CoolPeople - zkušenosti

Homeboi

Re:CoolPeople - zkušenosti
« Odpověď #15 kdy: 18. 10. 2017, 11:47:55 »
no moje představa je 3k/MD zaměření sysadmin, za miň se mi nevyplatí to dělat ... je někdo kdo využívá služeb coolpeople? potřeboval bych ještě vědět, zda je dost nabídek

3k/MD tak to ses hodne levnej, to se o tebe porvou.

flowtechg

« Odpověď #16 kdy: 18. 10. 2017, 12:23:10 »
tak když jsem se na to sebekriticky podíval, zhodnotil moje zkušenosti / znalosti, tak mi přišla tato částka jako adekvátní

3k*21 pracovnich dnu ... a taky si uvědomuju, že jako sys admin si nemůžu říct za práci to samé jako programator, tak to prostě je

Ondra.

« Odpověď #17 kdy: 18. 10. 2017, 12:33:07 »
Nezapomen na to, ze budes nejspis osvc, tzn., budes sam za sebe platit odvody atp.

flowtechg

« Odpověď #18 kdy: 18. 10. 2017, 12:36:44 »
jj o tom vím, jako osvč bych uplatil paušál a myslím si, že max do 7k měsíčně bych za odvody vlezl ... můžu se ještě zeptat, jaké nabídky chodí ... myslím, jak to funguje v praxi, na jakou dobu to nejčasteji bývá atd ... je to primárně pro Prahu nebo celá Čr

Homeboi

« Odpověď #19 kdy: 18. 10. 2017, 13:02:02 »
tak když jsem se na to sebekriticky podíval, zhodnotil moje zkušenosti / znalosti, tak mi přišla tato částka jako adekvátní

3k*21 pracovnich dnu ... a taky si uvědomuju, že jako sys admin si nemůžu říct za práci to samé jako programator, tak to prostě je

Bejt tebou, uvazuju trochu vic byznysove. Oni te preprodaji za mnohem vic, ver tomu. I tak mi ta castka prijde dost nizka vzhledem k tomu, ze prichazis o dovolenou, sick days, jakykoli benefity, vsechno si hradis sam, svatky se neproplaci a tak dal.

flowtechg

« Odpověď #20 kdy: 18. 10. 2017, 13:26:03 »
ještě si propočítám ty prachy, abych na tom nebyl hůře než teď :D ještě mě napadlo, jak se řeší vybavení? notebook, telefon auto? budu používat své?

LR

« Odpověď #21 kdy: 18. 10. 2017, 13:27:44 »
Byt tebou tak bych pod 5tis/MD urcite nesel  :)

Jindra

« Odpověď #22 kdy: 18. 10. 2017, 13:31:05 »
Tak hlavne neexistujou jenom CP :-). Namatkou me napadaj Hays, deckardpenfield, itjobs, CN group...
Dej si CV na jobs.cz, uvidis kolik ti toho kdo nabidne :-)

M

« Odpověď #23 kdy: 18. 10. 2017, 15:04:05 »
Chcem upozorniť na podivné praktiky (vlastná skúsenosť) na oslovovanie potenciálnych kandidátov
http://objevit.cz/na-linkedinu-se-mnozi-falesne-profily-t79966

« Odpověď #24 kdy: 18. 10. 2017, 15:38:01 »
Já jsem přes CoolPeople pracoval na projektech dvakrát a byl jsem spokojený, ale to nemá nic moc společného s CoolPeople, vždy jde o to u koho na tom projektu pracuješ... Každopádně já osobně bych pod 7500 Kč / MD bych nešel... Jako obyčejný sysadmin, bych určitě nešel pod 5000 / MD...

Homeboi

« Odpověď #25 kdy: 18. 10. 2017, 19:11:32 »
Tady je fakt 5k/MD minimum, jinak se ti to vzhledem k riziku, ktery na sebe OSVC bere, nevyplati. Pokud ty zkusenosti, aby sis tohle rekl, jeste nemas, tak je lepsi si jit na nejakou dobu odsedet HPP a prejit potom.

