Pořád mám pocit, že nic neumím

Re:Porad mam pocit, ze nic neumim
« Odpověď #15 kdy: 24. 11. 2017, 13:03:00 »
Říkejte to co chcete říci, otázky ignorujte.

Idealni je nastudovat techniku konverzacni hypnozy, to vas pak vezmou vsude.. :-)

+1 :D

ldj

Re:Pořád mám pocit, že nic neumím
« Odpověď #16 kdy: 25. 11. 2017, 12:10:15 »
Ja bych s tim uplne nesouhlasil, prijde mi, ze v IT se v me oblasti zas tak moc nedeje (resim primarne veci kolem kontejneru, cloudu, nejake devops atp). Mozna jsem uplne mimo, ale principy jsou vesmes velmi podobne, ty technologie jsou sice nove napsane, ale porad je to principielne nejaky timesharing a sprava transakci - mrk mrk z/OS + CICS.
Myslim, ze pokud clovek venuje nejaky cas tomu, aby pochopil jak funguje operacni system (idealne zacit necim jako knihou Principles of the operating systems), pohrat si s plan9 kernelem, podivat se do zdrojaku kubernetes, napsat si vlastni jadro take neni od veci, neni to tak tezke a v dobe KVM - mozna se klidne vykaslat na QEMU a rovnou sahnout po kvm-tool  ci clear containers a bavit se a clovek urcite nezastarava tak rychle.
 Pokud chci vic programovat, je tu skvely racket-lang, kde si muzu napsat vlastni programovaci jazyk za par odpoledni a experimenotvat s paradigmatama, muzu se podivat jak nejaky jazyk napsali ostatni. Programovaci jazyky jsou si v mainstreamu taky velmi podobne a celkem snadne na pochopeni, obcas se objevi neco, co se vice inspiruje pomoci scheme (mrk mrk makra v rustu), ale zase na tom neni nic sloziteho.
Jedinej predpoklad je, ze clovek umi psat poznamky tak, aby se z nich i po par letech rychle neco znovu naucil/osvezil si to. A na to vsechno staci treba hodka az dve denne, kterou poctive neco delam :) Chapu, ze cist fora a flameovat a jinak palit cas je obcas potreba, take to rad delam a regeneruji se tak, jen je treba si hlidat abych se kazdy den neco maleho naucil.

king

« Odpověď #17 kdy: 25. 11. 2017, 12:20:46 »
Je to tak, je to pořád stejné. Pokud někdo tvrdí, že je IT rychlé, tak jezdí na hype vlnách, které nikoho normálního nezajímají. Pokud jsem uměl dobře vyvíjet před 20 lety, umím to pořád a maximálně se budu muset na něco málo podívat.

Ivan Nový

« Odpověď #18 kdy: 25. 11. 2017, 13:02:20 »
Díky za tip na ten racket-lang. Ale jinak je to tak, jak říkáte.

Jano7

« Odpověď #19 kdy: 25. 11. 2017, 17:48:51 »
Tak ja to vidím tak, že nám chýba sebavedomie. Pouvažujte nad slovom sebavedomie, (sebedůvěra, sebevědomí).
Je to vedomie svojich schopností a dôvera v ne. Človek, ktorý dokáže prísť do tímu a byť reálnym
prínosom, musí vedieť kvantum informácií. Vedomosti to nie sú len namemorované fakty, teda napríklad
že z hlavy napíšem kód, ktorý mi vypíše všetky súbory v adresáry. Ale predovšetkým zručnosti: chápem, čo sa po mne chce, a vyhľadám kód, ktorý to robí a zakomponujem ho do projetku. Tieto zručnosti
sa z neznámeho dôvodu zvyknú zľahčovať, akokeby to každý mal vedieť. Nie je to tak, drviná väčšina ľudí
niečo také nezvládne.

My na Slovensku sme experti na sebaneuvedomenie, typicky sa veľmi podceňujeme. Ja som ma vždy taký pocit, že v Čechách žijú ľudia oveľa viac sebavedomí; vidno to napr. v televízii, keď Čech/Moravák hovorí pred mikrofónom. Obrovský rozdiel oproti nám.

K dozrievaniu človeka nepatria len IT skills a jazyky, sú potrebné aj tzv. soft skills, ako si mnohí určite uvedomujeme.
Na sebavedomí treba pracovať, treba ho ako my hovoríme, budovať. Ináč si budeme celý život pripadať ako loosri.

« Odpověď #20 kdy: 25. 11. 2017, 18:14:54 »
hochu jestli to nebudetím že nic neumíš  8) 8) 8)
rači se nauč točit $$$ a na it si potom nažeň do sklepa nějaký lopaty co jsou natom teď jak ty 8) to nejduležitější co se člověk zaživot musí naučit je to že nemusí umět vubec nic  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Buri

« Odpověď #21 kdy: 26. 11. 2017, 11:25:44 »
Ked som nastupoval do prveho zamestnania tiez som mal pocit , ze nic neviem. Bolo to cez personalku ktoru vlastnil jeden chlapik. Povedal mi ze len ludia co maju ten pocit to niekde dotiahnu.  Neviem ci som to niekde dotiahol , dnes mam 44 a stale sa zivym programovanim externista. Nemyslim si uz ze nic neviem, ale viem ze nie som nejak excelentny co viem to viem , doplnam si vedomosti a verim ze mi to este nejaku dobu vydrzi.  Citim sa vcelku v pohode a som rad ze nie som napriklad doktorom. Co mi najviac pomohlo za mlada - znalost anglictiny a za "stara" znalost nemciny.  Myslim ze viac ako znalost c# alebo Javy.  Po psychyckej stranke rodina.