Proč jsou webové stránky stále náročnější?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Proč jsou webové stránky stále náročnější?
« Odpověď #15 kdy: 30. 11. 2017, 08:01:53 »
Já osobně oceňuju třeba vzhled tohohle fora.

Ty budes asi Holandan.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 30. 11. 2017, 08:13:28 »
Já osobně oceňuju třeba vzhled tohohle fora.

Ty budes asi Holandan.
Pšt, nerad bych, aby se to provalilo...

tap

« Odpověď #17 kdy: 30. 11. 2017, 08:25:36 »
Nejsou lidi... Nema kto nadesignovat web, nema kto kriticky zhodnotit realne moznosti (potreby), nama kto vobec najst efektivny framework s potrebnymi pluginmi, nema kto napisat efektivne plugniny. Keby aj cisto teoreticky v retazci od zadavatela po poslednu kodersku lopatu bol niekto kto povie... tento drobny efekt je zbytocny, narocny na efektivnu implementaciu (vzhladom k vybranemu frameworku, ostatnym efektom, ..., ...) vyhodme to, tak sa okamzite najde protiargument... ved to staci ,,toto tu'' stiahnut ved ,,toto tu'' skoro nema ziadne zavislosti, to je za dve hodky implementovane. Vo vysledku jeden mini efekt na jednom tlacitko spotrebuje viac vypoctoveho vykonu ako pristanie sondy na marse.

jpu

« Odpověď #18 kdy: 30. 11. 2017, 08:33:55 »
Presne toto iste sa mi stalo. Spustim stary Lenovo Thinkpad R500 este zo skolskych cias a nacitanie stranky vytazi cely pocitac. Pritom 8 rokov dozadu to slapalo bez problemov.
Dnes treba pouzivat rozne paskvily v podobe JS frameworkov, inac nie ste cool.

gll

« Odpověď #19 kdy: 30. 11. 2017, 08:40:05 »
Nejsou lidi... Nema kto nadesignovat web, nema kto kriticky zhodnotit realne moznosti (potreby), nama kto vobec najst efektivny framework s potrebnymi pluginmi, nema kto napisat efektivne plugniny. Keby aj cisto teoreticky v retazci od zadavatela po poslednu kodersku lopatu bol niekto kto povie... tento drobny efekt je zbytocny, narocny na efektivnu implementaciu (vzhladom k vybranemu frameworku, ostatnym efektom, ..., ...) vyhodme to, tak sa okamzite najde protiargument... ved to staci ,,toto tu'' stiahnut ved ,,toto tu'' skoro nema ziadne zavislosti, to je za dve hodky implementovane. Vo vysledku jeden mini efekt na jednom tlacitko spotrebuje viac vypoctoveho vykonu ako pristanie sondy na marse.

lidi dělají co dostají zadáno. Nebo podle vás yahoo nemá lidi? Jejich web je ultra pomalý a často i na nových počítačích vyskakuje alert, že stránka neodpovídá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30. 11. 2017, 08:46:17 »
Presne toto iste sa mi stalo. Spustim stary Lenovo Thinkpad R500 este zo skolskych cias a nacitanie stranky vytazi cely pocitac. Pritom 8 rokov dozadu to slapalo bez problemov.
Dnes treba pouzivat rozne paskvily v podobe JS frameworkov, inac nie ste cool.

Ja mel starou plecku se 64 MB pameti a Opera naotvirala v pohode hafo stranek. Ta sama plecka dnes se 192 MB se uswapuje k smrti jiz po nekolika strankach.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 30. 11. 2017, 08:49:44 »
lidi dělají co dostají zadáno. Nebo podle vás yahoo nemá lidi? Jejich web je ultra pomalý a často i na nových počítačích vyskakuje alert, že stránka neodpovídá.

Yahoo zdaleka neni nejhorsi, Google je jiz davno predbehl, napriklad Google + hned tak neco neprekona. A kdybyste nepouzival Chrome, asi vam tam nic vyskakovat nebude. Chrome se dusi uz jen na tom, ze bezi s jednim prazdnym tabem.

gll

« Odpověď #22 kdy: 30. 11. 2017, 08:54:16 »

Yahoo zdaleka neni nejhorsi, Google je jiz davno predbehl, napriklad Google + hned tak neco neprekona. A kdybyste nepouzival Chrome, asi vam tam nic vyskakovat nebude. Chrome se dusi uz jen na tom, ze bezi s jednim prazdnym tabem.

Na Yahoo jsou pomalé diskue pod zprávami. Načtení diskuze někdy zamrzne počítač. Jejich mail je funguje dobře.

tnr

« Odpověď #23 kdy: 30. 11. 2017, 09:18:01 »
Protoze se nikomu nevyplati delat to pro stary HW nebo lidi s vypnutym JS - je to prilis mala cilova skupina, aby se vyplatilo do ni investovat.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #24 kdy: 30. 11. 2017, 09:54:03 »
Protoze se nikomu nevyplati delat to pro stary HW nebo lidi s vypnutym JS - je to prilis mala cilova skupina, aby se vyplatilo do ni investovat.
Tahle myšlenka je (ačkoliv opodstatněná) krutě mimo. Je neuvěřitelné, jak se plýtvá výkonem.

Vzpomínám si na dobu, kdy mi v roce 2008 na v té době tři roky starém notebooku (Intel Pentium M) nefungoval web jen kvůli flash reklamě. Proč? Jednoduché - vyžrala si CPU.

Když to připodobním - potřebuju dnes mít 300kW auto, abych mohl po silnici jet stejnou rychlostí, kterou se jezdilo už před 50 lety? Proč to tak ale mám s počítačem?

