uz mi to zacina byt jasnejsie, preco si zatial nerozsiril svoj genofond
. Myslis vedcov teoretikov? Vedcov zasitych na vysokych skolach, ktori tam zotrvavaju do svojho dochodku a ich prinos pre spolocnost je rovny 0? Keby neboli pekari, tak zajtra si nekupis chlieb, ked nebudu zachranari, tak pri ohrozeni zivota, ti nikto nepomoze, budes chciet auto, tak si ho nekupis, lebo ho nikto nevyrobi. Mozno ti tvoji vedci 
Vy trubko, bez těhle lidí byste neměl na čem psát své posty, přes co je přenést. Možná byste vůbec nežil, kdyby se pan Fleming, namísto pečení chleba, nekoukal do mikroskopu.
Já si osobně pracovitých lidí, klidně dělníků, vážím. Poznal jsem jich hodně, a všichni byli, i po revoluci, úspěšní - v rámci svých osobních možností. Pak taky znám takové, kteří neustále nadávají, říkají, jak jsou pro společnost nepostradatelní, a že se mají špatně. Při tom hulí, chlastají, jezdí na dovolené a byt mají vybavený elektronikou, o které nelze říct, že by byla nezbytná. Když se těchto lidí zeptáte, často zjistíte, že svoje štěstí vyžadují "tady a teď", a nemají vůbec trpělivost pro něj cokoliv udělat.