pridam take trochu mych zkusenosti, i kdyz nejsou jen z IT
motivacni dopis
vzdy se ke mne dostal, i kdyz nejsem z HR
opravdu muze pomoci pri rozhodovani jestli pozvat na pohovor
CV
musi byt pripravene pro pozici a strucne
jedna strana A4 je akorat, dve strany uz je nekdy az moc, protoze pokud mne zaujme jedna strana, mohu se na zbytek doptat pri pohovoru
Testy znalosti
dobry kandidat by nemel mit problem se cokoliv naucit nebo nastudovat
Takze pro mne napr. ma vyznam testovat uplne zakladni znalosti, bez kterych je problem, se dale rozvijet
Napr. vyrabime elektricke soucastky, pri pohovoru na jakoukoliv pozici se ptam na Ohmuv zakon, vzorce v excelu, jakakoliv zkusenost s SQL dotazy a cizi jazyk
Bez techto zakladu, nemohu ocekavat, ze kandidat bude schopen se dale rozvijet (na konkretni pozici)
Obleceni, dojem, atd.
Pri pohovoru je to dulezite. Ale prokazani znalosti a chute neco dokazat a naucit se je dulezitejsi.
Obecne
Od lidi, kteri se nechavaji pretahovat, a jsou profesionalove ve svem oboru, se moc rad ohledne CV nedozvite, protoze oni ho vlastne nepotrebuji. Jejich povest je vetsinou predchazi. Jejich CV je spise pro formu na vyberove rizeni.
Z druhe strany, pokud ma nekdo zpracovany CV v jakemkoliv okamziku, tak to asi se soucasnou pozici moc vazne nemysli a i to je signal (ale tezko rozpoznatelny z pozice HR)
"Ucel sveti prostredky" - takze jak uz tu zaznelo, je uplne jedno v cem je CV vytvoreny. Ale nesmi byt odflaknuty a nesmi vzbudit dojem, ze CV je to nejlepsi, co uchazec dokaze nabidnout.
Ne vzdy firma vybira toho nejlepsiho z oboru. Casto musi kandidat zapadnout do tymu, a tak se nekdy stane, ze idealni kandidat je odmitnut, protoze svym projevem by nezapadl do tymu/firmy.