- Psani nekvalitnich zakonu je zcela jiste problem, ovsem volici do parlamentu nezridka voli lekare namisto pravniku, kdysi jsem cetl ze to tam v tomhle ohledu je zhruba 6:1 ve prospech lekaru. Dalsi veci je ze pravo podat navrh zakona ma i jednotlivy poslanec, coz je vzhledem k cele vlade resp. celemu senatu dost nepomer sil. Ale co mam zpravy tak zmena zakonodarneho procesu s tomto smyslu se v odbornych kruzich jiz pripravuje. Mohlo by to zpusobit ubytek vadnych navrhu zlobovanych jedincu. Co se tyce nadmerneho mnozstvi prijmanych zakonu, tak tady existuje nekolik navrhu reseni. Ovsem jsem toho nazoru ze vnaseni ekonomickych principu do demokracie neni uplne nejstatnejsi (treba navrh ze kazdy nove prijmany zakon se bud "zapocte" proti jednomu zrusenemu nebo za nej kazdemu poslanci strhne z platu nejaka mala castka, napr. 100kc). Ale ja to jen pro uplnost, ja to nepodporuji.
- nekvalitni programy: Nebyla rec o SW ktery to umi resit, byla rec o tom ze bych mlatil pestickou do stolu a dokola psal ze by v programech nemely byt chyby, coz je obdoba toho co tu predvadite. Pripadne ze by programatori mely byt za nalezene chyby zavirani az by zcernali. Rika se tomu mit nerealisticka ocekavani.
- Je spousta moznosti jak ovlivnovat verejne deni bez toho, abyste se stal politikem. Zkuste rozlisovat moc a vliv..... A prestante diskusnim partnerum podsouvat veci ktere nerekli, namisto toho se da optat "jak jste to presne myslel"?