a zle formulovane veci.
2.Nezmysel to nieje ale casto to nieje jasne napisane.
3.Prakticka skuska je osemetna vec, chce to vediet spravne odhadnut, co je dost problem.
4.Benefity. Cim dalej na vychod, tym sa tie benefity akosi stracaju. Za mna jednoznacne dovolenka nad ramec zakona, pohybliva prac. doba, home office(ak to dana pozicia umoznuje), ziaden open-space. To, co sa najcastejsie vyskytuje v inzeratoch nepovazujem za benefity - mlady a dynamicky kolektiv je moj "najoblubenejsi".
5.Zverejneny plat (rozsah od-do) zaroven s benefitmi velmi pomoze urobit si predstavu a casto by mi to usetrilo zabity cas na pohovore. Jednoznacne by mal byt uvedeny
6.Odpoved na ten bod nachadza na zaciatku mojho komentara.

fubar

« Odpověď #50 kdy: 01. 12. 2017, 11:42:46 »
1. Jaká je alternativa? Stejně při směně (zde času a energie) jde o to, co poptávají a co jsou ochotni nabídnout. Obsah je někdy napsaný hloupě nebo hloupý sám o sobě, ale to je jiná věc.

Rád bych se dozvěděl, co ve firmě zaměstnanec na dané pozici vlastně dělá a jak to dělá.

2. Technologie/dovednosti se bohužel v inzerátech ani životopisech moc nekvantifikují. Napíšu příklad: v současné práci píšu software ve dvou jazycích (celkem 40 %), řeším dokumentaci hardwaru (40 %, to nejnáročnější), upravuju webový frontend (10 %, nízká priorita) a starám se o interní servery (10 %, spíš nízká priorita). Kdyby se ty technologie jen tak lážo-plážo vyjmenovaly, vypadalo by to jako naprosté šílenství. Vracím se k bodu (1): co zaměstnanec vlastně dělá?

3. Rozumím smyslu praktické zkoušky. Nemám problém napsat banalitu typu FizzBuzz nebo řešit nějakou úlohu na tabuli, když jde o to demonstrovat, že umím o problémech přemýšlet. LeetCode a HackerRank jsem si jednu dobu procházel jako koníček. Ale vadí mi, jak se to zvrhlo hlavně ve velkých západních firmách, kde to je dneska soutěž v competitive programming vyhnaná do extrému, ikdyž náplň práce s tím nemá nic společného. Taky mi vadí, jak některé firmy berou uchazeče jako neplacené kontraktory -- viděl jsem, jak si firma nechala v rámci "domácího úkolu" udělat modul do svého produktu.

4. "Benefity" mi většinou přijdou jako paskvil.

Zajímá mě přátelský kolektiv (subjektivní), příjemné prostředí, které si chci mít možnost přizpůsobit (v korporátu asi většinou nehrozí), velká flexibilita (v aktuální práci schůze 2x týdně, jinak se organizujeme sami, takže já chodím dopoledne ven a dělám večer) a samozřejmě rozumné peníze.

Firemní auto, notebook, mobil, teambuilding... se mi jeví jako prostředky, jak maximalizovat čas věnovaný firmě na úkor sebe/rodiny. Radši budu mít kde u kanceláře zaparkovat vlastní kolo, možnost používat notebook dle vlastního výběru,...

5. Narozdíl od ostatních jsem měl se zamlčenou mzdou štěstí a současný zaměstnavatel mě příjemně překvapil. Jinak to ale považuji za samozřejmost, ať neztrácíme čas.

6. Hodně komentářů sem plete HR, ale úloha HR je chránit firmu před právními spory. Na pomoc zaměstnancům by bylo potřeba fungujících odborů... nečekám, že toho se v IT dožiju.

Náboráři... někteří jsou dobří, většina je hrozná a dělá jim celkově ostudu. Možná nějaká organizace a tlačení na plošné zvýšení úrovně?

