CoolPeople - zkušenosti

flowtechg

Re:CoolPeople - zkušenosti
« Odpověď #30 kdy: 18. 10. 2017, 22:47:26 »
no jasně, auto je už extrém :) možná jsem se zbytečně moc upnul na Cool People, napadla mě ještě jedna věc, zkusit jako druhou věc zapracovat trošku na sebeprezentaci (mám v plánu osobní web + blog) a odpovídat na klasické nabídky na hpp s tím, že nastoupím jako kontraktor

Mech

« Odpověď #31 kdy: 26. 10. 2017, 10:08:31 »
U coolpeople si dej pozor na smlouvu. Velmi často je něco jiného v inzerátu a pak na pohovoru. Dej si pozor na konkurenční doložku - pro některé obory je dost ostře nastavena. Splatnost faktur až 2 měsíce. Vše je ale věcí jednání

prodejceknih

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2017, 17:44:28 »
Ahoj,

chci se zeptat, máte nějakou zkušenost s firmou CoolePeople? Nejsem programátor nýbrž spíše system admin zaměřený spíše na windows technologie, ale mám znalosti i v jiných sférách.

Jak přesně fungují coolpeople?
Pracovní agentura oblečená do COOL názvu ... dělají ti pasáky a ty jim odvádíš část mzdy jako všude jinde.

Granad

« Odpověď #33 kdy: 16. 01. 2018, 11:34:29 »
Ahoj. Dotaz miren na ty, co maji zkusenosti s cool people.  Splatnost faktury je 40 dni. Nevite nekdo, jaka je skutecna doba? Chapu, ze kdyz je 40 dni, muzou to dodrzet, ale mnohdy se stava, ze vyplaceji uz v polovine a pod.
Dale mi rekli, ze contact se prodkuzuje co tri mesice( mam jit na projekt na dva roky) s tim, ze mi co ctvrt roku prodlouzi contract . Nejake zkusenosti s timto? Diky

Miky

« Odpověď #34 kdy: 16. 01. 2018, 11:58:08 »
Ahoj. Dotaz miren na ty, co maji zkusenosti s cool people.  Splatnost faktury je 40 dni. Nevite nekdo, jaka je skutecna doba? Chapu, ze kdyz je 40 dni, muzou to dodrzet, ale mnohdy se stava, ze vyplaceji uz v polovine a pod.
Dale mi rekli, ze contact se prodkuzuje co tri mesice( mam jit na projekt na dva roky) s tim, ze mi co ctvrt roku prodlouzi contract . Nejake zkusenosti s timto? Diky
Zkusenost primo s coolpeople nemam, dle prispevku tady je to klasicky bodyshop, zakaznikovi samozrejme vyfakturuji vice ale to Te nemusi trapit. Dulezite je aby jsi byl spokojeny s tim co dostanes.

Pri podpisu smlouvy si dej pozor jak je formulovana konkurencni dolozka, vetsinou je tam jen napsano, ze nebudes usilovat o primy kontrakt s jejich zakaznikem behem trvani smlouvy a X mesicu po skonceni kontraktu. Pokud by tam toho napsali vice pak nepodepisovat. Splatnost 40 dni a vice je docela ulet. Slusna firma dava 30 dni od doruceni faktury a zaplati min. 4 dny pred datem splatnosti.

Jeste dumam nad tim prodluzovanim kontraktu co 3 mesice ? Neni to nahodou tak, ze Ti vystavi co 3 mesice novou objednavku ?

