5) Je už někdo z Vás díky bitcoinu zajištěn na zbytek života? Pokud ano, kolik jste vydělali?
Opravdu si myslis, ze Ti na tuhle otazku pravdive odpovi clovek, ktery se v oboru pohybuje?
Spolehám na vaše svědomí, nevidím důvod proč si vymýšlet, jsme všichni na stejné lodi.
Já nakupoval v červenci tři Bitcoiny při ceně $2500, na $8000 jsem půlku prodal, tzn. i když Bitcoin spadne na nulu, počáteční náklady na investici/spekulaci už mám zpátky se ziskem $4500, zbývající část pozice (1.5 BTC stále držím). Na začátku jsem investoval zhruba 1/10 volných prostředků (do kterých počítám cenné papíry a hotovost), z dnešního pohledu si říkám, že i to bylo hodně, moje tolerance rizika u kryptoměn se snižuje s každým dalším dnem.
Fajn.
Já třeba mám svědomí čisté, nikoho jsem nezabil, neokradl, neznásilnil ani neobtěžoval
Ale pořád nevidím důvod, proč bych veřejně prezentoval, kolik BTC nebo ETH jsem natěžil/nakoupil a jestli je držím, nebo už jsem je prodal ;-)
Někde už se to tu (nebo v podobném threadu) probíralo. S vlastnictvím BTC se pojí určitá míra rizika toho, že se majitel stane obětí násilného trestného činu. Pokud někdo nakoupil BTC před pár lety, případně jich pár natěžil, má jich v řádech desítek až stovek a dneska je z něj multimilionář ... fakt čekáš, že Ti to tu někdo naservíruje? ;-)
Protože si říkám, co kdyby Bitcoin příští rok pokračoval ve strmém růstu, jako doposud, mohl bych zhodnotit zbývající pozici, která je ve více než 200% zisku, o dalších 1000 %. Náklady už mám zpátky i se ziskem a rozhodovat se jestli během roku příjdu o čtvrt milionu nebo vydělám dva miliony není moc těžké, ale ani úplně jednoduché, takže stále váhám co dál.
Tak to jsi v poněkud schizofrenní situaci ;-)
Píšeš, že tolerance rizika se u Tebe snižuje každým dnem a současně bys chtěl zhodnotit zbývající BTC ještě víc.
To je úplně klasická situace a můžeš si na ni odpovědět jen a pouze Ty sám. Buď zvolíš nižší výnos s jistotou, nebo budeš volit výhled vyššího výnosu s vyšší mírou rizika .. je to jednoduché, záleží na Tobě, jaký jsi typ investora ...
A teď mimo soutěž: Víš co mi vždycky říkával můj otec, když jsem nevěděl, jak se rozhodnout? Říkával: "Kdo se bojí, sere v síni." ;-)