Čím nahradit Firefox?

ja

Čím nahradit Firefox?
« kdy: 19. 09. 2017, 20:06:30 »
Ahoj, verze 57 se blíží a stím i mé obavy o doplnky, které používám.

Jedná se o:
DownThemAll
FireGestures
Google Translator
Tab Mix Plus

Vsadím se, že ne všechny budou portované na Web Extension cypovinu a jestli ano, budou funkčně velmi omezené oproti původním. Např. zkuste si najít doplněk na gesta myší, nenajdete lepší než FireGestures, ostatní doplnky kompatibilní s Firefox 57+, které prý "umí" gesta myší, tak jsou pomalé a navíc ani nejde všude ta gesta používat.

Takže otázka zní, čím Firefox nahradit? Jediné, co mě napadá je Palemoon, znáte nějakou jinou alternativu, která bude podporovat XUL doplnky a s nadějem na vývoj? Obávám se, že nic kromě Palemoonu není k dispozici.

A stejně si neodpustím poznámku adresovanou Mozille:
"Dobrá práce kokoti!"

Díky za případné tipy.

ja

Re:Čím nahradit Firefox?
« Odpověď #1 kdy: 19. 09. 2017, 20:09:00 »
Nejak to na rootu blbne :(

Bujon

« Odpověď #2 kdy: 19. 09. 2017, 20:15:58 »
Takže otázka zní, čím Firefox nahradit?

Zbal nejakou Marenu a udelejte si detatko  8)

ja

« Odpověď #3 kdy: 19. 09. 2017, 20:20:25 »
Nn, to můj problém nevyřeší :D Ale díky za snahu :) Btw. Mařena asi nejseš co? :D

citro

« Odpověď #4 kdy: 19. 09. 2017, 22:26:44 »

mikrom

« Odpověď #5 kdy: 19. 09. 2017, 23:00:57 »
Okrem Palemoon bol este klon Firefoxu zvany Iceweasel -mal som ho v Knoppixe a teraz sa vraj nazyva Icecat.
Ja osobne by som sa ale na tie doplky vys***l, pouzival by som novy Firefocx dalej a nasiel by som si ine doplnky.
Je to jednoducho zmena, ktorej sa musis prisposobit, napr. ako ked si vymenil tlacitkovy telefon za smartphone, alebo windows za linux, alebo linux za mac.

« Odpověď #6 kdy: 19. 09. 2017, 23:17:25 »
Kdyz jsem hledal nastupce Opery tak Vivaldi byl jasna volba :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19. 09. 2017, 23:37:52 »
Nejak nepisete, na jakem jedete OS. Pokud jste jeste nebyl osvicen a jedete na Widlich, tak tam ma Firefox vice forku, nejen Pale Moon.

Pavel666

« Odpověď #8 kdy: 20. 09. 2017, 06:50:34 »
https://www.comodo.com/home/browsers-toolbars/icedragon-browser.php
Comodo má u všeho celkem dobrou kontinuální podporu. Já používám deriváty Chromia, takže zkušenostmi neposloužím.

Sonny

« Odpověď #9 kdy: 20. 09. 2017, 10:13:02 »
Resil jsem stejny problem, a nakonec jsem se na doplnky vybodl, mam vesele nightly 57 i s nekterymi addons. Pokud nesly nahradit, no ziju i bez nich.
Zmeny prichazeji a zustavat konzerva neni reseni.
Vlastne pouze Arch -> Arch :-)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #10 kdy: 20. 09. 2017, 15:25:27 »
zkusil bych Vivaldi (sam ho pouzivam jako doplnkovej prohlizec k Opera12, s kterou je velmi podobnej, coz tobe asi bude jedno :)
kazdopadne, Vivaldi:

- gesta: podporu gest ma nativni primo v sobe, umoznuje i uzivatelske pridavani gest, v nastaveni zobrazuje animaci tahu vsech gest, lze nastavit citlivost kdy se rozpoznava zda jde/nejde o gesto, atd...