Jakykoli inzeraty pod 5k ignorovat, jsou uplne nesmyslne a je to jen snaha nekam odvalit co nejvetsi headcount.

flowtechg

« Odpověď #26 kdy: 18. 10. 2017, 20:35:32 »
děkuji za informace, ono já k tomu přistupuju asi blbě, ale když si vezmu, že 5k / manday, tak to za měsíc vyjde zákazníka na 100k tak mi to přijde jako hrozná darda peněz, na druhou stranu při HPP to vychází jako např. 60k hrubá (když do toho započítám všechny svátky, 25 dovolené, příspěvek na stravenky, vybavení atd ..., které teplé místo korporace nabízí), takže ono těch 5k / manday, když na to koukám takhle zase není tolik ... ono je docela těžký sám sebe ocenit a ohodnotit, nepovažuji se za seniora, ale rozhodně ne za juniora, ono je to stejně blbé rozdělení, je něco trošku jiného senior v nějaké pidi firmě a rozdíl v nějaké obří korporaci (RedHat, Microsoft atd ...), dost zkušeností mám, praxi cca 5 let, s tím, že jsem schopný samostatné práce bez vodění za ručičku, ještě se zeptám, při práci na těchto projektech, notebook, telefon a případně auto si musím zajistit? (není to problém)

Homeboi

« Odpověď #27 kdy: 18. 10. 2017, 21:18:55 »
děkuji za informace, ono já k tomu přistupuju asi blbě, ale když si vezmu, že 5k / manday, tak to za měsíc vyjde zákazníka na 100k tak mi to přijde jako hrozná darda peněz, na druhou stranu při HPP to vychází jako např. 60k hrubá (když do toho započítám všechny svátky, 25 dovolené, příspěvek na stravenky, vybavení atd ..., které teplé místo korporace nabízí), takže ono těch 5k / manday, když na to koukám takhle zase není tolik ... ono je docela těžký sám sebe ocenit a ohodnotit, nepovažuji se za seniora, ale rozhodně ne za juniora, ono je to stejně blbé rozdělení, je něco trošku jiného senior v nějaké pidi firmě a rozdíl v nějaké obří korporaci (RedHat, Microsoft atd ...), dost zkušeností mám, praxi cca 5 let, s tím, že jsem schopný samostatné práce bez vodění za ručičku, ještě se zeptám, při práci na těchto projektech, notebook, telefon a případně auto si musím zajistit? (není to problém)

Naklady nejsou hruba mzda ale superhruba! Pocitej znovu :)

Jinak se s tim vubec neser. Zadny sebepodcenovani. Chci min. 5k/MD, tady je moje CV, nechces tak nazdar. Situace na trhu je takova, ze dneska i sebevetsi loser si muze tolik rict. A delas to v zajmu vsech... my chceme ty ceny za nasi praci hnat nahoru, ne dolu.

Pokud je nekdo blbej a ve veku a se zkusenostma, kdy si tohle muze rict, dal hnije v korporatu za o neco malo vyssi nastupni plat, tak to neni tvuj problem.

A ano, 100+ litru mesicne - odvody a common costy = budes se mit dobre. A o to jde, zas tak dlouho pred tema obrazovkama sedet nevydrzis.

Muzes mi verit nebo nemusis, ale rikam ti, ze 5k/MD neni dnes zadna extra velka palka, ale pro kontraktora vazne to rozumne minimum, pod ktere by nemel jit. Je to uplne normalni, nikde na tebe nebudou koukat jako na blazna (a pokud jo, tak honem pryc).

Homeboi

« Odpověď #28 kdy: 18. 10. 2017, 21:26:19 »
Jo a vsechno si musis zajistit. HW, mobil, cokoli. Protoze pojedes na pausal, do nakladu si to nedas. Vzdy se s klientem musis domluvit, co bude proplacet. Napr. sluzebni cesty a diety se normalne proplaci. Pokud ale ve firme probiha napr. interni skoleni a ty na nej pujdes, budes tam vetsinou sedet gratis, zatimco zamestnanci to maji zaplacene.

Je to uplne to same, jako by sis objednal soft u nejake firmy. Taky jim nebudes davat svuj notebook a platit licence, aby ti to naprogramovali.

« Odpověď #29 kdy: 18. 10. 2017, 22:37:31 »
Notebook většinou zákazníci kvůli bezpečnosti poskytují, já dostávám i mobil, ale auto jsem jako freelancer ještě teda neměl :)