Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi

JSH

Re:Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi
« Odpověď #45 kdy: 03. 08. 2017, 17:25:02 »
např. jak to vidíte s podvodnou podstatou Bitcoinu, když je jeho tvůrce striktně anonymní
Takže tvůrci arboletu kompletně zveřejnili algoritmy a vzdali se kontroly nad projektem? Houby. A to se divíte, že vám tu nikdo nevěří, když takhle mlžíte?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 03. 08. 2017, 18:54:37 »
Noční šmoula: To "upřednostníme" legální plochu nevylučuje tu nelegální a o polepování cizího majetku se ani nemá smysl bavit, tam je to jasný. Kdyby tuto výzvu uposlechlo jen pár desítek lidí a něco po celé ČR polepili, náklady na odstranění budou dost vysoké na to, aby z toho vznikl dost velkej problém, především pro organizátora akce.
Co se týče daní, pokud jsi občanem ČR, tak příjmy někde prostě zdanit musíš a je jedno, odkud pochází a v jaké jsou měně. Pokud vše držíš jen a pouze v BTC, tak to sice danit nemusíš, ale je ti to tak nějak skoro k ničemu. Takže to zdaníš v okamžiku, kdy to budeš chtít převést do normální měny a to jednoduše ze zisku, který ti to vygenerovalo. Buď existuje nějaká konkrétní úprava s konkrétním státem a pak se to řídí tím, nebo neexistuje a zdaníš to klidně 2x.

Jinak co se týče třeba toho vašeho byznysu s fejk účtama na burzách, to se obávám bude minimálně v rozporu s pravidly burzy, takže to taky není úplně košer.

Obecně je celej ten systém v šedé zóně, s tím, že to občas trochu ulítívá minimálně na hranici, pravděpodobně i za hranici legálnosti.

Co se týče podvodné podstaty BTC, tak v tom problém nevidím. Někdo to vymyslel, dal tomu řád a nějakým zázrakem to funguje. Bitcoin je tak silný, jak silná je víra v něho, což sice nezní úplně stabilně, ale proč ne. Nebo ty znáš konkrétní jméno (nebo jména) lidí, kteří jako první vymysleli peníze, jakožto kupóny, které nemají vlastní hodnotu?

« Odpověď #47 kdy: 03. 08. 2017, 19:53:43 »
Kde můžu vidět těch 28 dechberoucích Abro-ble-ble „projektů“ v provozu?? Jen jejich množství, rozsah a krajně pofidérní popis ukazuje věc v krajně nevěrohodném světle. Abro-ble-ble-tum zapomíná, že tady na rootu jsou lidi, kteří s podobnými projekty mají zkušenost a kteří ví, jaká je jejich reálná pracnost.

A tohle je taky hodně vtipné. Věděli jste, že Abro-ble-ble-tum spolupracue i s root.cz komunitou? Tak si počtěte (zdroj: arbolet.net):

Citace
Spolupráce i s opozicí

Pracujeme na tom a doufáme, že Simplecoin, Paralelní Polis nebo Root komunita jednoho dne v plném rozsahu přijmou a pochopí pravý smysl naší činnosti. Pak jednou budeme moci spojit své síly a zaměřit je k boji s těmi pravými nepřáteli našeho národa. Chápeme ale, že všechno chce svůj čas.

Michal Kovacic

« Odpověď #49 kdy: 03. 08. 2017, 23:04:48 »
Michale: přehled hotových nebo chystaných projektů je zde: https://arbolet.net/projekty, tím root nemůžeme zatěžovat :)

Link bohatě stačí - těch pár znaků Root zvládne. Mno - na stránce je 29 hezkých koleček, které zobrazí heslo po najetí myší. Žádné informace, žádné detaily, žádná fakta... asi by mě to nemělo překvapit po textech, které zde čtu. Jinak oceňuji způsob prezentace - určitě je velice netradiční. Ukázat seznam "produktů" je běžné, ale neposkytnout k nim naprosto žádnou informaci je unikátní. Ve spojení s články tady - v mém osobním překladu: "jsme jedničky, děláme dobro a ostatní nám musí věřit protože proto" jsem se dostal daleko za práh svých schopností chápat. Takže Vás řadím někam mezi energii vákua, mimosmyslové vnímání a Ivana Nového.

tm

« Odpověď #50 kdy: 03. 08. 2017, 23:06:06 »
Naopak, pořádně si projděte weby co se zabývají podvody a tam si Arbolet vyhledejte, za tu dobu už by tam toho měli být mraky ne? :)

Ne.