- google translator: nepouzivam doplnek, ale je jich (pro Chrome/Vivaldi) vicero, predpokladam ze nektery z nich by mohl vyhovovat (mozna)

- DownloadThemAll: nepouzivam, mozna tohle?

- TabMixPlus: nepouzivam, ale pod FF popisu Vivaldi umi duplikovat taby, obnovovat, zamknout, znovuotevrit, dale umoznuje stackovani tabu (pod jednim uchem jich schova vice), umi oznacit vice tabu (souvislou radu se shift, nesouvislou s ctrl) a presunout je do jineho/noveho okna, zavrit je vsechny, zavrtit vsechny neoznacene, umoznuje rozdeleni okna na vice casti kdy kazda zobrazuje jiny tab, ma moznost umistit seznam tabu (listu,usi) misto nahore na levo/pravo/dolu atd...

Danny

« Odpověď #11 kdy: 20. 09. 2017, 15:36:10 »
Dá se DownThemAll nahradit wgetem? Je jasný, že to nebude asi tak komfortní, ale zase to bude nezávislý na prohlížeči.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20. 09. 2017, 16:10:36 »
Podivejte se na Waterfox. Vyhazeli nektere veci (telemetrii, reklamy, drm) a pisou, ze zachovaji podporu starych addonu. Take to vvypada, ze nebudou prebirat blokovani fakenews cenzuru z Firefoxu. Pod Widlema to slape dobre, v Ubuntu LTS to trochu drhne (kompiluji proti prilis novym knihovnam, ale nekdo z devu psal, ze v dalsi verzi to snad bude poresene).

Palemoon nedoporucuji. Kdyz jsem posledne pro neho prevadel user script, tak jsem zjistil, ze je velmi zaostaly (JS i CSS roky pozadu za FF i Chromem). Pokud stejnym tempem prebiraji i bezpecnostni fixy, se zpozdenim nekolika (5?) let, tak teda potes koste.

jiwopene@gmail.com

« Odpověď #13 kdy: 20. 09. 2017, 16:28:35 »
Já používám Pale Moon (občas lynx).

} Stahování
-> wget (na soubory větší než 30 MB a nebo celý web/složku {když chci něco offline -- http://falstad.com/circuit }) - umí i poupravit linky v HTML tak, aby to běželo z file:/// nebo místního serveru. (na Win to mám přes CygWin)

} Stromová struktura tabů?
-> Více oken, kdyžtak zadám chrome://browser/content/browser.xul (vložené UI browseru místo stránky)

} Gesta?
-> Nemám, nechci. Ale něco bude.

} Překladač
-> Zvykl jsem si naťukávat (^T)trans(end)/#(jazyk)/(jazyk)/(text)
-> Je možno použít vyhledávací políčko - pro překlad EN->CS se nadefinuje třeba klíčové slovo tce na http://translate.google.com/#en/cs/%s

Také umí stále zobrazený stavový řádek (mám tam stahování, průběh načítání, Stylish, uBlock, uMatrix, GM, Operator a jaké je šifrování)

Nabídku mám klasickou (ne ten modrý nápis, ale Soubor, Úpravy, ... - obsahuje i nabídku záložky - ikona se skryje) a vedle ní adresní řádek, pak ještě RSS. O řádek níž mám <-> šipky, panely (dole) a refresh/stop. Na malé obrazovce (jiný počítač) používám šipky vlevo dole.

PS: Proč je "otázka" u captchy "Doplňte nástroj k vyhazování hlíny?" :-D Mohlo by to být něco jiného

ja

« Odpověď #14 kdy: 20. 09. 2017, 20:33:13 »
Díky za rady, neklepší bude asi na chvíli přežít na Firefox ESR a pak asi zkusím Vivaldi (Snad už bude mít hotovou synchronizaci).

Když už měnít prohlížeč a své zvyky, tak at to má grády.

PS.
Je mi moc smutno, jak Firefox skončil, zahodit své neujvětší bohatství jako jsou XUL doplnky můžou jen pomatenci.