« Odpověď #51 kdy: 01. 12. 2017, 12:06:09 »
Tak slečna/paní náborářka (čeština má na to hezké slovo, což?) Lenina (připomíná mi to jednoho zdejšího Power Lenina) ví, že na Linkedin se cítí být lidi náboráři obtěžováni a tak přijde tady do naší techno-zenové meditační zahrady? :D

Jestli se tu nejedná o nějaký průzkum na ajťáky nějakého studenta, převlečeného jakože za ženskou, protože jinak by byl nejspíš se svými otázkami u ajťáků poslán pěkně k šípku. :D

Na náboráře mám svůj pohled a názor z obou stran, tak si jdu pro 3D brýle a popcorn a jdu sledovat další příspěvky v téhle diskuzi :)
hochu takto užjsme min 3 co si to myslej 8)
já ty a pan Nový 8) 8)
lenina by nám měla poslat nějaký fotky na kterejch nabírá nějaký lopaty abydokázala že neni lenin 8) 8) 8)

Proč budou všechny AI osobnosti ženského rodu? Aby si nevšili, že jim vládnou? ženy v nich budou vidět kamarádky, muži něžná stvoření, která mají ochraňovat. Obojí povede k dobrovolnému se podřízení neformálním rozkazům.
jojo  8) 8) 8)
je sranda jak jim tady nedochází žeten text je vykonstruovanej abyse na něj chytli 8) 8) když chceš vytáhnout z nějakejch neznámejch it lidí na netu nějaký informace takje nejlepší sevydávat za babu protože předpokládášže většina borečků jsou chlapy 8) 8)
a ještě ten smajlík nakonec protožev takovýmtom familiárním žvejku bejt musí 8) hošan je ale zapoměl psát někde vprůběhu toho textu tak aby splnil svoji statistickou povinost správnýho zprůměrovanýho takovýho současnýho ženskýho žvejku tak ho prcnul až nakonec 8) 8) 8) to samý se zdrobnělinou lidičky nazáčátku a pak už nikde v těle textu 8) 8)

hoši garanuju vám že manipulat manipulanta pozná 8) 8) 8)
Měl by sis upravit podpis ("hoši tohle jsou mý nejoblíbenější smajly"), je genderově nevyrovnanej. Nezapomeň zahrnout hermafrodity a individua, který podle sebe nemají žádný pohlaví.
čuž pavu 8) 8)
jeto takhle lepší?? 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

cumil

« Odpověď #52 kdy: 01. 12. 2017, 21:22:02 »
Citace
Ahoj lidičky!
Odpust si ty zdrobneliny, podobne vylevy nemaji co delat pokud jde o praci.

Citace
Vystudovala jsem obor, pro který nakonec nebyla práce, tak jsem se vrhla do recruitingu.
Tim jsi nas chtela varovat? Prekvapive, v oboru politologie a nebo gender neni moc pozic, kdy by to byl rek???

Citace
Jsem tu pro to, aby se pohled na nás recruitery snad trochu zlepšil, ale k tomu potřebuji vaši pomoc.
Zbytecna prace, jste k nicemu tak jako tak. O nabor se ma starat clovek ktery dane lidi hleda, ne byvali student genderu ktery nenasel uplatneni v neziskovce a tak zacal lovit zdroje pricemz o dynamice ciloveho oboru vy tolik jako kopac o konstrukci raket.

Citace
1) Vyhovuje vám aktuálně převažující struktura inzerátů od IT společností typu požadujeme-plus je-nabízíme? Setkala jsem se s názory, že většina firem pouze požaduje, ale nenabízí dostatečnou protihodnotu. Vnímáte to také tak nebo je současná podoba v pořádku?
Ne nevyhovuje, v inzeratech chyby plat a pozadovane technologie jsou budto kompletne premrstene a nebo tise zamlcene.

