Kolik vám zabere cesta do práce v rámci Prahy?

Pepa3000

Kolik vám zabere cesta do práce v rámci Prahy?
« kdy: 19. 07. 2017, 00:42:21 »
Kolik Vam zabere cesta do prace v ramci Prahy?
« Poslední změna: 19. 07. 2017, 20:27:40 od Roman Bořánek »

BezPraxe

Re:Kolik Vam zabere cesta do prace v ramci Prahy
« Odpověď #1 kdy: 19. 07. 2017, 08:04:45 »
50 minut

« Odpověď #2 kdy: 19. 07. 2017, 08:13:12 »
ked som zil v Prahe, tak cca hodku (autobus->metro->metro->tramvaj)

JoeKing

« Odpověď #3 kdy: 19. 07. 2017, 08:23:17 »
aktuálně 5 minut, když jsou kolony tak někdy i 10

Předtím jsem měl 20 minut, a ještě dříve 35 minut.

Vždy autem.

LR

« Odpověď #4 kdy: 19. 07. 2017, 08:49:27 »
Jezdim autem a trva mi to cca 15minut (mhd by mi to trvalo o cca 15-20min dele). Snazim se ale jezdit mimo hlavni spicku (tzn cca na 7:30 byt v praci a v 16:00 domu)

Osobne je pro me neprijatelne cestovat dele jak 30min(jedna cesta) a byl to hlavni duvod proc sem odesel z predchoziho projektu (vydrzel sem to 4 mesice) protoze stravit 1,5-2hod denne v aute je fakt na hlavu

Jerry

« Odpověď #5 kdy: 19. 07. 2017, 09:02:24 »
já teda nejsem z Prahy, ale cesta do práce mi obvykle zabere 40-60 minut autem tam a 40-60 minut autem zpět v zimě aj 2x90 minut. dojíždim/dojížděl jsem od 20 do 40 km a mimo prahu kde nejsou dálnice ale rozbitý silnice je to samá zatáčka po okrskách a samej traktor samá přebíhající zvěř. V létě do je celkem v pohodě - od cca konce března do začátku listopadu to je brnkačka. horší to je v zimě a při náledí když jedete v 5 ráno a nikde to neni protažený a klouže to jako sviňa, pulmetrový závěje, hustý snežení, musíte často hledat cestu jinudy :) a vracet se :) a ještě něco o čem se nemluví obzvláště přes léto, mezi 5-6 ráno je na silnicích spousta vožralejch (i ležících) z minulý noci co dou do práce do kravínů, na stavby a pod. a vyhejbat se jim je fakt tragédie. přetížený náklaďáky co rozsejpaj štěrk a písek na silnici a pak to klouže a samozřejmě odpadaný díly z aut, pobíhající psy, slepice, popadaný větve když je vichřice, díry ve vozovce, ....... prostě dojíždění do práce autem je ideálně do 15-20ti minut a pěšky tak 10-12 minut jinak je to tragédie.

« Odpověď #6 kdy: 19. 07. 2017, 09:38:08 »
20-35 minut podle toho jak zrovna navazují spoje (denní doba, prázdniny, výluky a tak)

Straces

« Odpověď #7 kdy: 19. 07. 2017, 10:06:31 »
Nejsem sice z Prahy, ale po větším městě jedině kolo (či MHD), na kole to mám cca 5 - 10 minut, autem bych jel (spíše čekal na křižovatkách) minimálně dvojnásob času..

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 19. 07. 2017, 10:31:59 »
Kolo je rychlejší než auto ?
Kolo a MHD nemusí stát na křižovatkách ?

Na kole zdržuje jeho zabezpečení, tj. odemčení kolovny, odemčení kola v kolovně, zamčení kolovny, hledání místa u cíle, kde by šlo přivázat, zamčení. Pokud bych ho měl v bytě, tak zas je problém ho nacpat do výtahu. Jízda po silnici v městkém provozu je pro otrlé, po chodníku zřejmě nelegální. Do kopce z kola slezu a tlačím ho pěšky.

Trasy do 1km s lehkým nákladem chodím pěšky.
Na větší vzdálenost (do práce mám 4km) je rychlejší a pohodovější auto nebo autobus.
Kolo mám dobré akorát na krátké trasy s těžkým nákladem, který ale rozměrově vejde do malého nosiče kola.

Cek

« Odpověď #9 kdy: 19. 07. 2017, 11:10:07 »

Na kole zdržuje jeho zabezpečení, tj. odemčení kolovny, odemčení kola v kolovně, zamčení kolovny, hledání místa u cíle, kde by šlo přivázat, zamčení. Pokud bych ho měl v bytě, tak zas je problém ho nacpat do výtahu. Jízda po silnici v městkém provozu je pro otrlé, po chodníku zřejmě nelegální. Do kopce z kola slezu a tlačím ho pěšky.

