Návrat do ČR

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Návrat do ČR
« Odpověď #195 kdy: 27. 09. 2017, 10:59:14 »
Češi zase v té době vyráběli zbraně pro Říši...

Rozdil je v tom, z Cesi to obvykle nedelali dobrovolne.

Aoidhghean

« Odpověď #196 kdy: 27. 09. 2017, 11:02:57 »

Dělníci ve fabrikách nijak neprotestovali.

Cek

« Odpověď #197 kdy: 27. 09. 2017, 11:25:58 »

Dělníci ve fabrikách nijak neprotestovali.

Stejne jako ve zbytku zabrane Evropy, protoze by sli rovnou ke zdi. Ale klidne si relativizuj, jde Ti to dobre, je videt, ze mas trening

Unknown

« Odpověď #198 kdy: 27. 09. 2017, 11:47:02 »
Navrh asi nebude, co? Jen hospodsky remcani....

Hele, ja jsem jenom obycejny inzenyr, ne politik, ekonom, pravnik a kdeco. Ja muzu pojmenovat, co se mi nelibi. Nejsem tu od toho, abych vymyslel reseni za ty, kteri jsou za to placeni. Chces snad po soudcich, aby staveli zeleznice? Po ekonomech, aby ti zkonstruovali hifi radio? Za naznak navrhu muzes povazovat par veci, ktere jsem napsal vyse. Treba to, ze politik by mel byt zodpovedny za sve zlociny. A k tomu by treba mel dostavat jen X nasobek prumerneho platu, kde X by nemelo byt prilis vysoke, aby se to prase vic snazilo.

Slusnej alibismus. Predstavte si ze jdete po ulici kde zednici stavi dum a vy na ne zacnete kricet: "Delate to uplne blbe". Zednici na vas budou nechapave cumet a pak, pokud vubec uznaji za vhodne se s vami bavit, se mozna zeptaj: A jak bysme to teda podle vas meli delat? Nacez vy jim odseknete: To nevim, copak jsem stavar? Ale takhle ne!!! .....budou vas mit zcela jiste za blbce....

Kdybych tady ja prohlasil ze by vsechny programy mely byt zcela bez chyb a maximalne efektivni, tak by me zcela jiste vsichni vyrvali at si je jdu napsat sam a nebrecim tu. Zajimavy je ze u politiky to projde, stezovat si "ze politici nejsou za sve zlociny odpovedni", ackoliv to ma zhruba stejny vyznam jako moje prani smerem k programum. Nikdo Vam tu na to nenapise: Tak prestan zvanit, koukej zvednout zadek a udelej neco pro to aby to tak bylo!!! Uznavam ze oproti programovani je to slozitejsi o nutnost se domluvit s ostatnimi, ale neni to nic nemozneho. Nadavanim v diskusich ale nevznikne vubec nic, jen to tu zustane jako smradlavej vzduch....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #199 kdy: 27. 09. 2017, 11:53:37 »
Slusnej alibismus. Predstavte si ze jdete po ulici kde zednici stavi dum a vy na ne zacnete kricet: "Delate to uplne blbe". Zednici na vas budou nechapave cumet a pak, pokud vubec uznaji za vhodne se s vami bavit, se mozna zeptaj: A jak bysme to teda podle vas meli delat? Nacez vy jim odseknete: To nevim, copak jsem stavar? Ale takhle ne!!! .....budou vas mit zcela jiste za blbce....

Az budu kritizovat zedniky, tak jim konkretne reknu, co delaji blbe. Tak jako u politiku, kteri pisi zakony, kterym nekdy nerozumi ani soudci a soudy ruznych instanci pak prichazeji s ruznym vykladem zakona.

Citace
Kdybych tady ja prohlasil ze by vsechny programy mely byt zcela bez chyb a maximalne efektivni, tak by me zcela jiste vsichni vyrvali at si je jdu napsat sam a nebrecim tu.

I to se da. Existuji techniky, ktere zajisti bezbugovost SW, minimalne do urcite velikosti. Dokonce nekde existuje i firma, ktera takovy SW hrde vyviji, napriklad kriticky SW.