Citace
2) Klienti často požadují znalost velkého množství technologií, případně roli full-stack developera. Vnímáte to spíše jako hrozbu nebo challenge? Někteří tvrdí, že full-stack developer je nesmysl, jiní se tak marketují na linkedinu. Váš názor?
Muzes mit lednicku s integrovanou troubou, tousterem, vysavacem a heverem. Koupila by sis to?

Citace
3) Vyhovuje vám u příjímacího pohovoru praktická zkouška typu naprogramovat dle zadání na časový limit nebo vysvětlit algoritmus na whiteboardu?
Vyvoj vyzaduje ticho a klid. Pri pohorou ti vystreslej dev nic kloudnyho neudela.
Co se tyce vysvetleni algoritmu, tady doporucuju pouzit mozek.
Uvedu priklad: je nesmysl se ptat na to jak implementovat algoritmus X, staci aby uchazec vedel kde X najit, jake ma X parametry a kdy je X lepsi pouzit misto Y.
V IT je dnes tolik informaci, ze je to do jedne lidske hlavy nenacpatelne, proto musime mit v hlave pouze index dat, tvrda data pak v knize ci na internetu.

Citace
4) Co říkáte na současně nabízené firemní benefity? Jaký typ benefitů by pro vás udělal danou společnost atraktivní? Setkala jsem se s názory, ze xbox je k ničemu, protože hraní na něm se nepočítá do pracovní doby a je lepší si na něm hrát doma. Dále že většina benefitů je orientovaná do prostředí firmy, čímž zaměstnance "nutí" prodlužovat pracovní dobu v případě jejich využití. Oblíbená jsou vždy spís proplacené konference, školení...
K nicemu. Vic dovolene, sickdays a mali tichy kanclik.

Citace
Velmi.

Citace
6) A na závěr: co byste vzkázali nám recruiterům? Snažíme se naši práci dělat co nejlépe, ale jsme všichni jen lidé, že. Je něco, co vás poslední dobou při kontaktu s recruiterem potěšilo nebo naopak znechutilo?
Zmizte. Komplikujete vyvojarum a firmam zivot. Bez vas by byl nabor mnohem lepsi jak pro firmy, tak pro uchazece.
Ne proto ze by HR byl zbytecny obor, ale protoze v nem casto pracuji neschopni jedinci z pofidernich oboru typu gender, religionistika, ...

mikrom

« Odpověď #53 kdy: 02. 12. 2017, 00:14:10 »
Citace
Vystudovala jsem obor, pro který nakonec nebyla práce, tak jsem se vrhla do recruitingu.
Jde mi čistě o váš pohled na věc jako zkušených ajťáků.
Ak niekto nevystudoval, alebo nepracoval IT, tak sa v tom nevyzna a ak sa v niecom nevyznas nemozes robit recruiting. Teda dnes je sloboda a mozes robit vsetko - ale vysledok bude spravidla stat za h***o. A aj tvoje otazky svedcia o tom ze nevies o co ide.

Citace
1) Vyhovuje vám aktuálně převažující struktura inzerátů od IT společností typu požadujeme-plus je-nabízíme? Setkala jsem se s názory, že většina firem pouze požaduje, ale nenabízí dostatečnou protihodnotu. Vnímáte to také tak nebo je současná podoba v pořádku?
Tie benefity su smiesne, nikdo nechce benefity - staci ked je dobry plat a dobre pracovne prostredie - t.j. aby tam nebol open space cez cele poschodie budovy

Citace
2) Klienti často požadují znalost velkého množství technologií, případně roli full-stack developera. Vnímáte to spíše jako hrozbu nebo challenge? Někteří tvrdí, že full-stack developer je nesmysl, jiní se tak marketují na linkedinu. Váš názor?
Full stack developer vznikne, ked sa vedenie IT flaka, alebo nerozumie problematike, nevie rozdelit pracu a nevie naplanovat ludi. Je uplne najpohodlnejsie nechat urobit vsetko mozne cloveku ktoreho to bavi - napr pridat mu 100 EUR, ako prijat este dalsieho cloveka. Takto sa postupne v priebehu rokov na takehoto kolegu nabaluju vsetky mozne veci - a on to v pohode zvlada - lebo ide to na neho postupne. Problem vsak nastane ked sa full stack developer nasere a odide. Potom zistite, ze namiesto neho potrebujete dalsich 3-5 ludi a neni garantovane za jak dlho to zvladnu.