Chci číst text a prohlížet obrázky o rozlišení 20 let starých CRT monitorů a potřebuju na to dělo. Protože místo psaní vlastního kódu každej debil používá raději knihovnu. Proč se sám něco učit, když na to je funkce (která je obsažená v souboru dalších stovek/tisíců funkcí, který tím pádem uživatel taky bude tahat).

Protože jsem stále zastáncem podpory reklam (neblokuju), tak to dělám trochu odlišně. Když mi to na mém Pentium M nejede, tak na ten web nelezu a nečtu ho. Oni ze mě nic nemají, já se bez nich obejdu. Je mi ale jedno, jestli je to debilní reklamou nebo debilním návrhem/realizací webu. Nejede -> sbohem.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 30. 11. 2017, 10:28:46 »
na veřejném webu strohý design osloví spíš jen inteligentnější část populace, která hledá účelnost. Ostatní chtějí vidět omalovánky s hejblátky a bohužel to bývá právě cílová skupina.
Mrkněte na mforum, jak jsou uživatelé mBanky odvázaní z omalovánek a facebooku.
Dělají to na nadupaných mašinách, takže jim vůbec nepřijde, že se to třeba na mobilech hroutí.
Vývojaři mají kromě nadupaných mašin taky rychlý internet.

Ivan Nový

« Odpověď #26 kdy: 30. 11. 2017, 10:33:01 »
Tahle myšlenka je (ačkoliv opodstatněná) krutě mimo. Je neuvěřitelné, jak se plýtvá výkonem.

Vzpomínám si na dobu, kdy mi v roce 2008 na v té době tři roky starém notebooku (Intel Pentium M) nefungoval web jen kvůli flash reklamě. Proč? Jednoduché - vyžrala si CPU.

Když to připodobním - potřebuju dnes mít 300kW auto, abych mohl po silnici jet stejnou rychlostí, kterou se jezdilo už před 50 lety? Proč to tak ale mám s počítačem?

Chci číst text a prohlížet obrázky o rozlišení 20 let starých CRT monitorů a potřebuju na to dělo. Protože místo psaní vlastního kódu každej debil používá raději knihovnu. Proč se sám něco učit, když na to je funkce (která je obsažená v souboru dalších stovek/tisíců funkcí, který tím pádem uživatel taky bude tahat).

Protože jsem stále zastáncem podpory reklam (neblokuju), tak to dělám trochu odlišně. Když mi to na mém Pentium M nejede, tak na ten web nelezu a nečtu ho. Oni ze mě nic nemají, já se bez nich obejdu. Je mi ale jedno, jestli je to debilní reklamou nebo debilním návrhem/realizací webu. Nejede -> sbohem.

Proč vlastně vidíme barevně, když by nám stačil černobílý zrak.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 30. 11. 2017, 10:45:57 »
Proč vlastně vidíme barevně, když by nám stačil černobílý zrak.

Zretelne vam to stacit musi. Podivejte se na novy FF s ikonami pro barvoslepe. A to, ze vidime barevne, jeste neznamena, ze si honem vsichni vymaluji byt kriklavymi barvami jen proto, ze je dokazi vnimat jinak nez jako odstiny sedi. Existuje cosi jako vkus a tomu se obvykle ruda nebo brcalove zelena zed prici. BTW, videl jsem byt vymalovany silnymi barvami. Syta sed na chodbe, bordeax v jedne cimre, tmavo modra jinde atd. Obyvatel si zpocatku myslel, ze je to dobry napad a jakozto clovek, ktery se pohybuje v umeni, mel ty barvy dobre kombinovane. Ale vydrzel to par mesicu a vsechno se muselo premalovat normalneji. Proc asi?

S tim webem to mate podobne. Jso veci, ktere jsou vkusne a jine ktere lezou na nervy.

Nebo pamatujete si, jak vypadal pocitac nebo kosmicka raketa z ranych sci-fi filmu? To byly stroje, kde porad neco blikalo, piskalo a vydavalo spoustu dalsich podivnych zvuku. A ted si predstavte, ze by se takto choval vas pocitac. Z nejakeho duvdu si ale vyvojari webu mysli, ze se takto ma chovat vas web. BTW, kupodivu zadny z tech starych filmu neresi namet, ve kterem lidi z toho otravneho bordelu zesileli nebo rovnou upadli do katatonickeho stavu a umreli.

shemale

« Odpověď #28 kdy: 30. 11. 2017, 10:57:59 »
Taky je otázka, proč se na všechno musí používat frameworky typu Angular. Možná proto, aby si to programátor mohl dát do životopisu.
to proto, že dnešní PC i telefony to prostě dají. Nikoho dnes nezajímají lidé, co mají 8 let jeden PC. Není to cílová skupina.

tnr

« Odpověď #29 kdy: 30. 11. 2017, 11:06:37 »

Protoze ten vykon je levny, nikoho krom male skupiny lidi to netrapi.a kdyz vezmeme to plytvani, on ten moderni hw je energeticky mnohem ucinnejsi nez ten stary.

To mas jak s temi auty, take jsou energeticky ucinnejsi, vykonnejsi nez ty predchozi. Projizdka po moderni nemecke dalnici v ford model t taky nebude zrovna to prave😃 jen je to obecne obor s uplne jinymi specifiky, konec koncu vytizenim cpu na max nikoho nezabijes, u auta to uplne pravda neni, proto mame i nejake rychlostni limity. Takze to srovnani je mimo.

Ale nechodit na takove weby je samozrejme spravne reseni. Kdyby takovych bylo hodne,weby to zacnou resit. Ale neni,coz potvrzuje moji pointu,nikoho to netoci