U auta zase zdrzuje docela casto parkovani, ve velkych mestech nebyva volno(pokud nemate vlastni parkoviste).
MHD ma treba v Praze casto vyhrazene pruhy a prednostni zelenou na krizovatkach

Trasy do 1km s lehkým nákladem chodím pěšky.
Na větší vzdálenost (do práce mám 4km) je rychlejší a pohodovější auto nebo autobus.
Kolo mám dobré akorát na krátké trasy s těžkým nákladem, který ale rozměrově vejde do malého nosiče kola.

Kolo muze byt rychlejsi pokud to auto napr. musi objizdet, kdezto cyklostezka vede primo - at uz jsou to parky/lesy, nebo slozite jednosmerky v centrech.

Na kole se mi nechce do prace hlavne proto, ze prijedu totalne propocenej, a dalsich 20 minut se davam do spolecensky prijatelneho stavu :-))) Navic ted to mam pres centrum....

A abych odpovedel i na tema: v Praze cca 40 minut, z toho 15 minut pesky + zbytek metro.

,,,

« Odpověď #10 kdy: 19. 07. 2017, 11:10:45 »
Cca 30m, respektive od pritelkyne 25m, z domova 35m.

Kate

« Odpověď #11 kdy: 19. 07. 2017, 11:23:18 »
Něco přes hodinu - 20 minut pěšky / 10 minut autem na vlak do centra, chvilka metrem.
(jestli se počítám. Sice jsem těsně za hranicí Prahy, ale stále v rámci PID)

Vzhledem k tomu že cesta vlakem je nejdelší a dá se vždycky sednout mi to nějak nepřekáží, ve vlaku si aspoň najdu čas na čtení nějaké beletrie nebo odborné literatury. Horší je to s cestováním mimo práci (o víkendu už si krapet rozmýšlím jestli obětovat 2 hodiny na cestování kvůli nějaké několikahodinové večerní akci)

,,,

« Odpověď #12 kdy: 19. 07. 2017, 11:27:07 »
Muze byt, treba v Praze cesta ze Zizkova do Karlina na kole skrz tunel pod Vitkovem versus cesta skrz narvanou Konevovu na Florenc a pak do Karlina, tam se klidne vsadim o libovolnou castku, ze budu rychlejsi.
Citace
Jasne, ale taky maji vlastni pruhy. S kolem muzu predjizdet zprava, takze z krizovatky vyjizdim prakticky prvni, zatimco borci v aute se kolikrat na prvni zelenou ani nedosouraj ke svetlum :)

Citace
Na kole zdržuje jeho zabezpečení, tj. odemčení kolovny, odemčení kola v kolovně, zamčení kolovny, hledání místa u cíle, kde by šlo přivázat, zamčení.
Zatimco hledani mista v podzemni garazi je po devate ranni  brnkacka :D

Citace
Pokud bych ho měl v bytě, tak zas je problém ho nacpat do výtahu.
Hehe, tak to je ale vosa volba, bydlet v dome s malym vytahem.
Citace
Jízda po silnici v městkém provozu je pro otrlé, po chodníku zřejmě nelegální. Do kopce z kola slezu a tlačím ho pěšky.
et cetetera, et cetera, et cetera ad nauseum - bud myslite tak, ze to nejde a pak to nejde, nebo myslite pozitivne a pak to jde :)

Jenda

« Odpověď #13 kdy: 19. 07. 2017, 19:07:05 »
Jsem freelancer a dělám tudíž pro několik zákazníků, každý je jinde. Ale většinou 15-30 minut. Jezdím na kole.

Pro info s vyplazeným jazykem mám cestovní rychlost 20 km/h když není moc zácpa; na pohodu tak 16 km/h.

Jenda

« Odpověď #14 kdy: 19. 07. 2017, 19:14:01 »

Někdy - třeba když je totální zácpa, ale vedle vede cyklostezka/cyklopruh. A tam, kam jezdím, kolo zaparkovat jde, zatímco auto ne, případně daleko a za strašné prachy (modré a další barevné zóny).

MHD bohužel mívá preferenci.

Na kole zdržuje jeho zabezpečení, tj. odemčení kolovny, odemčení kola v kolovně, zamčení kolovny, hledání místa u cíle, kde by šlo přivázat, zamčení.

Tohle si troufnu tvrdit, že zvládám podobně rychle, jako trvá příprava auta a vycouvání z místa.

Jízda po silnici v městkém provozu je pro otrlé

Já s tím problém nemám.

Hlavní problém mám že se zpotím, když je to daleko/moc do kopce/je moc horko.