Citace
Podla toho o aku poziciu ide ... mozno by to bolo na mieste tak u juniora bez formalneho IT vzdelania. Ale v mojom pripade by som takeho cloveka ani nepozyval na pohovor.
Myslim si, ze vacsinou tie testy zadavaju ludia ako ty, ktori vedia h***o o IT a stiahnu si nieco z internetu. V tom pripade je to blbost, lebo nikdo si nenosi algoritmy v hlave a nema to ziadnu vypovednu hodnotu. Mne staci ked s adeptom pokecam a viem ci by bol pre mna zaujimavy, alebo nie ... a nakoniec ukaze sa to aj v skusobnej dobe.

Citace
4) Co říkáte na současně nabízené firemní benefity? Jaký typ benefitů by pro vás udělal danou společnost atraktivní? Setkala jsem se s názory, ze xbox je k ničemu, protože hraní na něm se nepočítá do pracovní doby a je lepší si na něm hrát doma. Dále že většina benefitů je orientovaná do prostředí firmy, čímž zaměstnance "nutí" prodlužovat pracovní dobu v případě jejich využití. Oblíbená jsou vždy spís proplacené konference, školení...
Benefity - mozno tak pre 20 rocnych juniorov, ktori este studuju - inac je to uplny nezmysel. Jedine benefity su dobry plat a prijemne pracovne prostredie.

Citace
Je to neferove.. Mnohokrat clovek ide na pohovor a zlyha to prave na zaver pri dohadovani mzdy, pretoze nechcu platit. V mnohych pripadoch je to potom vlastne iba strata casu. Podivaj sa na zahranicne inzeraty - napr. v Rakusku: tam zverejnuju aspon minimalnu mzdu na danu poziciu, pricom uvadzaju moznost navysenia podla nadobudnutych skusenosti uchadzaca. Toto pokladam za ferovy pristup.

Citace
No ... neviem. Ja ti iba poviem, ze by som nerobil recruitera na obor v ktorom sa nevyznam - mal by som z toho zly pocit. Predstav si, ze by si mala posudzovat pracu kucharov, pricom si nikdy nieco neuvarila ... Tvoj vysledok by asi tazko korespondoval so skutocnostou  8)

Kenny

« Odpověď #54 kdy: 02. 12. 2017, 14:27:08 »
Ahoj pusinko!

Nezoufej, mladý lidi dělají větší hlouposti, než výběr studijního oboru, který nemá reálné uplatnění. Jestli chceš být dobrá v HR pro IT, tak absolvuj prvák na FITu. Narozdíl od matfyzu nebo jaderky je to lehká škola a poznáš co musí umět junior vývojář. Nebudeš pak za nekvalifikovanou blbku, která nemá ponětí o potřebných dovednostech lidí, které má hodnotit.

Pokud je to pokus o získání informací pro úpravu znění inzerátů nějakého korporátního HR zmrdečka, jak tu někteří naznačují, tak asi celkem smůla... změnit jen wording inzerátů nepomůže. Vývojáři a admini nemůžou být z principu idioti, kteří se nechají opít rohlíkem. Přeci jen napsat kód nebo nakonfigurovat složitější systém potřebuje alespoň trochu fungující analytický mozek. Co jsem pročítal odpovědi, tak obecně lidi nemají rádi neduhy korporátů (openspace, striktní pracovní doba a pseudobenefity) a pofidérně fungující firmičky (makám od nevidím do nevidím za minimální mzdu). Pro lepší inzeráty je tedy potřeba nabídnout skutečně lepší podmínky a výhody.

