To, že čekají na platby od zadavatelů bez vykroucení přiznali při diskuzi ohledně doby splatnosti faktury . S tím eventuelně problém nemám .
Návrh smlouvy mám na A.S.
Nicméně co mě děsí je, že mám ve smlouvě konkurenční doložku , s tím, že já chtěl ( a chci ) pracovat pro společnost i po vypršení tohoto kontraktu, a ona by o mě dle první slov měla zájem na dobu delší než dva roky . Jenže , nikde není řečeno, jak se to bude vyvíjet takže cool people můžou říct že na to serou a já pak dále nesmím 12 měsíců nic pro společnost dělat . Nebo je nějaká možnost jak tuto doložku obejít a nezaplatit při tom smluvní pokutu ( 250 tis ) ? kompenzaci mám vypsanou jako plnění v ceně objednávky .
Nevím, jak to je v tomhle případě, ale když zaměstnanec podepíše konkurenční doložku, tak mu ta firma musí platit. V okamžiku, kdy platit přestane, se ta konkurenční doložka stává neplatnou.
Pokud se to na tebe nevztahuje, souhlasil bych jen za podmínky, že se mi zavážou dávat práci v nějakém minimálním rozsahu. (což se samozřejmě nezavážou)
Krom toho, jak tak na tu smlouvu koukám, proč pro ně chceš pracovat? V podstatě si tě uvážou, a ty neseš veškeré riziko zakázky (že se zákazník bude cukat s placením když to nedopadne).
K čemu ti tam jsou, a kolik jim za to, co dělají zůstane peněz? Já když tak čtu to, co říkáš, tak bych se na ně prostě z vysoka vykašlal.