Ponziho schéma spadne vo chvíli, keď peniaze od nových členov už nestačia na vyplácanie existujúcich, alebo keď sa majiteľ rozhodne, že už má dosť, a zmizne aj s peniazmi. Dovtedy sa všetko tvári, že je v poriadku, a žiadnych podvedených ľudí nenájdete - oni totiž ešte nevedia, že sú podvedení.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 03. 08. 2017, 23:35:14 »
Já to vidím asi stejně, jako když mě neznámej člověk na ulici osloví, že chce půjčit kilo a slíbí mi asi tak na milión procent, že tam zítra ve stejnou dobu bude a vrátí mi 2. Má na sobě oblek, hezky mluví a snaží se působit co nejdůvěryhodněji. Jenom se mi nepředstaví, nic mi nepodepíše... A možná tam dokonce zítra bude a prachy vrátí. A za týden bude chtít litr a za měsíc...

hugg

« Odpověď #52 kdy: 03. 08. 2017, 23:43:36 »
Michale: přehled hotových nebo chystaných projektů je zde: https://arbolet.net/projekty

Chybí mi tam Hlodač

misch

« Odpověď #53 kdy: 04. 08. 2017, 11:23:43 »
Noční vlk: Pozor na tohle: Osobně nepřevádím, žádný zisk v Českých korunách tudíž negeneruji, nejsem nijak spjatý s českým státním aparátem, tak proč bych měl platit daně ČR?
Podobných naivků, kteří například při burzovních obchodech v USA tvrdili že "dokud převevedou zisk do ČR, tak nic platit nemusí" najde člověk na různých diskusních fórech spoustu. Protože se ale málokdy dají přesvědčit o opaku, tak nezbývá než jim jen držet palce, aby jim FÚ doměřil daň dřív než díky svým trejdům přijdou i o prostředky na její zaplacení :).
Nebo si aspoň prosím zaplaťte daňového poradce, ať vám potvrdí že je vaše myšlenka správná. Lepší, než být pak překvapený, že daně je potřeba platit i z obchodů, které se neuskutečnily v CZK.

Noční Vlk

« Odpověď #54 kdy: 04. 08. 2017, 19:10:16 »
JHS: rozebíral jsem to, co tu někteří razí "proč jsou anonymní? Kdyby nedělali nic špatného, nemusí se stydět...". Tímhle jsem chtěl ukázat na to, že se to nedá na všechny případy aplikovat, i když příčiny proč ne mohou být různé. Tak to prostě není, ne vždy je anonymita spojena se skrýváním za účelem vyhnutí se následkům z vlastního podvodného jednání.

Taxíku: je to napsáno odlehčeně, to se ale s koňskými klapkami na očích a zaujatostí těžko vidí, to chápu. Co se týče daní - ano, měl bych danit zisk. Už jsem to říkal (i když jak vidno pokud obsah nepřikyvuje root členům a bylo by třeba u něj přemýšlet nebo ho brát vážně, často se ve zprávách ignoruje). Je věc každého, jak se postaví k dani z příjmu. A dokonce s tebou souhlasím v tom, že pokud si budu převádět na české koruny tak o tom možná i budu uvažovat, protože to už prostě podléhá českému právu. Zisk občana české republiky v USD je také zisk, protože tato fiat měna je u nás uznávaná stejěn jako třeba euro- Bitcoin ale nikoliv. Srovnáváte jablka a hrušky a ještě k tomu na zahradách lidí z různého města. Podle této logiky platíte daně z goldů ve WoWku, protože za ně se da pořídit herní čas do hry a tím pádem nahrazují fiat měnu? Takové daňové přiznání by mě velmi zajímalo. I kdyby, jak bych měl vypočítat daň ze zisku BTC? Přijímá finančák platbu v BTC. Když cena spadne, tak mi úměrnou část daně vrátí? POKUD bude BTC v ČR uznán za legitimní platidlo a POKUD bude na jeho danění myslet řádný zákon - ano, pak asi začnu platit daně i zněj, ale do té doby je to když už nic tak nelogické.