Snad trochu zájímavá otázka byl full-stack. Dle mého názoru záleží na projektu nebo velikosti firmy. Pokud je to firma s IT ansámblem o desítkách nebo stovkách lidí, tak spíš ne, protože jak backend tak fronted jsou specifické oblasti a jen málo programátorů zvládá stejně dobře a rychle obojí. Pokud se dělá např. mobilní aplikace, která na backendu potřebuje malý servřík nebo je to firma s IT o jednom či dvou lidech, pak full-stack ano, programátor by měl být schopen udělat backend i frontend. Což tedy opět ukazuje na to, že HR člověk bez znalosti IT bude těžko hodnotit a oponovat zákazníkovi zda jeho požadavek na full-stack vývojáře je smysluplný.

Empatický rekruta

nemocnice hledá doktora
« Odpověď #55 kdy: 02. 12. 2017, 15:42:13 »
Ahojky lidičky,
do naší kytičkové nemocnice hledáme super parťáka, který má rád výzvy a nebojí se překážek!

Teď by se nám hodil doktor všeuměl, který umí operovat srdce, má v malíku nejmodernější rehabilitaciční postupy zad,  byl by ochoden zaskočil na plicním a po večery trávil na krizové helplince.

Našich zaměstnanců  nabízíme  super benefity -  přístup k televizi na sesterně, možnost zajít si na cígo a bezprašné prostředí. Taky si užiješ spoustu cool  operačních nástrojů!

Málem bych zapoměl, jsme na oddělení príma parta, chodíme na pivo a travíme spolu víkendy, kde se učíme spoustu zajímavých věcí, jako ja být ematický ke kolegům a jak překonávat  zdánlivě nepřekonatelné překážky, teda úkoly...

Protože si tě vážíme, tak ti dáme mzdu, aby byla! Přesnou částku ti  zdělit nemůžu, protože malá.

Už se na tebe moc těšíme,
Empatický rekruta

ps:  původně jsem chtěl zachránit svět, ale k této prácí mě zavál moudrý osud..

Petr M

• 105
    • Zobrazit profil
Re:nemocnice hledá doktora
« Odpověď #56 kdy: 02. 12. 2017, 22:49:56 »
Ahojky lidičky,
...

Tak to sedlo :D

Za sebe bych dal jiný:

Do mladého kolektivu cool veselých kopáčů přijmeme kolegu. Podmínkou je umět kopat, pracovat s bagrem, papíry na tatrovku a autobus, jeřábnický průkaz, pilotní licenci na rogalo aktivně portugalštinu a vlámštinu. Svářečský průkaz výhodou, kdybys prokopl plynovod. Uvítáme i pětiletou praxi s od minulýho roku vyráběným bagrem B-227.

Nabízíme možnost začít pracovat hned, práci na čerstvém vzduchu, zapůjčení krumpáče a lopaty a v pátek večer tři piva s kolegy za svoje.

------------------

Přičemž se na pohovoru chudákovi uchazečovi sdělí, že je to za minimální mzdu, chodí se makat i v sobotu a celá parta 50 kopáčů se vždycky nažene na 30m kus výkopu, takže si zavazí  a  nemůžou se ani pořádně napřáhnout...

Mladý kolektiv je snad dobře popsaný v https://www.zdrojak.cz/clanky/mlady-kolektiv/ a není třeba ho dál komentovat.

CoffeeMan

Re:nemocnice hledá doktora
« Odpověď #57 kdy: 03. 12. 2017, 12:22:08 »
Ahojky lidičky,
do naší kytičkové nemocnice hledáme super parťáka, který má rád výzvy a nebojí se překážek!

Teď by se nám hodil doktor všeuměl, který umí operovat srdce, má v malíku nejmodernější rehabilitaciční postupy zad,  byl by ochoden zaskočil na plicním a po večery trávil na krizové helplince.