Granad

« Odpověď #35 kdy: 16. 01. 2018, 13:17:49 »
Diky za reakci.
Rekli mi , ze splatnost je 40 dni od vystaveni. S tim, ze to tech 40 je vzdy . Konkurencni dolozky a pod jsem jeste nevidel. Cekam na podklady ,zatim jedname.
Projekt ktery mam realizovat je na dva roky , stim ,ze objednavka bude na kvartaly( tj 1x za 3 mesice) .
Udajne standartni postup

Miky

« Odpověď #36 kdy: 16. 01. 2018, 14:19:25 »
Diky za reakci.
Rekli mi , ze splatnost je 40 dni od vystaveni. S tim, ze to tech 40 je vzdy . Konkurencni dolozky a pod jsem jeste nevidel. Cekam na podklady ,zatim jedname.
Projekt ktery mam realizovat je na dva roky , stim ,ze objednavka bude na kvartaly( tj 1x za 3 mesice) .
Udajne standartni postup
V posledni dobe se roji spousta personalek, bodyshop agentur a ruznych radoby headhunteru se zamerenim na IT.
Hlavni motivace samozrejme penize protoze platove ohodnoceni v IT je vyssi a odmeny za dohozeni cloveka hodne slusne.

Ta doba splatnosti se mi nelibi protoze to naznacuje, ze firma defakto ceka az prijdou penize od zakaznika, kteremu Te preprodava.

Koukni sem a vyjed si vizualizaci vazeb:
http://rejstrik.penize.cz/24158216-coolpeople-czech-s-r-o
http://rejstrik.penize.cz/29034400-coolpeople-a-s

Je otazka se kterou z jejich spolecnosti podepises smlouvu. Jestli to bude ta s pravni formou s.r.o tak bych se na to vykaslal uplne.

Granad

« Odpověď #37 kdy: 16. 01. 2018, 14:45:09 »
To, že čekají na platby od zadavatelů bez vykroucení přiznali při diskuzi ohledně doby splatnosti faktury . S tím eventuelně problém nemám .
Návrh smlouvy mám na A.S.
Nicméně co mě děsí je, že mám ve smlouvě konkurenční doložku , s tím, že já chtěl ( a chci ) pracovat pro společnost i po vypršení tohoto kontraktu, a ona by o mě dle první slov měla zájem na dobu delší než dva roky . Jenže , nikde není řečeno, jak se to bude vyvíjet takže cool people můžou říct že na to serou a já pak dále nesmím 12 měsíců nic pro společnost dělat . Nebo je nějaká možnost jak tuto doložku obejít a nezaplatit při tom smluvní pokutu ( 250 tis ) ? kompenzaci mám vypsanou jako plnění v ceně objednávky .

Michal Kovacic

« Odpověď #38 kdy: 16. 01. 2018, 15:15:08 »
Udajne standartni postup

Hmmm...

Zcela jasne presouvani rizika...

Projekt na 2 roky a projekt na 3 mesice opakovane jsou 2 zcela jine pripady. Minimalne cena by mela byt jina - doporucuji +1000 CZK/MD pri kratkodobych objednavkach.

Miky

« Odpověď #39 kdy: 16. 01. 2018, 15:31:26 »
To, že čekají na platby od zadavatelů bez vykroucení přiznali při diskuzi ohledně doby splatnosti faktury . S tím eventuelně problém nemám .
Nicméně co mě děsí je, že mám ve smlouvě konkurenční doložku , s tím, že já chtěl ( a chci ) pracovat pro společnost i po vypršení tohoto kontraktu, a ona by o mě dle první slov měla zájem na dobu delší než dva roky . Jenže , nikde není řečeno, jak se to bude vyvíjet takže cool people můžou říct že na to serou a já pak dále nesmím 12 měsíců nic pro společnost dělat . Nebo je nějaká možnost jak tuto doložku obejít a nezaplatit při tom smluvní pokutu ( 250 tis ) ? kompenzaci mám vypsanou jako plnění v ceně objednávky .

To, ze firma ceka az ji zakaznik posle prachy aby Ti je mohla poslat neni v poradku. Ty mas smlouvu se zprostredkovatelem, ktery si u Tebe neco objednal a ktery to ma zaplatit. Rozdil by byl kdyby jsi uzavrel smlouvu o zprostredkovani sluzeb ve ktere by zakaznik platil primo Tobe na ucet a z toho jsi teprve odvedl domluvene procenta zprostredkovateli jako odmenu. V tomto pripade to tak ale neni proto by dle meho nazoru mela byt splatnost standartnich 30dni. Precejen to nedelaji zadarmo takze musi nest nejaka rizika a mit ve firme financni rezervy.