Citace
Zajimavy je ze u politiky to projde, stezovat si "ze politici nejsou za sve zlociny odpovedni", ackoliv to ma zhruba stejny vyznam jako moje prani smerem k programum. Nikdo Vam tu na to nenapise: Tak prestan zvanit, koukej zvednout zadek a udelej neco pro to aby to tak bylo!!! Uznavam ze oproti programovani je to slozitejsi o nutnost se domluvit s ostatnimi, ale neni to nic nemozneho. Nadavanim v diskusich ale nevznikne vubec nic, jen to tu zustane jako smradlavej vzduch....

No jiste, komu se to nelibi, tak se ma stat politikem a delat to sam, ze jo. Taky by se mohl stat doktorem, instalaterem..... To uz jsme tu meli za bolsevika, protoze to jinak neslo. Politici jsou za svou praci placeni a platce (anovy poplatnik) ma pravo si na kvalitu stezovat. Dalsi vec pak je to, ze soudruzi se ani nesnazi delat to poradne. Naopak to delaji tak, aby se jim v tom dobre rejdilo a kradlo. Viz treba kauza LTO.

Unknown

« Odpověď #200 kdy: 27. 09. 2017, 18:02:19 »
- Psani nekvalitnich zakonu je zcela jiste problem, ovsem volici do parlamentu nezridka voli lekare namisto pravniku, kdysi jsem cetl ze to tam v tomhle ohledu je zhruba 6:1 ve prospech lekaru. Dalsi veci je ze pravo podat navrh zakona ma i jednotlivy poslanec, coz je vzhledem k cele vlade resp. celemu senatu dost nepomer sil. Ale co mam zpravy tak zmena zakonodarneho procesu s tomto smyslu se v odbornych kruzich jiz pripravuje. Mohlo by to zpusobit ubytek vadnych navrhu zlobovanych jedincu. Co se tyce nadmerneho mnozstvi prijmanych zakonu, tak tady existuje nekolik navrhu reseni. Ovsem jsem toho nazoru ze vnaseni ekonomickych principu do demokracie neni uplne nejstatnejsi (treba navrh ze kazdy nove prijmany zakon se bud "zapocte" proti jednomu zrusenemu nebo za nej kazdemu poslanci strhne z platu nejaka mala castka, napr. 100kc). Ale ja to jen pro uplnost, ja to nepodporuji.

- nekvalitni programy: Nebyla rec o SW ktery to umi resit, byla rec o tom ze bych mlatil pestickou do stolu a dokola psal ze by v programech nemely byt chyby, coz je obdoba toho co tu predvadite. Pripadne ze by programatori mely byt za nalezene chyby zavirani az by zcernali. Rika se tomu mit nerealisticka ocekavani.

- Je spousta moznosti jak ovlivnovat verejne deni bez toho, abyste se stal politikem. Zkuste rozlisovat moc a vliv..... A prestante diskusnim partnerum podsouvat veci ktere nerekli, namisto toho se da optat "jak jste to presne myslel"? 

macko

« Odpověď #201 kdy: 27. 09. 2017, 19:04:51 »
Nikdo Vam tu na to nenapise: Tak prestan zvanit, koukej zvednout zadek a udelej neco pro to aby to tak bylo!!! Uznavam ze oproti programovani je to slozitejsi o nutnost se domluvit s ostatnimi, ale neni to nic nemozneho. Nadavanim v diskusich ale nevznikne vubec nic, jen to tu zustane jako smradlavej vzduch....

Ja mu to napsal. Takovy minimum, co jde udelat, je zvednout zadek a jit navstivit 'sveho' poslance v jeho kancelari. Proste mu dat najevo 'hele, vim o tobe, trosku sleduju co delas a nedelas, tak neblbni moc okate'. Ono to fakt aspon trosku funguje; ty volebni okrsky nejsou tak velky, aby byl poslanec uplne anonymni, navic je mu blizsi kosile (=jeho zvoleni) nez kabat (=stranicka politika). Fakt to chce vyzkouset, docela to funguje. Samozrejme se v nasi spolecnosti, kde se hodne prerozdeluje, vzdycky neco "odkloni" (proste to tak Jardo je, deje se to naprosto vsude, od triclennych firem pres korporace az po statni instituce), ale kvuli tomu bysme nemeli rezignovat.

UF

« Odpověď #202 kdy: 27. 09. 2017, 19:18:39 »
Nikdo Vam tu na to nenapise: Tak prestan zvanit, koukej zvednout zadek a udelej neco pro to aby to tak bylo!!! Uznavam ze oproti programovani je to slozitejsi o nutnost se domluvit s ostatnimi, ale neni to nic nemozneho. Nadavanim v diskusich ale nevznikne vubec nic, jen to tu zustane jako smradlavej vzduch....