Našich zaměstnanců  nabízíme  super benefity -  přístup k televizi na sesterně, možnost zajít si na cígo a bezprašné prostředí. Taky si užiješ spoustu cool  operačních nástrojů!

Málem bych zapoměl, jsme na oddělení príma parta, chodíme na pivo a travíme spolu víkendy, kde se učíme spoustu zajímavých věcí, jako ja být ematický ke kolegům a jak překonávat  zdánlivě nepřekonatelné překážky, teda úkoly...

Protože si tě vážíme, tak ti dáme mzdu, aby byla! Přesnou částku ti  zdělit nemůžu, protože malá.

Už se na tebe moc těšíme,
Empatický rekruta

ps:  původně jsem chtěl zachránit svět, ale k této prácí mě zavál moudrý osud..

You made my day man!  ;D

CoffeeMan

« Odpověď #58 kdy: 03. 12. 2017, 14:08:36 »
https://www.fnhk.cz/o-fakultni-nemocnici/kariera?id=919

Náplň práce:
- zajišťování správy (provozu, údržby a rozvoje) svěřených informačních systémů, databází a HW
- poskytování přímé podpory uživatelům (interní helpdesk)
- účast v projektech zavádění nových informačních a komunikačních systémů a služeb
- samostatná komunikace s dodavateli IS/IT

Požadujeme:
- VŠ zaměřené na výpočetní techniku
- zdravotní způsobilost a bezúhonnost
- minimálně pasivní znalost anglického jazyka
- aktivita, tvůrčí přístup, prosazování nových technologií, ochota učit se nové věci, ale i důsledné plnění svěřených úkolů, pečlivost, zodpovědnost, samostatnost
- schopnost týmové práce, komunikativnost a umění jednat s lidmi
- zájem o práci v oboru a ochotu stále se učit nové věci v oblasti VT
- absolvování vyhlášky 50 o odborné způsobilosti v elektrotechnice
- práci na nekuřáckém pracovišti

Vítáme znalosti a zkušenosti s/se:
- správou operačního systému Unix ( nejlépe HPUX )
- správou relačních databází ( Informix, MSSQL atd.)
- správou operačních systému Win, Active Dir a sdílených filesystémů
- správou operačního systému Linux
- vedením a zpravováním projektů a výběrových řízení
- dohledovými systémy funkce (Vmware vCO, MS SCOM, HP InsightMng, IRS, OneView) a s dohledem performance
- řešením bezpečností IT (Kybernetický zákon, ISMS, ochrana osobních dat, certifikáty, časová razítka, antivirová ochrana serverů)
- centrálním zálohováním ( nejlépe HP Dataprotector, Acronis )
- správou diskových polí a SAN
- správou serverů, virtualizací serverů a dalších prvků (VMware) z oblasti zdravotnických IS a archivace zdravotnické dokumentace
- správou PACS a HL7
- MS Office, Exchange, Mail klientů (Outlook, Thunderbird)
- web. administrací
- podporou uživatelů a řešením helpdeskových požadavků
- správou sdílených aplikačních serverů (MS terminál server, Citrix)
- správou tiskáren ( tiskových serverů )

Nabízíme:
- možnost specializace a dalšího vzdělávání
- zaměstnanecké výhody (závodní stravování, 5 týdnů dovolené, osobní volno 5dnů)
- práci na zajímavých projektech
- stabilní zaměstnání

Platové podmínky podle platných předpisů.

Fakultní nemocnice Hradec Králové si vyhrazuje právo výběrové řízení zrušit, případně nevybrat žádného uchazeče.

asi bukvice

« Odpověď #59 kdy: 03. 12. 2017, 14:23:45 »
 ;D To je typickej full-stack programátor. Chceme, abys uměl všechno, protože pořád měníme technologie a musíš být připraven. Za to ti nabízíme krásných 70 tisíc na HPP ;D