Konkurencni dolozka u techto firem ma v podstate resit jen to aby jsi je nevysachoval a nesel makat pro zakose primo. Normalne byva 12mesicu od ukonceni smlouvy. Ve smlouve by take melo byt uvedeno, ze je mozne ji predcasne vypovedet treba s retenci 1mesic. V tom aby jsi si nasel a zaroven pracoval pro dalsiho zakose Ti nemuze branit a pokud to ze soucasneho navrhu smlouvy vyplyva tak ji vyhod.

Pokud uz ted vis, ze zakos o Tebe ma zajem tak proc se s nim nezkusis domluvit naprimo ?

Problem u velkych zakazniku je,ze maji strach resit interne nabor externistu.
Radeji to objednaji jako sluzbu u bodyshop firmy, ktera jim slibi, ze cloveka dohodi a kdyby se mu neco stalo tak sezene nahradu... Nicmene vymena kus za kus v polovine projektu neni stejne jako menit sacek ve vysavaci...

jpu

« Odpověď #40 kdy: 16. 01. 2018, 15:40:34 »
Citace
jak se to bude vyvíjet takže cool people můžou říct že na to serou a já pak dále nesmím 12 měsíců nic pro společnost dělat
Toto sa da osetrit podla mna tym, ze zalozis novu sro. Aspon si myslim. Lebo ty uzatvaras kontrakt ako pravnicka osoba, takze jednaju s tebou ako firmou. Ked si zalozis novu sro JankoHrasko s.r.o., tak pokuta by sa nemala na teba vztahovat.
Apropo, ako uz spominali ini, ked ma zakaznik o teba zaujem, preco sa nevysrat na agenturu? Dostanes zrejme aj viac prachov.

ddd

« Odpověď #41 kdy: 16. 01. 2018, 22:20:24 »

Nevím, jak to je v tomhle případě, ale když zaměstnanec podepíše konkurenční doložku, tak mu ta firma musí platit. V okamžiku, kdy platit přestane, se ta konkurenční doložka stává neplatnou.
Pokud se to na tebe nevztahuje, souhlasil bych jen za podmínky, že se mi zavážou dávat práci v nějakém minimálním rozsahu. (což se samozřejmě nezavážou)

Krom toho, jak tak na tu smlouvu koukám, proč pro ně chceš pracovat? V podstatě si tě uvážou, a ty neseš veškeré riziko zakázky (že se zákazník bude cukat s placením když to nedopadne).
K čemu ti tam jsou, a kolik jim za to, co dělají zůstane peněz? Já když tak čtu to, co říkáš, tak bych se na ně prostě z vysoka vykašlal.

ddd

« Odpověď #42 kdy: 16. 01. 2018, 22:42:29 »

Je to hrozně jednoduchý.
Kolik jsou ti ochotni zaplatit za takhle velkou míru nejistoty?
Pokud mám řešit, jestli pro mě bude zakázka, nebo nebude zakázka, chci za to dostat hodně peněz navíc. Jinak můžu dělat někde jinde normálního zaměsnance a takovéhle starosti nebudu vůbec muset řešit.

to je jedno

« Odpověď #43 kdy: 16. 01. 2018, 22:44:13 »
Co se týče rizika OSVČ... už se někomu stalo, že by přišel jako IT supporták o barák? :)

ddd

« Odpověď #44 kdy: 16. 01. 2018, 22:54:13 »
Co se týče rizika OSVČ... už se někomu stalo, že by přišel jako IT supporták o barák? :)

Zatím jsem neviděl žádného supporťáka dělat na OSVČ.
A na druhou stranu, pokud někdo dělá na sebe, tak by si měl všechna takováhle rizika naúčtovat....