TM: pravda s tím Ponzim, tom use nedá nic vytkout, to je správná poznámka. Proč by ale pak Arbolet riskoval "okrádáním" v řádu blbý několika tisíc, jak tu Limo hlásal?

JSH

« Odpověď #55 kdy: 04. 08. 2017, 21:29:28 »
JHS: rozebíral jsem to, co tu někteří razí "proč jsou anonymní? Kdyby nedělali nic špatného, nemusí se stydět...".
Schválně jsem si znova prošel celé vlákno, jestli tu někdo opravdu napsal něco takového. A houby ;) Spíš tu zaznívá něco ve stylu "a navíc jsou důkladně anonymní".
Citace
Tímhle jsem chtěl ukázat na to, že se to nedá na všechny případy aplikovat, i když příčiny proč ne mohou být různé. Tak to prostě není, ne vždy je anonymita spojena se skrýváním za účelem vyhnutí se následkům z vlastního podvodného jednání.
Ta anonymita je opravdu jenom taková třešnička na dortu.
Citace
TM: pravda s tím Ponzim, tom use nedá nic vytkout, to je správná poznámka. Proč by ale pak Arbolet riskoval "okrádáním" v řádu blbý několika tisíc, jak tu Limo hlásal?
Možný důvod by byl třeba takový, že člověk obraný o snesitelnou částku s tím pravděpodobně nepůjde na policii. Obzvlášt pokud věděli, že je to na hranici legálnosti.
Asi proto se většina malých ryb pohybuje právě v řádu tisíců. To se pak musí koordinovat hromada okradených, aby podvodníkům vůbec něco hrozilo.

Milfaus

« Odpověď #56 kdy: 04. 08. 2017, 21:55:06 »
Ponziho schéma spadne vo chvíli, keď peniaze od nových členov už nestačia na vyplácanie existujúcich, alebo keď sa majiteľ rozhodne, že už má dosť, a zmizne aj s peniazmi. Dovtedy sa všetko tvári, že je v poriadku, a žiadnych podvedených ľudí nenájdete - oni totiž ešte nevedia, že sú podvedení.

Přesně tak!

ARBU1

« Odpověď #57 kdy: 05. 08. 2017, 22:08:24 »
Co takhle se za půl roku ozvat, že vše jede dále bez problémů  ;)? Challenge accepted? I když...má to th smysl, když budete pořád tvrdit, že to je letadlo, ponzi, habaďura :P ;D ;D ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 05. 08. 2017, 22:41:41 »
A co takhle zveřejnit něco konkrétního, kromě těch nicneříkajících keců o vrstvách a podobných kravinách? Challenge accepted? Pustili jste se do blbé debaty na blbým místě. Jak už zaznělo, tady lidi něco vědí a nenechají se ukecat pohádkama. A nebo se na to to vykašli a dokaž nám tím, že nemáš v ruce ani jeden normální argument, kromě jakýchsi obecných keců. Jestli to bude za půl roku fungovat, nebo ne, to není relevantní argument. Ponzi funguje tak dlouho, jak dlouho se daří shánět dostatek nových oveček. Ze všeho co děláte je cítit snaha vyvrátit co nejvíc argumentů proti, ale zároveň nejste schopní dodat žádnej normální argument pro.

ARBU1

« Odpověď #59 kdy: 06. 08. 2017, 10:10:17 »
 ;D ;D ;D uvidíme  ;)