Ja mu to napsal. Takovy minimum, co jde udelat, je zvednout zadek a jit navstivit 'sveho' poslance v jeho kancelari. Proste mu dat najevo 'hele, vim o tobe, trosku sleduju co delas a nedelas, tak neblbni moc okate'. Ono to fakt aspon trosku funguje; ty volebni okrsky nejsou tak velky, aby byl poslanec uplne anonymni, navic je mu blizsi kosile (=jeho zvoleni) nez kabat (=stranicka politika). Fakt to chce vyzkouset, docela to funguje. Samozrejme se v nasi spolecnosti, kde se hodne prerozdeluje, vzdycky neco "odkloni" (proste to tak Jardo je, deje se to naprosto vsude, od triclennych firem pres korporace az po statni instituce), ale kvuli tomu bysme nemeli rezignovat.

... jj - takhle to presne funguje - prijdes do kanclu - promluvis si s nim a cely se to zacne cistit ...

... a ted zpatky na Zem - 2017: nikoho tvy nazory v zadny s kancelari zadnyho z poslancu nezajimaj

Unknown

« Odpověď #203 kdy: 27. 09. 2017, 19:21:19 »

... a ted zpatky na Zem - 2017: nikoho tvy nazory v zadny s kancelari zadnyho z poslancu nezajimaj

Jak to vite?

UF

« Odpověď #204 kdy: 27. 09. 2017, 19:26:29 »

Jak to vite?

jednoduse - kdyby to tak fungovalo tak uz bysme si tu dneska zili v takovy harmonii ze by nam mohli zavidet i ve startreku

ve 2017 sme ale jinde: https://www.youtube.com/watch?v=JPxCUzGGDKc - to zas vypada jako scifi a pritom je to realita

... cely je to tak trosku otoceny ... a je me z toho zle

Ivan Nový

« Odpověď #205 kdy: 27. 09. 2017, 19:40:15 »

Startrek není harmonie, ale totalita.

Jak to vite?

jednoduse - kdyby to tak fungovalo tak uz bysme si tu dneska zili v takovy harmonii ze by nam mohli zavidet i ve startreku

ve 2017 sme ale jinde: https://www.youtube.com/watch?v=JPxCUzGGDKc - to zas vypada jako scifi a pritom je to realita

... cely je to tak trosku otoceny ... a je me z toho zle

Ivan Nový

« Odpověď #206 kdy: 27. 09. 2017, 19:41:14 »
@UF
Startrek neni harmonie, ale totalita.

Unknown

« Odpověď #207 kdy: 27. 09. 2017, 20:12:11 »

Jak to vite?

To nemate pravdu, ze si Vas poslanec vyslechne (predpokladejme pro tento ucel jeho 100% dobrou vuli) je jen jedna cast veci. Pak musi vyslechnout i dalsi lidi kteri chteji danou vec resit trosku jinak. Pak musi z tech vsech nazoru vyextrahovat nejaky kompromis (ktery uz se Vam konkretne nemusi libit), s tim prijit do parlamentu kde je dalsich 199 poslancu s dalsimi 199 kompromisy a s nimi musi dojednat jakysi "kompromis kompromisu" (ktery uz s tim jak jste to puvodne chtel vy, muze mit jen pramalo spolecneho), do ktereho se jeste promitnou stanoviska odboru a dalsich lobbyistu a ktery nasledne jeste musi potvrdit senat a podepsat prezident. Na konci procesu muze byt zakon ktery vubec nepoznavate (pro tento ucel pri 100% cistych umyslech vsech zucastnenych) protoze kazdy ma na vec trosku jiny zajem. Vitejte v demokracii a (bez ironie) dekujte za ni, lepsi system nemame (coz neznamena ze na nem neni co zlepsovat).

sklamany

« Odpověď #208 kdy: 27. 09. 2017, 20:34:53 »
sa pojebte vy kurvy ceske. havel nas zapredal, vsetko sa za jeho vlady presunulo do ciech. teraz znete urodu. hajzli

Lama

« Odpověď #209 kdy: 27. 09. 2017, 21:05:48 »
sa pojebte vy kurvy ceske. havel nas zapredal, vsetko sa za jeho vlady presunulo do ciech. teraz znete urodu. hajzli

Za socíku jsme dopláceli my na vás.